turhotel 29.09.08, 20:55 Godzinę temu nastapił krach na rynkach finansowych i giełdowych USA. Wkrótce ogarnie to Europę. Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senior Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.08, 21:45 Patrząc na to co sie dzieje to warto pomysleć o wycofaniu sie z banków które lada dzień moga okazac sie bankrutami. Tylko co zrobic z oszczednościami? Domu czy mieszkania nie kupie bo te juz wkrótce również straca mocno na wartości. Idą złe czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiorowa histeria Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: 193.189.116.* 29.09.08, 23:11 no to kup se sznur, hehe. ja mam wywalone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 450 Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: *.chello.pl 30.09.08, 07:20 Pewnie stracę moje 450 złotych które zostało mi do "10" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: *.208.bakcyl.dew.pl 30.09.08, 11:01 zalerzy z jakich np.Fortis bank zbankrutował i juz wiadomo ze polski oddział sie nieutrzyma a w najlepszym wypadku zostanie sprzedany jesli ktokolwiek bedzie chcial go kupic! Obecnie wszystkie odziały fortis banku sa na sprzedarz wystawione uratowane zaostały tylko odziały głowne czyli w Holandi i Belgi państwo wykupiło je wcałosci bo inaczej by zbankrutowały!! Niedlugo uslyszymy o kolejnych bankructwach banków które inwestowały w USA.Akcje unkredito zostały zawieszone z powodu problemów z płynnoscia a jest on włascicielem PKO SA.! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia39 Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? 30.09.08, 12:09 Fortis nie zbankrutował a został dokapitalizowany (znacjonalizowany) przez rządy 3 krajów biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/38796,bank_fortis_uratowany.html Polskie oddziały banków zagranicznych działają według polskiego prawa bankowego, które są znacznie bardziej restrykcyjne. Tylko czy np PKO BP albo PZU wykorzystają szansę, bo pieniądze i płynność banki w Polsce mają biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/24348,pzu_i_pko_bp_trudno_bedzie_wydac_5_mld_euro.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pls Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 13:05 Nie, nie wycofuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kogo ta mowa bl Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: *.208.bakcyl.dew.pl 30.09.08, 15:26 bladi sie odezwała bo cos poczytała:)hehehe słuchaj głupiutka gdyby nie wykupienie fortisa przez państwo to fortis został by bankrutem!! i jeszcze jedno fortis nadal jest na sprzedarz a jakos chetnych brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Banki inwestycyjne IP: *.stgl.sel.alcatel.de 30.09.08, 14:52 Odnoszę wrażenie, że jedynie banki typowo inwestycyjne i hipoteczne mogą mieć problemy z płynnością. PKO BP takim nie jest i jego klienci moga spac spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Czy Eurobank zbankrutuje? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.08, 21:42 Zgodnie z reklamami w TV jedynym warunkiem otrzymania kredytu w Eurobanku jest to żeby "być sobą". Żadnych zaświadczeń, żadnych wyciągów. Prawie jak w amerykańskim banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magiel Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: *.tvteletronik.pl 01.10.08, 23:34 nie, ja nawet zaciągnąłem kredyt i kupiłem akcje, zgodnie z zasadą jak sprzedają to kupuj. gorzej być nie może. tylko w surowce inwestować, takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? 27.11.08, 12:51 Gość portalu: magiel napisał(a): > ... tylko w surowce inwestować, takie jest moje zdanie Nie oglądasz reklam, a to źle!!! Trzeba inwestować w Kaczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: *.208.bakcyl.dew.pl 04.10.08, 09:43 Fortis zbankrutował i został w całosci wykupiuony przez Państwo!! www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=f9eb50e9-87e8-4685-a47a-2b08a703c1a0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimo woli :( IP: *.chello.pl 04.10.08, 18:56 Nie wiem, co napisac. Każde wyjście jest złe...... A prawa Murphy-ego wszędobylskie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia39 Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? 05.10.08, 09:47 koniecznie przeczytaj sobie co to jest bankructwo i czym się rózni od nacjonalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankieer Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: *.208.bakcyl.dew.pl 05.10.08, 10:25 Słuchaj blądi nieczepiaj sie słówek bo tak robia tylko ci którzy niemaja pojecia o czym pisza a ty wyraznie niemasz zielonego pojecia o ekonomi. Wczesniej bladi pisałas o dokapitalizowaniu :)hahaha niezle sie usmiałem. Gdyby nie wykup banku przez państwo bank by zbankrutował.Ale nieprzejmujsie wcale mnie niedziwi twoje rozumowanie .Kobiety juz tak maja widza tylko na wprost :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia39 Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? 06.10.08, 11:07 to było ad personam a co do meritum "bankierze" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Pekao 16.10.08, 09:30 W ostatnich miesiącach z banku Pekao SA mogło zostać przetransferowanych, z ominięciem polskiego prawa, ok. 2,5 mld zł. Pieniądze trafiły podmiotów związanych z grupą UniCredit - informuje "Nasz Dziennik" Według gazety, środki posłużyły do ustabilizowania włoskiego udziałowca banku, zachwianej kryzysem na rynkach finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: money Re: Czy wycofujecie już swoje pieniądze z banków? IP: 193.193.181.* 27.11.08, 10:46 proponuje lokować pieniądze w bankach gdzie jest przewaga depozytów nad kredytami,a nie jakies banki nie wiadomo skąd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota przejecia banków? IP: *.alcatel.de 26.01.09, 11:10 Duże polskie banki mogą zmienić właściciela - pisze "Puls Biznesu". Wszystko przez finansowe problemy zagranicznych inwestorów branżowych. Wśród banków, które mogą zostać przejęte, wymienia się Pekao, Citi Handlowy, BRE Bank, BZ WBK, Kredyt Bank i Millenium. Wszystkie są kontrolowane przez znajdujące się w tarapatach zagraniczne instytucje finansowe, które mogą chcieć spieniężyć część prowadzonej działalności, zwłaszcza zagranicznej. Zdaniem analityka Marka Jurasia, taki proces może się rozpocząć już za kilka miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawcy????? Re: przejecia banków? IP: *.vc.shawcable.net 26.01.09, 18:12 Ten Juras czy Kuras???? to "tacy znawcy" od tematow kryzysow finansowych jak "szpece" od pogody.......jutro bedzie,snieg,deszcz,wiatr i slonce?????-buha ha Odpowiedz Link Zgłoś