Dodaj do ulubionych

Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!!

18.01.07, 18:33
UPC w Trójmieście ma mnóstwo klientów, a BBC Prime było jedną z najlepszych
stacji w ich ofercie. Do wczoraj - UPC postanowiło bowiem zamienić Little
Britain na bajeczki kanału MiniMini.

W dodatku, jak donosi "PressSerwis", UPC zapowiedziała, że PODNIESIE CENĘ
ABONAMENTU za telewizję kablową:
"Zmianom programowym towarzyszyć będzie nowy cennik usługi telewizji
kablowej. - Za kilka miesięcy wzrośnie wysokość abonamentu - zapowiada Dorota
Zawadzka, rzeczniczka prasowa UPC Polska."

Może podpisanie petycji pomoże to
zmienić? Jeśli też brakuje Wam Ligi dzentelmenów, Foulty Towers, Hiacynty
Bukiet i innych audycji - przyłączcie się do protestu, podpiszcie protest:

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
Wielkie dzięki za każdy oddany głos protestu, a o szczegółach historii
poczytać można tutaj (polecam także komentarze):

www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=35653
Obserwuj wątek
    • metamorphosis4 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 18.01.07, 18:43
      poparłam :)
      • Gość: %% Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:00
        UPC - coraz gorszy towar za coraz wyższa cene.
        • Gość: %% odkurzony watek o UPC, bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:09
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=40701520&a=40701520
          • Gość: :)) przenieście się do Multimedia - ja tak zrobiłem IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.07, 17:17
            jest taniej i wiecej kanałów
      • Gość: vald Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.kalmar.gda.pl 28.01.07, 00:53
        popieram protest.
        proponuje zawalić upc emailami ,aż napiszą oficjalnie,że wracają BBC Prime +
        Word.
      • Gość: gosc Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 23:07
        popieram ten protest
    • Gość: agulec Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 18.01.07, 21:02
      Skandal!!!
      Uwielbiam BBC Prime, jeden z lepszych kanałów.
      :(((((((((((((((
    • Gość: agulec Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 18.01.07, 21:08
      Ta strona mi się nie wczytuje :(
      • Gość: agulec Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 19.01.07, 10:00
        dzis się wczytała, podpisałam.
    • Gość: deren TVN Gra i inne bzdety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:17
      oprocz tego wymieni inne kanaly na bzdetne TVN Gra 9dla jakis debili) i podobny
      chłam w postaci jakiegoś ITV z prymitywnymi kawałkami.
    • Gość: mała Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.07, 22:18
      Masz zupełną rację!!!! Super kanał wymieniają na tandetę. Wstydu nie mają. W
      proteście wszyscy powinni zrezygnować z ich oferty. Szkoda tylko że nie ma
      innego wyboru.
      • Gość: %% Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:47
        Gość portalu: mała napisał(a):

> Masz zupełną rację!!!! Super kanał wymieniają na tandetę. Wstydu nie mają. W
        > proteście wszyscy powinni zrezygnować z ich oferty. Szkoda tylko że nie ma
        > innego wyboru.

No w Gdyni Multimedia działa jednak
    • Gość: ML Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.witnet.pl 18.01.07, 23:55
      Nie ma tez zadnego kanalu niemieckojezycznego (z wyjatkiem spolszczonej VIVY).
      Za to jest kanal na ktorym ciagle wroza, romantica, jeszcze inny z durnymi
      tok-szolami. Brakuje jeszcze zeby TVN24 zlikwidowali.. Zastanawiam sie od
      pewnego czasu nad kupnem talerza, ale podniesienie ceny za ten monopolistyczny
      chlam na pewno przyspieszy moja decyzje!
    • Gość: brit Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.gdynia.mm.pl 19.01.07, 01:25
      Moge Ci oddac BBC Prime. Ja chce BBC World!
    • dalenne Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 19.01.07, 08:33
      Również poparłam.
      Jestem wściekła. Najbardziej załuję, że tam gdzie mieszkam nie mogę podłączyć
      się do Multimedii.
      • fuzzy69 Dość Monopolu 19.01.07, 09:49
        Czekam kiedy w Sopocie pojawi się konkurent UPC. Dość mam zmian kanałów, albo
        zamiast wersji oryginalnej puszczania węgierskiego dubbingu. Paranoja. Zaczynam
        dojrzewać do zakupu satelity. UPC musi odejść !;-)
        F
      • fuzzy69 Dość monopolu !!! 19.01.07, 09:50
        Czekam kiedy w Sopocie pojawi się konkurent UPC. Dość mam zmian kanałów, albo
        zamiast wersji oryginalnej puszczania węgierskiego dubbingu. Paranoja. Zaczynam
        dojrzewać do zakupu satelity. UPC musi odejść !;-)
        F
        • toren Re: Dość monopolu !!! 19.01.07, 16:12
          Popieram ten protest. Przeciwnicy arogancji ze strony UPC - podpisujcie się!
          • kalinowski11 Re: Dość monopolu !!! 19.01.07, 16:29
            Podpisałem :) Pozdrawiam.
    • greengreengrass Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 20.01.07, 21:52
      idea sluszna, podpisalam:) pozdrawiam
      • pariss1 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 20.01.07, 23:09
        a ja jestem w multimedia i nie mam juz od roku BBC World :(
        • odpoczywam Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 21.01.07, 15:34
          Decydentow z UPC widac rajcuja dziewice śliniace palce wtykane nastepnie w
          majtki. BBC to dla tego buractwa za madre.. Jeszcze tylko oferta koca z fontanna
          i japonskich kreskówek, których już nawet debile w amerykańsch psychiatrykach
          nie moga ogladac. A UPC to amerykanska kasa i amerykanskie gusta. Angoli nie
          cierpią, bo wiedza, ze nawet za 1000 lat nie beda nawet w jednej dziesiątej
          zblizeni intelektualnie. I kretyni nas chca skretynizowac.
          • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 22.01.07, 11:02
            ...a w dodatku szefowie UPC zapowiedzieli własnie podwyżkę abonamentu za TV
            kablową, i to wkrótce, link:
            www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034
    • Gość: mama 3 i 4,5 latka A ja popieram zamianę na mini-mini:)) IP: *.chello.pl 21.01.07, 22:30
      Zawsze zazdrościłam fajnej telewizji dla dzieci znajomym a teraz wreszcie
      będzie kanał z bajkami bez przemocy . Moje dzieci nie ogladają zbyt dużo tv ew.
      bajki na DVD bo coorton i jetix to tragedia debilne bajki z przemocą , głupimi
      tekstami . BBC też troszkę szkoda bo oglądały czasem tam poranne programy po
      angielsku dla dzieci , ale jak mam wybierać to wolę mini-mini . Sama chętnie
      czasem poglądam bajki z mojego dzieciństwa - choćby miś uszatek .
      Pozdrawiam
      • toren Re: A ja popieram zamianę na mini-mini:)) 22.01.07, 13:20
        Ale przecież nie ma przeszkód, żeby w UPC był i program MiniMini, i BBC Prime.
        Wystarczy usunąć chocby jeden nieatrakcyjny kanał, jak np. Płanieta i będzie
        wolne miejsce na MiniMini. Po co więc usunięto BBC Prime?
        • dalenne Re: A ja popieram zamianę na mini-mini:)) 22.01.07, 14:42
          Planeta nieatrakcyjnym kanałem? Hmmm, polemizowałabym ... dla mnie
          nieatrakcyjny jest TVN Gra i to drugie "coś" w identycznym stylu.
          • agawa888 Re: A ja popieram zamianę na mini-mini:)) 22.01.07, 14:59
            Masz na myśli kanał "PLANETE"? Nie traktuję go jak kanał, który mógłby
            zrekompensować brak BBC Prime, choć czasem go oglądam - ale to zupełnie inny
            profil temetyczny. A poza tym w niektórych miastach UPC nadaje PLANETE już od
            wielu lat (np. w Warszawie).
            • Gość: Piotr Re: A ja popieram zamianę na mini-mini:)) IP: *.softlab.gda.pl 26.01.07, 21:49
              agawa888 - chodzi o rosyjskojęzyczny kanał "Planeta"...
    • bob_gd Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 22.01.07, 17:35
      Popieram inicjatywę, BBC Prime powinien wrócić, zwłaszcza że niektóre programy
      typu TVN Gra, P1, iTV są chyba tylko po to aby robić wrażenie wielka ilościa
      programów. Mnie do UPC i tak nic nie przekona. Nie rozumiem jak za taki kicz
      można żądać 50zł miesięcznie. Dlaczego monopolista nazywany UPC nie pozwala
      wejśc konkurencji do Gdańska, np. Multimedia która ma o wiele lepszy pakiet
      programów (np. Ale Kino!, Kino Polska). Zrezygnował bym z UPC, ale nie ma
      żadnej alternatywy, no chyba że kupić Cyfrę+ która wcale by o wiele więcej nie
      wyszła. Tylko że tam na sam srzęt trzeba trochę wyłożyć.
      Podpisuję sie po petycją...
    • Gość: Bartosz Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 22.01.07, 21:00
      Popieram protest!
      Oczekuję przywrócenia BBC i wprowadzenie kanałów niemieckojęzycznych!!
      B.
      • roto No faktycznie problem macie 22.01.07, 21:04
        załóżcie sobie cyfrę albo polsat cyfrowy i miejcie w dupie tą całą UPC
        • toren Re: No faktycznie problem macie 23.01.07, 09:50
          Pomysł w sumie dobry. Ale nie dla wszystlkich. Ja i połowa moich sąsiadów mamy
          okna na wschód i pólnoc - więc sygnał z satelity jest za słaby, żeby móc
          odbierać Cyfrę+, n albo POLSAT Cyfrowy. Skazani jesteśmy na monopolistę UPC,
          więc domagamy się respektowania naszych oczekiwań co do oferowanych kanałów.
    • Gość: marcinha Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: 80.48.240.* 23.01.07, 12:19
      "(...)zamienić Little Britain na bajeczki kanału MiniMini"

A ja twierdzę, że UPC postanowiło zamienić BBC World na audiotele (tvn gra) 24/h,
      a BBC World na jakąś wróżkę, która robi ludziom wodę z mózgu, jak to wróżka.
      Moglibyśmy w tym czasie oglądać jak nie Little Britain, The Office, czy różne
      przyrodnicze i edukacyjne produkcje (np. mistrzowskie 'Zmysły'), z których BBC
      słynie na całym świecie.

Każda firma posiada misję. Jaka jest misja UPC? Sięgnięcia dna?
      Nie zdziwie się jeśli zamienią Planete na telezakupy.

A teraz ide podpisać petycje. chociaż wypisałem się z UPC.
      Jeśli nie znajdę alternatywnej oferty zadowalającej w stopniu dostatecznym,
      to się po prostu obejdę bez tv w ogóle. Psia mać. Zrobię to.
      • toren Misja UPC - troska o klientów!! 23.01.07, 13:07
        Owszem, UPC ma misję:
        " Klienci są w centrum wszystkiego, co robimy" (cytat za prezesem UPC Polska z
        broszury informacyjnej UPC dla klientów).

A dodatkowo: "Dbałość o zadowolenie klientów, jakość świadczonych im usług to
        główny cel firmy"
        źródło - Gazeta Prawna(link): www.gazetaprawna.pl/index.php?
        action=showNews&dok=1660.78.3.25.3.3.0.1.htm

To jak to właściwie jest z ta misją, zwłaszcza wobec decyzji o wycofaniu BBC
        Prime wbrew woli wieluset klientów (patrz petycja w tej sprawie:
        www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008)
    • Gość: Agula Re: Brak BBC Prime w UPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:22
      Ja się cieszę że jest Mini Mini. Pierwszy porządny kanał z bajkami a nie jakiś
      kretyński Jetix.
      Ale chcę też żeby był BBC - Prime i World!
      I chcę tez powrotu kanału "E!". NIe wiem czy ktoś pamięta...

Won z wróżkami i innym syfem!
      Ale nie czarujmy się, podpisywanie petycji i tak nic nie da. Oni mają w dupie tą
      garstkę podpisująch się, bo klientów maja od zarąbania. Przede wszystkim tych,
      co oglądają tylko tv Trwam albo tych co nie mają innego operatora pod ręką.

Tak szanuja klientów jak rząd prowadzi politykę prorodzinną....
    • Gość: prawnik to podstawa do wypowiedzenia upc umowy IP: *.centertel.pl 24.01.07, 20:57
      jeżeli chcesz wypowiedzieć przed terminem upc umowę możesz zrobić to teraz!!!
    • caro1234 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 10:34
      Ja już też podpisałem i innym też to radzę.
      UPC schodzi na coraz niższy poziom.
      Trzeba napisać do głównego zarządu czy
      wiedzą co sie tu dzieje.
      • agawa888 Dlaczego usunięto BBC Prime? 25.01.07, 11:34
        Jak się okazało, BBC Prime wcale nie wycofuje się z Polski (jak twierdziła
        rzeczniczka UPC). Odłączenie BBC Prime następiło WYŁACZNIE wskutek decyzji
        sieci UPC (artykuł z dzisiejszej "Gazety Wyborczej":
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html
        "Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
        renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
        dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
        pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
        znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
        takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster."

To można podpisać petycję wobec arogancji UPC (jest juz ponad 500 podpisów!):
        www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1

• agawa888 Awaria strony z petycją?? 25.01.07, 15:09
          Jakims dziwnym trafem, po zebraniu ponad 550 podpisów pod petycją, strona z tą
          petycją ULEGŁA TAJEMNICZEJ AWARII, co uniemożliwi składanie podpisów kolejnym
          osobom.
          Ciekawe dlaczego akurat teraz następiła ta awaria? Macie jakies sugestie?
          • Gość: agulec Re: Awaria strony z petycją?? IP: *.chello.pl 25.01.07, 15:58
            U mnie wszytsko działa, to musiała być jakas prawdziwa chwilowa awaria :)
    • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 16:17
      A u mnie NADAL nie działa. Może to przez te opady śniegu?? :-)
      • Gość: Atine Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 25.01.07, 23:30
        pojawia się problem z kliknięciem odpowiedniej opcji "podpisz". jeśli u Ciebie nie działa, spróbuj wejść na tą stronę używając innej przeglądarki. Ja używam Opery i miałam problem, ale uruchomiłam nieśmiertelnego ;) Internet Explorera i poszło
        • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 26.01.07, 09:01
          Dzięki, już dziła. Już ponad 600 osób się podpisało!
        • antymax77 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 26.01.07, 11:54
          UPC na czele ze swoja pania rzecznik wciska ludziom kit.
          Pracowalem w tej firmie i cos na ten temat wiem.
          Kiedy wycofywano programy niemiecko-jezyczne ,byla z gory opracowana strategia
          sciemniania klientom.Co mowic i jak tlumaczyc -a z prawda mialo sie to nijak.
          Poprostu nie maja kasy i szukajac oszczednosci ida po najnizszej linii
          oporu.Napewno juz maja przekalkulowane ilu klientow zrezygnuje z uslug i wiedza
          ,ze i tak wyjda na swoje.Drodzy Klienci upc - nie macie na co liczyc!!A wasza
          petycja i tak nic nie da.Wierzcie mi ,ze z tymi dziadami nie wygracie.
    • toren Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 26.01.07, 12:56
      Moze i masz rację, ale tym bardziej nie można biernie zgadzać się na szwindle
      tej firmy. Dlatego protestujemy. I skutek jakis jest, na razie pośredni, bo
      wypowiedziała sie Rzecznik BBC i Wyborcza napisała artykuł o naszj walce.
      A UPC straciło (watpliwy) argument, że zrekomo ogladalność BBC jest niska, a
      klienci niezadowoleni z jakości. Ponad 600 podpisów zebranych w 7 dni, przeczy
      temu twierdzeniu (pazernej, jak piszesz) firmy.
    • Gość: inga Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:10
      I W WARSZAWIE BRAK BBC PRIME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Piotr Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.softlab.gda.pl 26.01.07, 21:46
      Również popieram - brak BBC Prime wkurzył mnie na maksa. UPC w ogóle nei liczy
      się z klientami - skończy się na tym, zę wiele osób zrezygnuje z ich coraz
      bardziej kiepskich usług.
    • Gość: kaleid Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 27.01.07, 06:21
      Popieram UPC BBC Prime to szajs jakich mało.
      • Gość: lukasz g, lukasz grabarek - wyzysk. klienci UPC laczcie sie IP: *.chello.pl 28.01.07, 12:39
        a czemu najwieksz kolejka jest zawsze do punktow oblug klienta ..
        mojej mamie naliczyli raz wiekszy rachunek niz trzeba ...banda i tyle

z powazaniem dla koordynatroki protestu na Gdansk
        nieanonimowy l.g.
      • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 29.01.07, 09:17
        Jeśłi nie odpowiada ci program BBC Prime, to poo prostu NIE WŁĄCZAJ GO. I tyle.
    • Gość: Sylwek Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 27.01.07, 11:29
      Napisałem protest bezpośrednio do UPC i dostałem odpowiedź, że BBC miało małą
      oglądalność... ;-) Euronews też zlikwidowali wcześniej i pozostał tylko CNN,
      ale już bez telegazety niestety. Proponuję, aby wszyscy niezadowoleni pisali
      protesty bezpośrednio do UPC - zasypmy ich ilością, to się może ugną !! :-)
      Pozdrawienia dla wszystkich !!
      • toren Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 31.01.07, 09:07
        Dzięi za oddanie głosu. Mamy juz ponad 780 podpisów pod petycją. Jak wobec tego
        UPC moze twierdzić, że BBC Prime cieszy się niską ogladalnością?

Swój głos za BBC Prime w UPC możesz oddać TU:
        www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
      • Gość: Kratka Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 31.01.07, 11:40
        Podnoszę temat, proszę podpisujcie, walczmy z chamstwem UPC!
        • Gość: Kratka Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 01.02.07, 12:15
          Do góry
        • Gość: Kratka Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 01.02.07, 19:20
          Up!!!
        • Gość: kr Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 04.02.07, 11:29
          UP
    • Gość: maciej frankowski Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:03
      W ramach protestu oraz przedmiotowej obsługi klienta rezygnuje z pakietu full
      na mini.
      • Gość: chassis Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 01.02.07, 19:52
        Popieram UPC w 100% BBC Prime to syf jakich mało! Jeszcze pare prog. powinna
        odstrzelić. Brawo!!!
        • Gość: ekoss Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 01.02.07, 20:00
          coraz gorsza oferta.Same muzyczne i sportowe w nowej ofercie.Abonament
          porożał.Program nie dla tych którzy traktują telewizje jako zródło uzyskiwania
          wiedzy.proponuja również kanał kulinarny-traktuja nas jak pólgłowków!
    • Gość: ja Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: 217.153.161.* 02.02.07, 16:13
      popieram protest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka