nikiel2 07.03.09, 11:17 Czy odczuwacie już zmiany na rynku pracy w związku z kryzysem? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxxxx Re: Rynek pracy w Trójmieście IP: *.chello.pl 03.06.09, 11:37 na rynku pracy w trójmieście od lat panuje zacofanie i kryzys, już nawet biorąc pod uwagę tylko polskie miasta to wystarczy wejść na stronę i porównać oferty pracy i ich ilość jaka jest np. w Krakowie, Wrocławiu, o Warszawie już nie wspominając, obawiam się że Trójmiasto staje się taką zapyziałą miejscowością nafaszerowaną opieszałymi urzędnikami którzy kompletnie nic nie robią by pozyskiwać poważnych inwestorów, można powiedzieć no tak pozyskali parę firm przez parę ostatnich lat ale jak to się ma porównać do innych miast? jeżeli ten proces będzie trwał to będziemy takim podrzędnym robotniczym miejscem z którego najlepsi będą zmuszani wyjechać z powodu brak szans rozwoju zawodowego, i po co te uniwersytety? Odpowiedz Link Zgłoś
absolwencina Re: Rynek pracy w Trójmieście 05.06.09, 08:00 " na rynku pracy w trójmieście od lat panuje zacofanie"; dwa lata temu, od ręki, dostałem dwie konkurencyjne propozycje pracy, były to oferty sensowne, z przyzwoitą pensją, nie zaproponowano mi płacy minimalnej przy nie wiadomo jakich wymaganiach, dodam jeszcze, że jestem księgowym, znam swój fach i nie boję się roboty; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Rynek pracy w Trójmieście IP: *.chello.pl 05.06.09, 20:26 jeżeli ten proces będzie trwał to będziemy takim podrzędnym robotniczym miejscem - to byłoby idealne, niestety w Trójmieście już produkcja n i e i s t n i e j e (padł nawet browar, dawna wytwórnia czekolady BAŁTYK, czy wytwórnia bombek choinkowych GEDANIA (choć jakieś jej szczątki pozostały chyba). Zamiast tego Trójmiasto - według jego włodarzy - ma żyć z turystyki. No, tyle że Bałtyk to nie Morze Śródziemne. Odpowiedz Link Zgłoś