athel_von_loren 03.08.06, 15:49 Mam bardo egzotyczne pytanie, ktore mam nadzieje uczestnikow GSG forum swoja banalnoscia nie odstraszy do wpisania odpowjedzi:) Gdzie moglbym kupic tanio worek kartofli? PO zdrawiam, Dante Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deren Rudniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:32 jesli w twym pytaniu nie ma ukrytych podtekstow to tanio kupisz na targowisku hurtowym w Gdansku Rudnikach (wylotówka na rafinerię po prawej stronie drogi). ale musisz kupic przed południem. drugie miejsce to Renk przy obwodnicy w Barniewicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich widziałem ostatnio na polu k. Krefeld "cilena" IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 03.08.06, 22:40 ale to jeszcze nie do przechowywania Jeszcze można słoneczniki sobie samemu ścinać: 1 szt. 1€, 2 = 1,5 €, 3 = 2 €. Wg postępu arytmetycznego (? chyba?), chciałem kupić hurtem pole, ale chłop studiował już wirtschaft w wirtschaft (przed południem). ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: widziałem ostatnio na polu k. Krefeld "cilena IP: *.net-htp.de 03.08.06, 23:01 ...a propos "kupna pola", planowalem kiedys kupic cala wies na Kaschebach, hodowac ekologiczna strusie, eko-turystyke rozkrecic i wprowadzic prawo pierwszej nocy. Strusie ok, eko-turystyke tez, ale zawistne Kascheby byli tak uparci, ze niezgodzili sie na reforme prawna. Totalna konserwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
businessangel ius primae noctis.. 05.08.06, 09:21 a jak panna młoda brzydka? Chłop mógł wykupić za parę monet swą połowicę z tego obowiązku. O tym, czy Pan miał takie prawo, kroniki milczą! Zdaje się, że musiał ru.. bez wyboru każdą świeżą żonę!!! :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: ius primae noctis.. IP: *.net-htp.de 06.08.06, 16:44 Bardzo mozliwe i wrecz prawdopodobne, ze poczucie obowjasku u owych Panow bylo pisane DUZYMI literami i jak to Opa Oskar z Wdzydz godel: - raz na wozie, raz w nawozie:)) Odpowiedz Link Zgłoś