Dodaj do ulubionych

Sopot: referendum czas zacząć

11.02.09, 07:43
Panie Karnowski, nie bój się Pan. W takim mieście Gorzowie Wielkopolskim,
prezydenta zamknęli a PiS i PO zrobiło referendum i....nie dość,że frekwencja
była słaba, to poparcie dla "siedzącego" w więzieniu, Prezydenta było
druzgocące. PiS /exministry Rafalska, Surmacz/ i PO /Bachalski/ byli załamaniu
a Prezydent rządzi dalej i miasto się rozwija..
Obserwuj wątek
    • danpol-broker Re: Sopot: referendum czas zacząć 11.02.09, 09:35
      I racja, bo ludzie normalni a nie członkowie sekty kaczyńskich,
      widzą to co powstaje w mieście i przyciąga turystów, biznes czyli
      ktotko mówiąc pieniądze dla miasta. Natomiast tylko oszołomy
      onanizują się "krzywdą" takich sku...ałych biznesmenów jak Dupek-
      Julke. Ale każde miasto w Polsce ma niestety swoją Gnidę-Jankowską i
      dopóki Jareczek chodzi po ziemii tak będzie. Potem może ludzie
      zmądrzeją, ja niestety tej pięknej chwili nie dożyję.
      • Gość: gość Re: Sopot: referendum czas zacząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 10:42

Co powstaje? Co przyciąga turystów krzywy domek?
        • danpol-broker Re: Sopot: referendum czas zacząć 11.02.09, 13:43
          A co ? lepsze były śmierdzace budy na Manhatanie , menele
          wyłudzający na piwo i rozpadające się BWA. To dla gościa kurort w
          Polsce XXI wieku.
          Proponuję gościowi wyprowadzkę do Bangladeszu, tam sa takie realia.
          • Gość: Sopociain Danpol-broker ile zarobiłeś na budowie tunelu? IP: *.wp.pl 11.02.09, 13:48
            Piana na pysku się wylewa, bo kończyć się źródełko
            • danpol-broker Re: Danpol-broker ile zarobiłeś na budowie tunelu 11.02.09, 14:05
              Nic bo to moja branża, ja siedzę w statkach a nie w budownictwie,
              tylko mieszkam tu 35 lat (od ślubu) i widzę co było, co jest i co
              może być. Mamy któtki sezon letni i musimy czyms przyciągnąć
              pieniądze do kasy miasta, że ci sopocianinie deszcz na łeb nie padał
              przez nieszczelny dach.
              • Gość: kosmo z bagien Re: Danpol-broker ile zarobiłeś na budowie tunelu IP: *.chello.pl 11.02.09, 14:28
                chciałoby się powiedzieć - taki stary, a taki głupi... . Mieć tyle
                lat i twierdzić, że całe zło tego świata, to wina PiS, a Platforma
                to grono aniołków :)
                • danpol-broker Re: Danpol-broker ile zarobiłeś na budowie tunelu 11.02.09, 14:35
                  Po tym jak PiS pokazał swoje oblicze podczas rządzenia, oraz teraz
                  spowodowało, że ja i wiele innych ludzi tak myśli. Zeby PiSuary nie
                  wiem jak sie zminili to im już sie nie zaufa. Ponadto wybryki
                  Kurskiego, Gnidy-Jankowskiej, mlodego rozczochrańca z PiSu
                  sopockiego, ich plucie na oficjlny rząd w Polsce (jaki by on nie
                  był) ale rządzi, a banda zacietrzewionych PISuarów podpieranych
                  przez wirnych sekty Rydzyka anarchizują życie Sopotu i niepotrzebnie
                  skłucaja i tak zmęczone już społeczeństwo Sopot i wogóle całego
                  kraju. Przegrali na całej linii i meczą ludzi swoim istnieniem.
                  • cajmero Re: Danpol-broker ile zarobiłeś na budowie tunelu 11.02.09, 19:07
                    ps: podpier,,,, kolegów w normalnym środowisku, to jest równoznaczne z .....
                    Ciekawe, komu zależy na tym, aby donosicielstwo stało by się naszą cechą narodową.
                    • Gość: Sopocianin Kolegów udających kumpli trzeba eliminować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 21:47
                      każdym sposobem. Karnowski to szuja, który chciał zrobić Julkego w h. a nie
                      kolega. Dobrze, że Julke nagrał tego śmieciucha. Szacunek. tępić bydlaków
                      udających kumpli!
    • Gość: Sopocianka Dlaczego społeczeństwo ma legitymizować korupcję?? IP: *.wp.pl 11.02.09, 09:51
      Czy nikt nie dostrzega faktu, że cała ta sytuacja w przypadku wygrania
      referendum przez Jacka Karnowskiego niesie tragiczne skutki w zakresie
      kształtowania społeczeństwa obywatelskiego? Mamy zdecydować czy Jacek Karnowski
      powinien pozostać na stanowisku nie znając dowodów w sprawie korupcji, którą
      zarzuca mu prokuratura. Zarówno zwolennicy, jak i przeciwnicy Karnowskiego będą
      podejmować nieświadome decyzje. W wymiarze skutków społecznych jakie to
      posunięcie prezydenta niesie za sobą, uważam, że będzie to głosowanie
      podważające potencjalnie autorytet wymiaru sprawiedliwości i instytucji
      prokuratury na przyszłość. Tragiczna w skutkach dla poszanowania praworządności
      w Polsce decyzja PO i prezydenta poszerzająca znacznie zakres tolerancji dla
      korupcji w naszym kraju.
      • Gość: kemal Re: Dlaczego społeczeństwo ma legitymizować korup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 10:03
        Nie rozumiem co do decyzji Karnowskiego ma PO? Z tego co wiem
        premier chciał ustąpienia prezydenta Karnowskiego.
        A ja oddam swój głos świadomie. Jestem gotów wybaczyć Karnowskiemu
        jakieś drobne niezapłacone remonty, jakieś przysługi od
        Groblewskiego. Co do sprawy Julke nie mam wątpliwości, że to
        podpucha, bo znam Sławka bardzo dobrze od kilkunastu lat i mam swoje
        wyrobione zdanie na temat jego uczciwości jak również interesowności
        jego przyjaźni z Karnowskim.
        A dlaczego jestem gotów wybaczyć? Bo Sopot jest gminą najprężniej
        rozwijającą się w Polsce. Bo Karnowski nie bał się partnerstwa
        publiczno-prywatnego. Bo miał swoją wizję rozwoju miasta. I wolę
        takiego gopodarza, niż takiego jakim był Lech Kaczyński w Warszawie.
        Co prawda rządził uczciwie, ale bał się jakichkolwiek decyzji i
        Warszawa utknęła na lata w miejscu.
        • Gość: Sopocianka Psycholog Andrzej S IP: *.wp.pl 11.02.09, 10:36
          Też był dobrym terapeutą, a przy okazji był pedofilem.
          • Gość: Sopocian Dodam jeszcze w kwestii PO IP: *.wp.pl 11.02.09, 10:48
            że trzeba być naprawdę naiwnym, żeby nie widzieć iż PO stoi murem za Jackiem
            Karnowskim. Jan Kozłowski, Aram Rybicki, Andrzej Czuma, Paweł Adamowicz, Etyk
            Gowin to chyba gwardia z PO ? Jeśli się mylę to proszę mnie sprostować.
            • Gość: kemal Re: Dodam jeszcze w kwestii PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 10:58
              PO ma swoje władze statutowe, które nie podzielają poglądów
              pojedyńczych członków partii, choćby byli znaczący. Jarosław Sellin
              też poparł Karnowskiego....
              • Gość: Sopocinka To dlaczego premier nie skarcił ministra Czumy IP: *.wp.pl 11.02.09, 11:05
                za wypowiedź w obronie Karnowskiego, która podważyła działania prokuratury w tej
                sprawie?
          • Gość: kemal Re: Psycholog Andrzej S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 10:56
            to porównanie jest co najmniej niesmaczne.
            • Gość: Sopocianka NIe udawaj oburzenia IP: *.wp.pl 11.02.09, 11:04
              Inteligentny człowiek, wie, że chodzi o mechanizmy, które są dokładnie takie
              same. Za Andrzeja S. też ręczyła cała elita, oburzało się całe środowisko itd. a
              potem wyszło na to, że był kim był. Teraz sobie wyobraź jak będą czuć się
              ludzie, którzy w referendum poprą Jacka Karnowskiego, a potem ustalenia
              prokuratury się potwierdzą w sądzie. Czy zdajesz sobie sprawę ze skutków
              społecznych takiego wydarzenia. Kto w Sopocie zaufa potem samorządowcom, władzy,
              urzędnikom etc?
              • Gość: kemal Re: NIe udawaj oburzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 11:19
                sądzę, że z tych ośmiu zarzutów potwierdzi się w sądzie co najwyżej
                dwa lub trzy o niewielkim znaczeniu. Sam prowadzę firmę i wiem, że
                błędów, w tym błędów finansowych uniknąć się nie da. Kwota zarzutów
                wobec Karnowskiego sięga 64 tys. zł za prawie 20 lat działalności w
                samorządzie. I żaden zarzut nie mówi o tym, że te pieniądze zostały
                mu wręczone. To są jakieś wyliczenia kwot drobnych remontów, jakieś
                różnice w zakupie aut... Sorki,, to śmiesze. A co do Julkego, jestem
                pewny, że sąd wyśmieje prokuraturę. Nawet ujawnojna publicznie
                rozmowa wskazuje raczej na niewinność, a nie winę Karnowskiego.
                Nigdzie nie jest tam powiedziane, że on chce te mieszkania za darmo
                i że coś za nie załatwi. A jak już wspomniałem, znam kolegę Julke
                bardzo dobrze i wiem jaki to jest człowiek.
                • Gość: Sopocianin Tak tak wszystko to wina Julkego IP: *.wp.pl 11.02.09, 11:37
                  Słuchać się już nie chce tego wieszania psów na tym człowieku. Nie trudno
                  zauważyć, że insynuujesz wyłącznie po to, by tym sposobem wybielać prezydenta.
                  Skoro znasz faceta kilkanaście lat to się podziel swoją wiedzą. Sama chętnie się
                  dowiem kim faktycznie według Ciebie jest człowiek, który ujawnił korupcję w
                  Sopocie. Zapewne prokuratura nie wie co robi, zapewne konserwator zabytków nic
                  nie fałszowała, by wybronić prezydenta. Wszyscy się uwzięli na biednego Jacka
                  Karnowskiego. Poczytaj sobie oświadczenie prezydenta z 13 lipca 2008 roku i
                  porównaj z tym co mówi dzisiaj. To jest ewidentny dowód na to, że prezydent nie
                  mówił nam w tej sprawie prawdy.
                  • Gość: kemal Re: Tak tak wszystko to wina Julkego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 11:51
                    Jeśli idzie o dynamike przyrostu zasobów finasowych Julke przebija
                    Bila Gates'a. To powinno Tobie coś mówić. A w przypadku pani
                    konserwator sąd nie podzielił argumentów prokuraturu i przywrócił ją
                    do pracy. Czy Tobie to coś mówi? Ta cała sprawa jest jedą wielką
                    kampanią oszczerstw przeciwko Karnowskiemu inspirowanych przez
                    kmiotków z CBA. A prokuratura jest pod presją opinii publicznej.
                    Wyobraź sobie, co mówiliby tacy ludzie jak Ty, gdyby prokuratura
                    umorzyła postępowaniez powodu braku dowodów??? Z ich punktu widzenia
                    lepiej, żeby ewentualnie uczynił to sąd. I ja to rozumiem.
                    • Gość: Sopocianka I tu wychodzi ta PRowska manipulacja faktami, IP: *.wp.pl 11.02.09, 12:07
                      którą posługuje się prezydent Karnowski, a której ulegają ludzie nieświadomi
                      czego cała sprawa dotyczy. Po pierwsze sąd uznał jedynie, że konserwator
                      zabytków może wrócić do pracy (zniósł jedynie środek zapobiegawczy), co nie
                      oznacza, że nie fałszowała ona i nie antydatowała opinii mającej wybronić
                      Karnowskiego. Ta kobieta przez własną głupotę zostanie za to skazana wyrokiem
                      sadu i nie mam co do tego wątpliwości, bo zarzuty które jest postawiono opiera
                      się na twardych, niepodważalnych dowodach rzeczowych, które musiała posiadać
                      prokuratura, by móc jej postawić właśnie takie zarzuty. Po drugie skoro coś
                      wiesz o Julkem to idź do prokuratury i go skompromituj. Niech idzie pod sąd
                      skoro na niego coś masz. Problem w tym, że nic nie macie i tylko insynuujecie na
                      jego temat. To, że facet pieniądze zarabia w tempie szybszym niż Bill Gates to
                      dla mnie powód do radości, a nie zawiści typowej zresztą dla nas Polaków, anty -
                      prywaciarzy. Gdyby prokuratura uznała, że coś jest nie tak w tej całej sprawie
                      to umorzyłaby sprawę, a Julke zostałby całkowicie skompromitowany i nikt nie
                      prowadziłby tu żadnej dyskusji w tej sprawie. A tym czasem ze sprawy mieszkań
                      zrobiło się 7 zarzutów korupcyjnych w trzech różnych sprawach. Chyba jednak coś
                      jest na rzeczy.
                      • Gość: kemal Re: I tu wychodzi ta PRowska manipulacja faktami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 12:17
                        Sąd, który przywołujesz uznał, że materiał dowodowy wskazuje, iż
                        prawdopodbieństwo dokonania czynów zabronionych jest MAŁE! A więc to
                        Ty manipulujesz faktami. A sprawą Julkego zajmują się odpowiednie
                        służby. Nikt z dawnych jego przyjaciół nie robi z nim interesów już
                        od wielu lat. Myślę, że to Ty nabierasz się na łątwą manipulację. Ja
                        też mogę pójść i powiedzieć w mediach, że np. premier Kaczyński mnie
                        molestował(oczywiście niczego takiego nie było). Burza byłaby
                        ogromna. Zniszczyłbym człowieka. Ale czy to oznacza, że on byłby
                        winien? Wielu takich jak Ty zapewne uwierzyłoby mi, nieprawdaż?
                        • Gość: Sopocianka Kto tu okłamuje ludzi na forum? IP: *.wp.pl 11.02.09, 12:47
                          "Sąd uznał, że zgromadzony materiał dowodowy jest na tyle bogaty, że
                          uprawdopodabnia popełnienie czynów zarzucanych podejrzanemu" - to cytat z GW za
                          Panem Terleckim, rzecznikiem sądu w Gdańsku po ogłoszeniu decyzji, w sprawie
                          aresztu dla Jacka Karnowskiego. Nie okłamuj zatem ludzi pisząc, że było inaczej.
                          A o Julkem znowu insynuujesz, bo nic innego wam nie pozostało.
                • danpol-broker I w tym leży sedno sprawy.. 11.02.09, 13:58
                  bo nigdzie nie jest powiedziane, że karnowski owszem może chce takie
                  dwa mieszkania, ale czy za darmo ????? A tego szczegółu nikt nie
                  chce zauważyć. Ja gdybym w takuiej sytuacji, a naprzykład byłbym
                  prezydentem miasta, chętnie bym chciał skorzystac z takiej
                  możliwości pozyskania dwóch mieszkań dla wnuków płacąc za nie. A
                  Menda-Julke wymanewrował nagranie takk, żeby wygladało jako oferta
                  korupcyjna, ale zrobił to na wyłaczne zamówienie Gnidy-Jankowskiej i
                  jej środowiska. Prawdopodobnie musiała mu naobiecywać złote góry jak
                  przejmie władze w Sopocie.
                  • Gość: Sopociain Umyj zęby bo śmierdzi IP: *.wp.pl 11.02.09, 14:44
                    Obrażasz wszystkich dookoła pisząc, że PIS obraża ludzi. To się nazywa
                    schizofrenia psycholu geriatryku.
                    • danpol-broker Re: Umyj zęby bo śmierdzi 11.02.09, 15:24
                      Obraża bezczelnie i w sposób prostacki ludzi oficjalnie rządzących
                      tym krajem i jego agendami, a pozostałych ludzi szarych obywateli
                      skłóca. To jest dzisiejsze oblicze partii Prawo i Sprawiedliwość.
                      Oczywiście robia to gremia kierujące partią, bo szarzy czlonlowie i
                      sympatycy tej partii (która ma dużo dobrych i mądrych pomysłów, ale
                      trzyma to sposób chamski w tajemmnicy zamiast przedstawic je dla
                      dobra nas wszystkich)nie maja wpływu na gremia zawiadujące partią.
                      Dlatego powtarzam PIS jest partia destrukcyjną, skandalizującą i
                      anarchizujacą ład w Polsce. I zdania nie zmienię.
                      • Gość: Sopocianin Tak tak a Śwista siedzi i zawija... IP: *.wp.pl 11.02.09, 16:52
                        I oczywiście to wina PISU, że członek PO ujawnił korupcję w Sopocie
                        • danpol-broker Re: Tak tak a Śwista siedzi i zawija... 11.02.09, 17:25
                          Były czlonek PO, który zdradził PO na rzecz obiecanek Pani Gnidy-
                          Jankowskiej, co to on za jej kadencji nie zyska, złote góry. Moze w
                          prezencie Centrum Haffnera na własność ?
                          • Gość: Sopociak JUlke chyba musiał by być nawiedzonym jak Ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 17:33
                            danpol-broker, żeby sądzić, że PIS wygra kiedykolwiek w Sopocie
                            • danpol-broker Re: JUlke chyba musiał by być nawiedzonym jak Ty 11.02.09, 19:40
                              Wiem że to jest nie realne, żeby PiS wygrał w Sopocie, ale rownież
                              nie realne było to że wygra i dojdzie do władzy po czerwonych, a
                              jednak ???
                              Druga sprawa, ja im psom nie wierzę. Przy takim ciagu do wladzy jaki
                              ma Kaczor, nie zdziwiłbym się gdyby falszowali wybory, ich stac na
                              wszystko przy takim ich zacietrzewieniu. A Julke jak Julke nie wiele
                              rozni się od Maćka z Koliby - dziwnym trafem z wszystkimi frakcjami
                              rzadzącymi ma uklady i robi kasiore : od skrajnego lewa do prawa. Z
                              wszystkimi mu po drodze a najbardziej z rządzącymi. I Julke taka
                              sama kunda.
                              • Gość: Sopociain Danpol-broker a co Ty byś zrobił na jego miesjcu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 21:54
                                Gdybyś się zorientował, że Karnowski bezczelnie udaje twojego kumpla i chce cię
                                z czegoś wymanewrować a do tego jeszcze skorumpować to co byś zrobił? Wyżalił
                                się Karnowskiemu, który jest znany z totalnej bezwzględności wobec każdego kto
                                ma inne zdanie od niego? Zanim osądzisz to się postaw w sytuacji człowieka po
                                którym jeździsz na tym forum choć nie do końca chyba zdajesz sobie sprawę z tego
                                o czym piszesz. Co miał siedzieć cicho i czekać aż Karnowski z kumplami z
                                kancelarii załatwi go do końca?
      • danpol-broker Re: Dlaczego społeczeństwo ma legitymizować korup 11.02.09, 13:51
        Nieprawda ! Obłudą w tym kraju jest nagminne wniesione wraz z
        rządami PiS rzucanie obelg na przeciwników partyjnych, na kazdym
        szczeblu. Gnida-Jankowska potrafi na każdego kto jest w jakich
        kolwiek władzach w Sopocie nie pisowiec znaleść oskarżenie nie
        zgodne z prawdą, ale napewno poparte przez Popaprańca-Kurskiego.
        Na szczęście trzeba udowodnić cos takiego, a w przypadku władz
        samorządowych, Karnowski może i musi zqarządzac miastem do czasu
        ewentualnego procesu i wyroku. Nie może być tak, że Gnida-Jankowska
        swoimi działaniami zrzuci oficjalnego jeszcze Prezydenta miasta,
        sama poza prawem zajmie jego miejsce, toujac swojej partii droge do
        przejęcia władzy na kurortem.
        Karnowski do czasu procesu i wyroku, powinien dalej kończyć i
        realizować rozpoczęte przedsięwzięcia nie patrząc na głupie
        wypowiedzi gawiedzi czyli małego grona mocherowych beretów dla
        których najlepsze w kurorcie były; śmierdzace budy na "manhatanie" z
        menelami żebrzącymi na piwo i rozpadające się BWA.
      • cajmero Re: Dlaczego społeczeństwo ma legitymizować korup 11.02.09, 19:09
        to samo było w Gorzowie Wlkp. To miasto się umywa do Sopotu, ale....zapraszam na
        link www.gorzow.pl/kamery/
    • Gość: ignacy jolojlaja jakie miasto - taki prezydent IP: *.chello.pl 11.02.09, 11:56
      jako anarchista jestem za tym, żeby oskarżony siedmioma,czy
      dziewięcioma zarzutami prokuratorskimi Karnowski dalej pelnil
      funkcję prezydenta Sopotu. Jak będzie spadal, narobi większego huku
      i pociągnie swoich przyjaciól z Samorządności i PO. Im gorzej tym
      lepiej :)
    • Gość: Rybitwa Sopot: referendum czas zacząć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 12:16
      Nie myli się tylko ten, kto nic nie robi... Jacek Karnowski nie
      zostałby wybrany na prezydenta na kolejne kadencje, gdyby nie był
      dobrym prezydentem, a błędy są wpisane w każdą działalność. Miał
      prawo się mylić, ale Sopotem zarządzał dobrze i miasto bardzo
      korzystnie się zmieniło i rozwinęło za jego prezydentury. A zarzuty
      jakie mu postwiono są śmieszne!
    • Gość: lew referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:04
      komentarz www.zbigniewkozak.pl czy jest sens wydania pieniedzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka