Dodaj do ulubionych

NOWA W 3 M...

23.11.06, 18:57
Jestem prawie nowa w Trójmieście...zero towarzystwa oprócz pracy ( a tam
tragedia...) , trochę znajomości okolicy, niezła mapa..:) Chęci do
zwiedzania, zabawy, tańca....Poradżcie- gdzie tu może weekendowymi wieczorami
wypaść samotna 32-letnia babka nie robiąc sobie obciachu? A może znajdę jakieś
miłe towarzystwo ? Mieszkam w Oliwie...
Obserwuj wątek
    • shellma1 Re: NOWA W 3 M... 23.11.06, 20:47
      Gdańsk, Gdynia, Sopot - niezliczone możliwości rozrywki ale uważaj na złodziei.
    • bohema77 Re: NOWA W 3 M... 23.11.06, 23:11
      A jakie klimaty imprezowo- muzyczne lubisz?
      • mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 23.11.06, 23:21
        Klimaty dla babć;) w moim wieku, tj prawie wszystko z wyłaczeniem disco polo,
        techno, house, rapu...do nasiadówek smoothjazz, blues, soul do potańczenia
        cokolwiek co ma rytm , miejsca które wyglądają jak lokale a nie garaże czy
        przystanki autobusowe, takie z klimatem właśnie...;)
        • bohema77 Re: NOWA W 3 M... 27.11.06, 19:12
          Zaraz Ci nastukam za tę babcię, sama niewiele młodsza jestem ;)
          Polecam Spatif, czasami Sfinks (ale raczej wieczory klubowe niż regularne
          imprezy), Atelier...
          A na after- Pompon i Klubową.
          • mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 30.11.06, 17:27
            tą babcia to ja właśnie po wycieczce do Sfinksa się poczułam....i
            przyległości....aj.....reszta odkryć przede mną, dzięki:)
    • Gość: dsa Re: NOWA W 3 M... IP: *.chello.pl 23.11.06, 23:12
      Miejsc jest naprawdę dużo, pójdź sobie w piatek bądź w sobotę na stare miasto a
      tam full lokali i imprezowni...Do wyboru do koloru...Zajrzyj koniecznie do
      miasta aniołów na końcu motławy, tam przebywa towarzystwo w troszkę dojrzalszym
      wieku.Pozdro i miłej zabawy:)
      • mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 24.11.06, 22:13
        tia...ten post po weekendowym zwiedzaniu knajpek właśnie się pojawił...wszystko
        co przy głównych ulicach 3m zdecydowanie odpada, albo szalejące 15-tki albo
        techno, może jednak jest tu coś jeszcze...? i co gorsza jestem singielką, może
        znajdę coś w tym klimacie? ale wymagania..:):):)
    • Gość: xxx Re: NOWA W 3 M... IP: *.chello.pl 25.11.06, 00:22
      idź do cristala we wrzeszczu ;)
      • mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 25.11.06, 07:35
        a pisało gdzieś , że desperatka jestem?????? ;)
        • Gość: mar Re: NOWA W 3 M... IP: *.chello.pl 25.11.06, 16:18
          jestes..
          ja mialem to samo rok temu
          • mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 25.11.06, 17:56
            i jak się skończyło? poddałeś się, poszedłeś do Cristalu?;)
        • mczgdy Re: NOWA W 3 M... 27.11.06, 20:57
          Z tym Cristalem to przeginanie.W Oliwie było kiedyś fajnie w "Amazonce" na Krzywoustego.Jeżeli nie to-jedż do Sopotu,tam lokali zatrzęsienie.Nie musisz obawiać się że bramkarz uchyli drzwi i rzuci tekst "mamy komplet-kurwów nie wpuszczamy"
          • mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 27.11.06, 22:09
            Dzięki, sprawdzę:) A jakies miejsce typowo dla ludzi koło 30-tki? Byłam w kilku
            lokalach obok Galaxy i średnie wieku w soboty to 17 lat...nie za bardzo wiem,
            gdzie tu jeszcze coś jest...
            • mczgdy Re: NOWA W 3 M... 27.11.06, 23:07
              Jeżeli Oliwa to zobacz w "Żabusi" na Gospody.Powodzenia.M.
              • no_nick powodzenia autorce wątku :) 28.11.06, 11:01
                Nie spędzam weekendów w 3M.też jestem tu nowy i życzę powodzenia w zadomawianiu
                się.Co do wieku to kobiety podobno zawsze mają 18 lat - także spoko,będzie
                dobrze! W moim wieku to już chyba samo pytanie o lokale rozrywkowe jest nie na
                miejscu:)
                • mozdzerka Re: powodzenia autorce wątku :) 28.11.06, 14:06
                  Dzięki:)
                  ech...żeby tak szarmancko wszyscy do tego podchodzili..:))))
                  ..i chyba nie ma takiego wieku, by pytać kto bronił;)
                  • no_nick cześć mozdzerko;) 28.11.06, 15:22
                    ci nieliczni,którzy mają tyle lat co ja i prowadzą jakieś życie społeczne (bo
                    większość nie rusza się z domów opieki) są szarmanccy i tak podchodzą:)

nn nowy w 3M
                    • mozdzerka Re: cześć mozdzerko;) 28.11.06, 19:01
                      jesio...to ile mi zostało latek na wycieczkę do owego domu opieki?...lub
                      dołączenia do nielicznych ?;)na rezygnację z zycia społecznego tak łatwo się nie
                      zgodzę)
                      • no_nick Re: cześć mozdzerko;) 29.11.06, 09:52
                        Hej! W związku z tym,że jesteś nastolatką to samo używanie słów typu "dom
                        opieki" jest jeszcze bardzo przedwczesne! Z tych samych powodów nie ma potrzeby
                        rezygnowania z życia społecznego :) zresztą w moim wieku też jakieś tam życie
                        społeczne się prowadzi - sanatorium,biblioteka,pijalnia wody
                        mineralnej,uniwersytet trzeciego wieku :) przychodnia geriatryczna :) aktywnie
                        spędzam czas :)
                        • mozdzerka jak to miło..:) 29.11.06, 23:13
                          Nastolatką...hm..ten..no..yyy...dzięki:).Lepiej się poczułam od razu:]
                          Wracając do sedna sprawy zdecydowanie brak wyraju dla podobnych dla mnie w
                          3m...co ze smutkiem stwierdzam po zwiedzeniu sztandarowych przybytków w
                          godzinach szczytu imprezowego(((
                          Został mi świeżo rozpoczety kurs tańca..tyz piknie, polecam jako dodatek do tej
                          wody mineralnej:)
                          • no_nick cała przyjemność po mojej stronie :) 30.11.06, 12:45
                            Jako dodatek do wody mineralnej chyba wybiorę bieganie lub tai chi.Do tańca
                            zupełnie się nie nadaję.Jeszcze raz życzę powodzenia w poszukiwaniach, zapewne
                            szybko przybędzie Ci towarzystwa.Ja też jestem tu z powodu pracy i po
                            kilkunastu dniach jestem dość zadowolony,ludzie sympatyczni i chętni do
                            współpracy - od czego odzwyczaiłem się w poprzedniej pracy i zacząłem
                            podejrzewać,że takich ludzi już w ogóle nie ma.Rozgadałem się - sorki.Aha -
                            żartowałem z tą moją starością,żebyś nie miała wrażenia że jestem jakoś
                            strasznie stary to nie mam jeszcze 40.

Pozdrawiam

nn
                            • mozdzerka przed 40..no ładnie, ładnie...:) 30.11.06, 15:55
                              Bieganie..hmm...wszystko się trzęsie i wogóle..:]...zostaję przy chasse i
                              trzymam kciuki.
                              Na ludzi w 3m narzekac nie mogę, optymiści w przewadze....tu równiez jak
                              widać:)I oby tak dalej. Jednak ci mijani w pracy to albo rzeczywiście
                              towarzystwo geriatryczne uziemione życiem i kłopotami , albo klienci ....a
                              czasem chciałoby sie normalnie wyjśc ndo knajpki na pifffko czy cóś nie
                              zawracając sobie głowy biznesem itp..i poodzywać się do kogos bardziej
                              komunikatywnego niż cztery ściany czy lodówka:)
                              • bogdan.platosz Re: przed 40..no ładnie, ładnie...:) 30.11.06, 16:17
                                Witam
                                obserwujuę waszą rozmowę i uważam że jak ktoś chce to znajdzie miłe i
                                odpowiednie miejsce w Trójmieście, ja mimo to że mieszkam w Gdańsku to
                                zdecydowanie wolę klimat Gdyni.A Gdańsk blisko z domu do morza to weekendowe
                                spacery.A tak w ogólę to z kim ty pracujesz?To tragedja.
                                • mozdzerka Re: przed 40..no ładnie, ładnie...:) 30.11.06, 16:56
                                  Hm. Zostaję przy Oliwie i jej lasach...i widoku na morze....choć Gdynia tez
                                  niebrzydka, sczególnie trasy na rower
                                  Tia...tragedia ... jestem najmłodsza w mojej firmie....najbliższy rocznikiem
                                  jest pewien 49latek..(((
                              • no_nick Re: przed 40..no ładnie, ładnie...:) 30.11.06, 16:18
                                To duży komplement,że przed 40 to jeszcze nadal ładnie:).Mam to samo i też już
                                gadam ze sprzętami oraz z telewizją kablową:).Bieganie istnieje jeszcze w
                                teorii na razie,może kolejny tydzień coś zmieni.Z rozrywek mam też poznawanie
                                najbliższych ulic - a mieszkam w Sopocie,więc zbyt wiele ich nie ma - tym
                                bardziej że zwiedzam samochodowo.

PS A co to jest to chasse ?
                                • mozdzerka Re: przed 40..no ładnie, ładnie...:) 30.11.06, 16:43
                                  Ładnie...jakby nie patrzec tez mieszczę się w tej dekadzie:)...
                                  z najbliższych w Sopocie, niekoniecznie ulic polecam lasy oliwskie, zarówno na
                                  spacerki jak na pedałowanie, jeśli używasz dwókółki...super trasy i bez
                                  tłumów..niedługo zapewne i na biegówki sie przydadzą, właśnie nabyłam ten sprzęt
                                  i mam zamiar spróbować..
                                  Chasse? krok posuwisty, hihi..:)
    • bohema77 Re: NOWA W 3 M... 30.11.06, 22:44
      Możdżerka, wysłałam Ci @ na priv :)
      • mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 30.11.06, 23:06
        thx, teraz Twój priv ma emilka:)
      • mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 02.12.06, 11:23
        ja też:)
    • Gość: thenewone Re: Też jestem nowa... IP: *.chello.pl 30.11.06, 23:19
      po paru latach wróciłam na łono Trójmiasta i też szukam fajnego miejsca +
      miłego towarzystwa, wiekowo jesteśmy zbliżone.
      • mozdzerka to może... 01.12.06, 05:59
        thenewone, to może na priv??
        • Gość: jasne... Re: to może... IP: *.chello.pl 01.12.06, 10:39
          byłoby świetnie;)
        • Gość: thenewone Re: to może... IP: *.chello.pl 01.12.06, 10:41
          Byłoby naprawdę fajnie, we dwie zawsze lepiej gdzieś wyjść niż samiutkiej;)
        • marcoisland Re: to może... 01.12.06, 10:49
          wysłałam Ci wiadomość (thenewone to tymczasowa nazwa, zalogowana jestem pod
          nazwą "marcoisland"); czekam na odzew;)
          • mozdzerka odzew:) 01.12.06, 15:46
            Odzew poszedł za kulisami:)
            • Gość: tomaszek Re: odzew:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 20:15
              ciekawy jestem jekie robisz postepy w poznawaniu 3M, mam nadzieje ze sie ze mna
              nimi podzielisz, bo wlasnie dowiedzialem sie ze najblizszy weekend musze tu
              wlasnie spedzic i nie wiem gdzie mam sie ruszyc. a jednoczesnie widze ze mamy
              podobne oczekiwania
              • mozdzerka mniej więcej..;) 02.12.06, 21:46
                Postępy..hm...wiem już mniej więcej, gdzie można tu porzadniej pospacerować w
                weekend - ścieżka wzdłuż plaży Orłowo- Brzeźno nadaje się do tego celu
                niezależnie od pogody, jest też kilka innych ładnych miejsc; znam większośc tras
                rowerowych, zaliczyłam kilka mniej lub bardziej fajnych knajpek - z nazwami
                jeszcze kiepsko ale trafić pomoge jakby co;),wystaw , trafiam bezbłędnie do kina
                ,na koncert, poznałam kilka fajnych osób, zapisałam się na kurs tańca ...w życiu
                nocnym miasta nie jestem najlepsza, brak po temu towarzystwa, choć robię i
                tutaj są niejakie osiągnięcia..:)
              • mozdzerka cd. 02.12.06, 22:01
                Z ostatnio wynalezionych knajpek z sympatyczną muzyką - "Latający Holender" na
                Długiej, na Mariackiej też można pozagladać tu i ówdzie, przy trasie plażowej
                "Tawerna", w Sopocie przez przypadek wiem tylko gdzie NIE IŚĆ- do Złotego Ula,
                nie dosyć że pioruńsko drogo i niesmacznie to jeszcze za toalety każą płacić((,
                w Gdyni idąc na Swer Kościszki po prawej stronie znajdziesz kilka ciekawych
                miejsc, wieczorami nieźle grają, jest jeszcze "Ucho", reszta w fazie poznawania...
                • Gość: tomaszek Re: cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 23:24
                  dla mnie Twoja wiedza jest imponujaca, piszesz ze z nazwami jeszcze kiepsko - ja
                  nie nadazam za ulicami i dzielnicami ktore wymieniasz. cóż, pozostaje mi liczyc
                  na Twoja pomoc...
                  • mozdzerka Re: cd. 03.12.06, 00:25
                    Poradzimy, to nie takie skomplikowane...;)
                    • Gość: tomaszek Re: cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 16:47
                      dziekuje za pocieszenie, chetnie skorzystam z pomocy, moze przejdziemy na priv?
                      jesli mozesz to napisz na adres j.roybal@gazeta.pl
                      • mozdzerka Re: cd. 03.12.06, 17:53
                        mogę, mogę:) Masz e-milka.
    • Gość: pogląd subiektywny Re: NOWA W 3 M... IP: *.chello.pl 06.12.06, 19:32
      pogląd subiektywny raczej odnośnie posiadówek
      Strych Klubokawiarnia Ucho - Gdynia
      Józef K. Siouxie Kinsky Puzon Papryka(tylko w tygodniu)- Sopot a stary piękny Gdańsk??Intro Kamienica na Mariackiej od biedy kiedyś Absynt reszta szkoda słów

• mozdzerka Re: NOWA W 3 M... 09.12.06, 10:20
        ..."Latający Holender"..w dzień całkiem, całkiem, nie wiem, jak wieczorem..??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka