Dodaj do ulubionych

Gdańskim schroniskiem zajmie się prokuratura

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.12.05, 21:32
Brawo dla pana posła Kozaka za reakcję :))), oby więcej było takich osób. A
swoją drogą to jakaś wielka kpina (delikatnie rzecz ujmując), gdzie jest
gdański oddział Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami?!!! Nie wiedział czy nie
chciał wiedzieć co się dzieje. Skoro już znalazło się 6 milionów złotych na
budowę schroniska, to jakim sposobem pozwolono na taką fuszerkę. Za takie
pieniądze odpowiednio i odpowiedzialnie rozdzielone, można by zbudować kilka
porządnych schronisk i zatrudnić kompetentnych ludzi. I kto wydał zgodę, żeby
zwierzętami i tak już pokrzywdzonymi zajmowały się jednostki kompletnie
pozbawione jakichkolwiek uczuć. Ciekawa jestem czy winni zostaną ukarani
więzieniem, bo wyroki w zawieszeniu będą tylko następnym przykładem, że
ustawa o ochronie zwierząt w Polsce jest niestety kolejnym martwym przepisem.
Obserwuj wątek
    • Gość: uther Re: Gdańskim schroniskiem zajmie się prokuratura IP: 212.125.240.* 20.12.05, 22:18
      jestem gdanszczaninem kocham to miasto zawsze popieralem adamowicza i to co on
      robil dla gdanska ale k... cos takiego ??? w srodku europy w moim miescie !!!
      wstyd mi za moje miasto, wstyd mi za wladze miasta za ich durne tlumaczenie
      sie, ignorancje i bute !!!
      panie adamowicz masz pan troszke wtydu chyba czas pomylsec z panem szczytem o
      emeryturze !!!
      wtyd wstyd wstyd
      gdansk i gdanszczanie wam tego nie wybacza !!!
      • Gość: Tomek Czy ktos z Was tam w ogóle był? IP: *.such.nat.hnet.pl 20.12.05, 22:33
        Bo wszystko to przypomina mi burze w szklance wody. Sam osobiscie zadałem sobie
        troche trudu i poznałem sprawę u źródeł. Zachecam równiez największych
        oponentów obecnego administratora, żeby przyjrzeli się sprawie osobiście i
        proszę nie zapomnieć porozmawiać z ludźmi tam zatrudnionymi (chyba
        wolontariusze). Może wówczas zrozumiecie państwo, ze to co sie wyprawia od
        tygodnia wokół schroniska to zwykła nagonka i załatwianie prywatnych
        porachunków przez panią Gebert z animalsów z biednymi zwierzętami w tle.
        Pozdrawiam wszystkich samodzielnie myślących.
        • Gość: eliza Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? IP: *.153.240.203.pentex.pl 20.12.05, 23:08
          bylo wiele osob... i nie trzeba byc filozofem zeby rozumiec, ze 6 mln to duzo
          pieniedzy i mozna bylo zrobic za ta kase obiekt z naprawde humanitarnymi
          warunkami. To jest kolejny przekret naszej wladzy, ktos wzial w lape, ktos
          wyprowadzil kase a ktos inny robi to nadal kosztem bezdomnych zwierzat... one
          nic nie powiedza przeciez. W naszym kraju nigdy nie bedzie dobrze jesli sami nie
          bedziemy szanowac tego na co ida nasze podatki! Skoro placimy na schronisko to
          niech kasa idzie na schronisko a nie do kieszeni jakis ciemnych typow.
          Kogo obchodza jakies porachunki, sa metody na wyeliminowanie pieniaczy...
          przetargi, konkursy etc.. i kontrola. Jesli byloby dobrze w tym schronisku nikt
          by sie nie czepial a skoro jest zle trzeba to naglasniac i przeciwdzialac. Ekipa
          adamowicza powinna beknac za trefne inwestycje.
          • haselback Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? 20.12.05, 23:17
            Gość portalu: eliza napisał(a):

> bylo wiele osob... i nie trzeba byc filozofem zeby rozumiec, ze 6 mln to duzo
            > pieniedzy i mozna bylo zrobic za ta kase obiekt z naprawde humanitarnymi
            > warunkami. To jest kolejny przekret naszej wladzy, ktos wzial w lape, ktos
            > wyprowadzil kase a ktos inny robi to nadal kosztem bezdomnych zwierzat... one
            > nic nie powiedza przeciez. W naszym kraju nigdy nie bedzie dobrze jesli sami
            ni
            > e
            > bedziemy szanowac tego na co ida nasze podatki! Skoro placimy na schronisko to
            > niech kasa idzie na schronisko a nie do kieszeni jakis ciemnych typow.
            > Kogo obchodza jakies porachunki, sa metody na wyeliminowanie pieniaczy...
            > przetargi, konkursy etc.. i kontrola. Jesli byloby dobrze w tym schronisku
            nikt
            > by sie nie czepial a skoro jest zle trzeba to naglasniac i przeciwdzialac.
            Ekip
            > a
            > adamowicza powinna beknac za trefne inwestycje.

Jak na razie to pieniaczem jesteś Ty i twoja opinia zupełnie nic nie wnosząca.
            Jezeli ktos uważa ze te 6 milionów zostało źle ulokowane to winszuję. Radze
            przejechac się na miejsce samemu i sprawdzic, że polowa zwierzakow przebywa w
            ogrzewanych pomieszczeniach w porzadnych budach etc. Za stan zapchanej drenarki
            odpowiada wykonawca, który właśnie usuwa awarie i pewnie sprawy by nie bylo
            gdyby nie zwykła ludzka zawiść. Ciekawe jak animalsi chcieliby zarządzać
            schroniskiem skoro proponowali stawke sporo nizszą ?
            • Gość: bolo69 głupi czy juz i...a ?? IP: *.zab.nat.hnet.pl 20.12.05, 23:37
              przedmówca powiedział coś takiego :

"Jak na razie to pieniaczem jesteś Ty i twoja opinia zupełnie nic nie wnosząca.
              Jezeli ktos uważa ze te 6 milionów zostało źle ulokowane to winszuję. Radze
              przejechac się na miejsce samemu i sprawdzic, że polowa zwierzakow przebywa w
              ogrzewanych pomieszczeniach w porzadnych budach etc. Za stan zapchanej drenarki
              odpowiada wykonawca, który właśnie usuwa awarie i pewnie sprawy by nie bylo
              gdyby nie zwykła ludzka zawiść. Ciekawe jak animalsi chcieliby zarządzać
              schroniskiem skoro proponowali stawke sporo nizszą ?"

Połowa zwierząt przebywa w ogrzewanych pomieszczeniach?
              Stan zapchanej drenarki?
              Animalsi chcieli zarządzać za niższą kwotę?

Odpowiadam:
              Z tym ogrzewaniem to bujda na resorach. W dodatku stwierdzenie że połowa
              zwierząt jest w ogrzewabych pomieszczeniach wzbudza smiech. Chyba że chodzi o
              to że zwierzęta ogrzewaja te pomieszczenia własnym ciałem.
              Stan zapchanej drenarki to równiez błędy w projekcie i w jego opiniowaniu. To
              dowozi że nad projektem pracowały osoby nie majace zielonego pojęcia jak ma
              wyglądać i pracować normalne schronisko dla zwierząt (patrz zalane wybiegi i
              luksusowy biurowiec)
              Animalsi mogli zarządzać za niższą kwotę? Mogli bo w przeciwieństwie do
              firmy "kleks i spółka" sa one stowarzyszeniami. I co najważniejsze - pracują
              nie dla pieniędzy (choć są one cholernie ważne) ale przede wszystkim dla
              zwierząt.

• Gość: ktoś Re: głupi czy juz i...a ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:08
                "I co najważniejsze - pracują
                nie dla pieniędzy (choć są one cholernie ważne) ale przede wszystkim dla
                zwierząt."

Weź mnie nie rozśmieszaj. Jak nie znasz tego środowiska (tych w większości
                pseudo organizacji pro zwierzęcych)i ich pazerości na pieniądze to lepiej nie
                opowiadaj takich bzdetów.
              • Gość: olo96 Re: głupi czy juz i...a ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:12
                Gość portalu: bolo69 napisał(a):

> Animalsi mogli zarządzać za niższą kwotę? Mogli bo w przeciwieństwie do
                > firmy "kleks i spółka" sa one stowarzyszeniami.

??? mnoża im się pieniądze w rekach czy zwierzęta, jak to animlsom,'ubywają'
                błyskawicznie?
              • Gość: czepialski Animalsi nie pracują dla pieniędzy??? IP: *.orange.pl 22.12.05, 13:07
                A dla czego pracują. Myślisz, że pani Gebert to ekscentryczna milonerka, dla
                przyjemności zajmująca się prowadzeniem schronisk? Bo mnie się wydaje, że nie
                robi ona nic innego i gdyby nie rzekoma "działalność społeczna" to chodziłaby
                głodna.
              • Gość: domi_b Re: głupi czy juz i...a ?? IP: *.shl.pl / 213.195.190.* 29.12.05, 21:04
                Skoro uważasz,że organizacje, które niby zajmują sie ochroną zwierząt lepiej
                prowadziłyby schronisko to najwyrazniej nie byłeś/byłaś na Oruni.Również
                zapraszam do doiwedzenia schroniska w Gdyni.Wtedy można się wypowiadać o tym czy
                powierzanie schronisk tym organizacjom to dobry pomysł...
            • Gość: eliza Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? IP: *.153.240.203.pentex.pl 21.12.05, 00:40
              Ty chyba czlowieku pracujesz w tym schronisku i jestes jednym z tych co kase
              wyciagaja. Jakie ogrzewanie? byles tam? kiedykolwiek? Ja mam psa z tego
              "przybytku" psa ktorego wzielam miedzy innymi ze byl pogryziony bo go po zabiegu
              sterylizacji od razu wypchnieto do boksu ze zwierzetami agresywnymi, nawet nie
              mogla sie obronic.
              Za 6 mln mozna wybudowac naprawde dobry obiekt mieszkalny a co dopiero
              schronisko, jakbys policzyl troche to btys wiedzial co ile kosztuje i co za ile
              sie buduje!!!
              Moje podatki ida do kieszeni zlodziei i mnie to ma prawo wkurzac. Co mnie
              obchodzi ze jakis wykonawca cos zawalil? Od tego jest odbior techniczny zeby
              takie rzeczy zawczasu dostrzec i likwidowac a nie po medialnej nagonce kiedy
              zima zwierzetom w oczy zaglada bo dachu nie maja i stoja b blocie i sniegu.
              Ty czlowieku nie masz serca jesli mowisz, ze tam jest dobrze. Wejdz sobie na
              forum dogomanii i zobacz zdjecia tego luksusu i ich "tlusciutkich" mieszkancow.
              Jak myslisz ile ludzi wezmie zwierze ze schroniska skoro wie ze od razu trzeba
              je leczyc bo jest chore, ma problemy z akceptacja ludzi bo pracownicy je bija...
              jak przyjechalam i wydawali mi psa to wszystkie z boksu zwiewaly jak tylko
              zobaczyly pracownika. O czym to swiadczy geniuszu?
              • nula28 Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? 21.12.05, 01:13
                Oj, nie podoba mi się, że tak dziwnie bronicie tego, co sie dzieje w
                schronisku. Wszystko to już było opisane na forum dogomania, i w innych
                miejscach. Wpisują tam się ludzie, którzy faktycznie tam byli, brali zwierzaki
                ze schroniska i potrafią ocenić, jak opiekowano się nimi w tym miejscu.
                Wykręcacie się sianem, wciąż opowiadając bajki o Gebert, która rzekomo wraz ze
                swoimi diabłami nie pozwala Wam działać w spokoju i urządza polowanie na Bogu
                ducha winnego kierownika.
                Cóż, zdjęcia z czerwca i października, relacje osób nie związanych ze sprawą
                osobiście też o czymś świadczą. Pani Gebert wcale nie musi być zarządcą tego
                schroniska w przyszłości, więc przestańcie się zasłaniać jej rzekomą
                niegodziwością czy pazernością. Sa zresztą i inne stowarzyszenia, wypowiadające
                się w tej sprawie.
                A co do faktów: jesli ktoś wpuszcza do klatki dwa rasowe psy, samca i sukę z
                cieczką i liczy gwiazdy na niebie, w czasie, gdy pies pokrywa wychudzoną,
                zaropiałą sukę, to co mam o tym myśleć? Że nikt tam się nie orientuje, co się
                dzieje, czy wręcz przeciwnie, że postepuje się tak specjalnie??
                Gdzie był lekarz, jak zwierzę zdychało w boksie i leżało tam później? A jak się
                psa wiadrem po głowie pierze w ramach resocjalizacji, to też normalka? I że
                wolontariusze psom sprzątają to też OK? Czy ktoś to kontroluje?
                A co z akcjami adopcyjnymi? Itd, itp.
        • nula28 Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? 21.12.05, 00:51
          Byłam i już się wpisywałam. A ty, może masz jakiś interes w tym, żeby tak
          pisać? Nie chodzi o Gebert, chodzi o adekwatną ocenę tego, co tam się dzieje. A
          wcale nie jest najlepiej.
        • nula28 Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? 21.12.05, 01:16
          Może wówczas zrozumiecie państwo, ze to co sie wyprawia od
          tygodnia wokół schroniska to zwykła nagonka i załatwianie prywatnych
          porachunków przez panią Gebert z animalsów z biednymi zwierzętami w tle.

Tobie też tak kierownik mówił o tej Gebert? :))
          • Gość: gość Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? IP: *.chello.pl 22.12.05, 11:29
            A o polityce dobrej śmierci i aferze na Paluchu w Warszawie ktoś
            słyszał.Dziwnym trafem tam też nazwisko pani Ewy się przewijało
        • Gość: Szczecinianka Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? IP: *.orange.pl 30.12.05, 15:22
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

Może wówczas zrozumiecie państwo, ze to co sie wyprawia od
          > tygodnia wokół schroniska to zwykła nagonka i załatwianie prywatnych
          > porachunków przez panią Gebert z animalsów z biednymi zwierzętami w tle.
          > Pozdrawiam wszystkich samodzielnie myślących.

JAK CZYTAM COŚ TAKIEGO TO BIERZE MNIE OBRZYDZENIE NA TWÓJ BEZWSTYD I OBŁUDĘ.
          jAK MASZ GOSCIU INTERES BY BRONIĆ TEGO "SCHRONISKA" TO ZAPRASZAM DO SZCZECINA.
          U nas jest biednie (przyczynił się do tego pewien stoczniowy magazynier, który
          robi za prezydenta), ale są zachowane normy PRZYZWOITOŚCI! Ludzie pracują,
          leczą, gotują w jednym starym baraku, a wszystko co jest robione, jest robione
          DLA ZWIERZĄT. Zadaszone boksy, suche budy.Wiadomo, trochę błota jest, bo nikt
          nigdy nie dał porządnych pieniędzy aby coś zmienić(choćby połowę z tego co
          poszło u Was). Ale jak oglądałam program o tym nowiutkim schronisku z pustym
          biurowcem i salą konferencyjną i JEDNOCZEŚNIE widzę zwierzęta zabiedzone i
          zabłocone, to przyznaję bierze mnie wściekłość, że są ludzie, którzy za nic
          mają naszych "braci mniejszych"' ich cierpienie i rozpacz. Tylko ktoś tak
          prymitywny jak Ty może bronić "twórców i zarządców" schroniska. I jeszcze
          jedno. Nie znam p. Gebert, ale to dzięki Animalsom ludziom otworzono oczy na
          cierpienie zwierząt. WIĘC PRYMITYWIE NIE PISZ WIĘCEJ SWOICH BZDUR BO RANISZ TYM
          POCZUCIE PRZYZWOITOŚCI UCZCIWYCH LUDZI
          • Gość: domi_b Re: Czy ktos z Was tam w ogóle był? IP: *.shl.pl / 213.195.190.* 30.12.05, 21:14
            Jeśli chodzi o cały ten biurowiec to może by tak zapytać w urzędzie miejskim
            dlaczego ktoś pozwolił na wybudowanie czegoś takiego? Kierwonictwo firmy,która
            teraz zajmuje się schroniskiem też zastanawia się po co takie budynki?Ale co oni
            mają zrobić skoro to nie oni je wybudowali i nie maja na to najmniejszego
            wpływu? Zacznijcie się myśleć..Bo czytając wasze wypwowiedzi to człowiek zaczyna
            się zastanawiać po co ludziom potrzebne są mózgi i zdolność do racjonalnego
            myślenia...
      • Gość: andrzejP Re: Gdańskim schroniskiem zajmie się prokuratura IP: *.fbx.proxad.net 02.01.06, 19:21
        Pan Adamowicz niestety bardzo sie zmienil przez 8 lat rzadzenia miastem
        Obrosl w uklady i imperialny dwor.
        Nie toleruje ani krytyki ani rad
        Otacza sie dworem pochlebcow wsrod ktorych coraz wiecej przekreciarzy
        Przekret ze schroniskiem polega i na tym ze: Prezydent dostal kase z funduszy
        europejskich na nowe schronisko, tereny po starym kupili deweloperzy, (szefem
        Wydz. Architektury jest wlasciciel firmy deweloperskiej pan Duch - oj sorry,
        teraz juz nie on a jego
        zona...)forum.gazeta.pl/forum/6,46583.html?back=http%3A%2F%2Fforum.gazeta.pl%2Fforum%2F73%2C46481%2C1540823.html%3Ff%3D57%26w%3D33790583%26a%3D33793336%26rep%3D1
        Zaloguj się
        Schronisko zbudowano tak by bylo za duze po to, by potem budynek KTOS mogl
        podnajmowac. Albo sprzedac
        To typowe dla kolejnej juz miejskiej inwestycji
        A kolejni dyrektorzy wydzialow robia kolejne przekrety
      • Gość: alek Re: Gdańskim schroniskiem zajmie się prokuratura IP: *.fbx.proxad.net 02.01.06, 19:22
        Panie Prezydencie, koncz i wstydu oszczedz
        • Gość: ogio raczej Ty kończ swoje brednie IP: *.such.nat.hnet.pl 02.01.06, 20:31
          na schronisko miasto nie dostało ani grosza z Uni, ale skąd Ty mozesz o tym
          wiedzieć skoro zamiast czerpać wiedzę zajmujesz się plotkami? Mozesz mi
          powiedzieć co widziałbyś na miejscu po starym schronisku, skoro przeszkadzają
          Ci developerzy? Łąki porosniete chwastami, czy może dzikie wysypisko śmieci?
    • landrynka8 Tu nie chodzi tylko o warunki na litosć Boga 21.12.05, 08:49
      te psy były tam katowane. To jest najgorsze!!!
      Już i tak znaczone przez los, musiały przezywać tortury. Zresztą gdybyście
      ogladali TV zobaczylibyście że sam pan Dawo mówił że "musiał".

Poczytajcie sobie najpierw gazety.
      • Gość: bolo69 katowane zwierzęta IP: 213.76.140.* 05.01.06, 15:00
        czy za fakt ze ten pan przyznal sie publicznie ze bił zwierzęta (np.wiadrem)
        ktos pociagnie go do odpowiedzialnosci karnej??
        Gdzie nadzóe weterynaryjny i przestrzeganie ustawy o ochronie zwierząt??
    • landrynka8 Re: Gdańskim schroniskiem zajmie się prokuratura 21.12.05, 08:53
      TOZ to jedna wielka kpina. Mają w głębokim posznowaniu to co się dzieje ze
      zwierzętami, nie tylko ze schroniska ale wogóle.

• Gość: gg Gdańskim schroniskiem zajmie się prokuratura IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 21.12.05, 12:19
      jak wazna jest ta "trzecia wladza" w kraju !!!! :))))) jestem z wami zwierzaki
      • Gość: relanium spoko spoko IP: 80.50.205.* 21.12.05, 14:45
        bez emocji, radzę wszystkim pojechać na miejsce, porozmawiać z wolontariuszami.
        To co mówiła pani Gebert (wsczęła aferę) to kłamstwa.
        Typowo polskie zagrywki, przegrałam przetarg - robie konkurencji koło pióra
        • maruda.r Re: spoko spoko 21.12.05, 18:06
          Gość portalu: relanium napisał(a):

> bez emocji, radzę wszystkim pojechać na miejsce, porozmawiać z wolontariuszami.
          >

Najlepiej pojechać w Noc Wigilijną i zdobyć informacje z pierwszej ręki czy
          raczej łapy.

• Gość: Reanimacja Re: spoko spoko IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.05, 19:02
          Kto słucha opinii pani Gebert, niech obejrzy schronisko prowadzone przez jej
          stowarzyszenie w Starogardzie Gdańskim, a potem pójdzie po rozum do głowy i
          oceni, czy ona w ogóle ma prawo się wypowiadać.
          Sądząc też po jej "gospodarności" za 6 mln postawiłaby najwyżej płot...
          • landrynka8 Re: spoko spoko 21.12.05, 23:32
            Czy jestes podstawiony człowieku?

• Gość: Obiektivo Re: spoko spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 00:25
            GEBERT Ty masz k....ki w oczach i nic poza tym... tak jak pewna posłanka.
            Eko-emeryturkę zalecam... papapa.
          • Gość: nula Re: spoko spoko IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 23.12.05, 00:27
            Ale to nie Gebert stawiała to schronisko za 6 mln. Teraz jest za to
            marnotrawione te 6 mln, że hej!
            • Gość: sroka Re: spoko spoko IP: *.shl.pl / 213.195.190.* 29.12.05, 21:13
              Ale m.in. organizacja,której pani Gebert jest prezesem wraz z innymi
              organizacjami,które niby zajmują się ochroną zwierząt zatwierdzała projekty
              schroniska pod względem warunków bytu zwierząt.Jakoś wcześniej nikt z nich nie
              zauważył tego,iż niezbędne jest zadaszenie.A podobno te organizacje mają ogromne
              doświadczenie w prowadzeniu tego typu placówek...
              • Gość: bolo69 Re: spoko spoko IP: 213.76.140.* 10.01.06, 14:09
                co prawda to prawda. ale czasami brakuje wyobraźni.
        • Gość: nula Re: spoko spoko IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 23.12.05, 00:26
          Z którymi wolontariuszami rozmawiałeś? Chyba z innymi niż ja... Przestań
          powtarzać w kółko tę stara śpiewkę o Gebert.
          Schronisko, jak widzę, wzięło się za porządki, juz po aferze. Tylko wciąż nie
          potrafią powiedzieć dwóch słów o psach, które trzymają w klatkach. Radzę
          pojechać i pytać pracowników o konkretne pieski czy kotki - jakby się z ET
          rozmawiało. Za każdym razem są trzy wersje zdarzeń.
    • Gość: bolo69 Wigilia w schronisku IP: 213.76.140.* 24.12.05, 16:42
      ludzie bedą się cieszyć Wigilią, usiądą przy stole , podzielą opłatkiem.
      Spokojnymi swietami cieszyć się będą ci ktorzy dzien wczesniej bili zwierzęta,
      skazywali je na głód i zagryzanie się. Cieszyc sie beda lekarze ktorzy zabjiali
      zwirzeta bo nie chciało im się ich leczyć. A same zwierzęta? Niech się poskarżą
      Bogu .
      • Gość: jorgdrugi Re: Wigilia w schronisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 00:10
        Winie Adamowicza za brak nadzoru. Na efekty pracy prokuratury nie liczę. Nasz
        stosunek do zwierzat jest baaaardzo wschodni. A pretencje do tej zachodniosci
        mamy zę aż sie momentami niedobrze robi.
      • Gość: NIUNIA Re: Wigilia w schronisku IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 25.12.05, 00:16
        WSZYSTKIM ZWIERZETOM DUZYM I MALYM ORAZ PRACOWNIKOM I KIEROWNICTWU SCHRONISKA
        ZYCZE ZDROWYCH WESOLYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA
        • Gość: jorgdrugi Re: Wigilia w schronisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 18:37
          Pracownikom tego schroniska, osobom nadzorujacym ten interes w tym Panu
          Adamowiczowi, weterynarzowi wojewódzkiemu i jeszcze kilku bedących w cieniu
          osób które nieróbstwem i zaniedbaniem przyczyniły sie do opisanego stanu w
          schronisku Kokoszki - nic dobrego nie życzę. A niech was.......
    • Gość: Marta Re: Gdańskim schroniskiem zajmie się prokuratura IP: *.chello.pl 27.12.05, 11:16
      Gratulacje dla posła Kozaka za zgłoszenie sprawy schroniska w Kokoszkach do
      prokuratury oby ta zajęła się sprawą dogłębnie.Winnych takiego stanu rzeczy
      należy ukarać surowo.Zwykle to tak jest,że jak ktoś ma prymitywny stosunek do
      zwierząt to i taki sam ma do ludzi.Ponad to proponuję aby całe schronisko
      przenieść do gabinetów osób za to odpowiedzialnych,a gabinety te przenieść do
      schroniska.
      • Gość: bolo69 prymitywny stosunek !!!!!!!!!! IP: 213.76.140.* 28.12.05, 00:23
        prymitywny stosunek do zwierząt to taki sam stosunek do ludzi.
    • Gość: bolo69 ZGŁASZAJCIE ! IP: 213.76.140.* 29.12.05, 18:56
      Zgłaszajcie prosze wszystko co widzieliscie w schronisku. Mówcie o tym
      wszystkim. Moze coś zmieni sie na lepsze sla zwierzaków.
    • Gość: konrad Re: Gdańskim schroniskiem zajmie się prokuratura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:48
      Zeby prokuratura zajeła tzw ;sprawo schroniska ; musialaby zapoznać sie z
      utawa o ochronie zwierząt z 1997 r W tej ustawie zabrania się obcinania psom
      ogonków i uszu Jak widzę na wystawie psów rasowych uśmiechniętą panią
      prokurator biegająca ze swoim dobermanem OFIARĄ i DOWODEM przestępstwa to
      pytam się czy zmienić ustawe panią prokurator a może prawo jest tylko dla
      maluczkich
    • landrynka8 UFF 29.12.05, 22:31
      Juz jest nowy zarządca :))

Wspolnie mozemy dużo.
      • Gość: bolo Re: UFF IP: *.chello.pl 29.12.05, 22:42
        EEEEEEEEEEEEEE tam jaki zarządzca że niby kierownik się zmieni co to za różnica
        skoro zostaje Pani Dewo - prezes AZYLU to tylko mydlenie oczu PANIE PREZYDENCIE
        • landrynka8 Re: UFF 29.12.05, 22:50
          Chyba nie myślisz że po jego (Dewo) kryminalnej przeszłości, podrabianiem
          faktur i czeków i całym tym zgiełku wokół będzie tak jak było dotąd?

Wypowiedzenia daje się ostatniego dnia miesiaca.
          • Gość: madzia Re: UFF IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 29.12.05, 23:28
            Pozyjemy,zobaczymy.
            Ciekawe czy schronisko bedzie czynne 24 h na dobe ?
            I jak to bedzie wygladalo,czas wszystko pokaze.
          • Gość: bolo Re: UFF IP: *.chello.pl 30.12.05, 14:20
            A co się zmieni???? Skoro Pani Prezes, która utrzymywała się z pieniędzy
            budżetowych stwierdziła "że ona nie widzi nic złego w prowadzeniu Azylu przez
            jej syna" skoro dalej ma zarządzać a warunkiem stawianym przez Pana Prezydenta
            jest tylko wyższe wykształcenie (weterynaryjne lub zootechniczne)kierownika to
            się nic nie zmieni bo przecież kierownikiem była Pani Anna W.(lekarz wet.)
            A jak było każdy widział!!!!!!!!!!!!!
            Tak nawiasem mówiąc to gdzieś przeczytałm,że jednym z warunków przystąpienia do
            przetargu było to że kierownik ma wyższe wykształcenie patrz j/w, czyli
            mydlenie oczu bo do tej pory kierownik był tylko na papierku a skutecznie
            zarządzała rodzina DEWO.WIĘC MOJE PYTANIE CO SIĘ ZMIENI !!!!! KOCHANY PANIE
            PREZYDENCIE BŁAGAM O SOLIDNE PRZEMYŚLENIE CAŁEJ SYTUACJI I PODJĘCIE WIĄŻĄCEJ
            DECYZJI ROZWIĄZUJĄCEJ UMOWĘ Z TĄ ARCY SZLACHETNĄ RODZINKĄ
            • landrynka8 Re: UFF 30.12.05, 16:50
              prezydent@gdansk.gda.pl

KOCHANY PANIE
              > PREZYDENCIE BŁAGAM O SOLIDNE PRZEMYŚLENIE CAŁEJ SYTUACJI I PODJĘCIE WIĄŻĄCEJ
              > DECYZJI ROZWIĄZUJĄCEJ UMOWĘ Z TĄ ARCY SZLACHETNĄ RODZINKĄ
    • Gość: bolo69 prezydent Gdanska IP: 213.76.140.* 30.12.05, 19:25
      czy prezio Gdanska potrafi rozwiazac problem schroniska dla zwierzat w sposób
      ludzki ?????????????????????
      gdzie przykazania:
      nie zabijaj????????
      nie kradnij ?????????
      a co najwazniejsze:

nie krzywdz NIKOGO !!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka