26.09.10, 12:49
znow u nas pojawil sie problem. jestesmy od 3 dni w polsce (mieszkamy w uk) i mala od dwoch dni zmienila nastawienie do karmienia. je rzadziej i teraz mam pytanie jak dlugie przerwy w karmieniu moze miec 6tygodniowe dziecko bo nie wiem czy ja wybudzac czy czekac. w nocy przerwa byl 5godzinna i teraz tez jadla o 5tej rano pozniej malo possala o 9 tej a teraz jest prawie 12ta i mala niby sie obudzila ale zaraz zasnela przy piersi. i spi jak susel. do tego wczoraj po poludniu jak chcialam ja nakarmic to wrzeszczala, nie chciala piersi. dopiero jak przysnela to ja przystawilam ale na spiocha ona nie wiele zjada. nie wiem czy ta zmiana klimatu moze miec taki wplyw na nia. dlaczego wrzeszczy i nie chce piersi a zawsze lubila nawet jako "smoczek" dousypiania
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: ??? 26.09.10, 12:52
      Oj, zapalilaby mi sie lampka kontrolna, czy dziecko aby na pewno jest zdrowe? Mozesz skontrolowac temperature, choc male niemowleta czesto choruja bezgoraczkowo lub wrecz z hypotermia, , skontroluj mocz. Moze w domu jest za goraco? Obserwuj, czy dziecko moczy pieluchy i w ogole w jakiej jest kondycji. W razie watpliwosci- do lekarza!
    • mrs.t Re: ??? 26.09.10, 15:09
      po pierwsze
      zmiana kraju, otoczenia
      dluga podroz,
      wszystkiego co zna
      nowe osoby
      duzo wrazen
      aklimatyzacja
      to dosc by odmienilo sie dziecku
      i by bylo zmeczone.

wkleilam luccy tu twojego ostatniego maila tez
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,116538993,116538993,zwatpienie.html
      -
      https://img27.imageshack.us/img27/3804/p1060963u.jpgprezes klubu NZTR (edycja VII, edycja VIII)
      https://i103.photobucket.com/albums/m128/sweettae/breastfeeding blinkies/breastmilk.gif
    • mrs.t Re: ??? 26.09.10, 15:11
      a rada.
      rob swoje
      nie martw sie na zapas.
      proboj karmic
      jak bedzie chciala to zje
      5h spi - korzystaj z promocji!! spij i odpoczywaj!
      staraj sie malenstwa nie meczyc zbyt duza iloscia gosci, wyjsc, wrazen.
      rob swoje a jak wrocisz do UK zwaz malucha i wtedy bedziesz wiedziala czy sie martwic czy nie
      bo osatnio, sama wiesz
      iepotrzebnie sie martwilas, przyrost byl piekny.

nawet jak teraz przybierze mniej to ma wystarczajaco powodow- nadrobi nastepnym razem.

juz, ciesz sie z pobytu u rodziny!!!
    • wiedzmapleple3 Re: ??? 26.09.10, 18:44
      Co do częstotliwosci karmien: generalnie mowi się, ze w dzien przerwa w karmieniu powinna byc nie dluzsza jak 3 godz a w nocy 4. To dla tych najmniejszych, kilkumiesięcznych maluszków ale różnie mamy robią. Niektore nie budzą ale ja z tych co pilnują godzin karmienia.
    • basiak36 Re: ??? 26.09.10, 18:57
      Moje dzieci zawsze pierwsze dni po przylocie do PL zachowywaly sie dziwnie:) Mala zawsze dostawala katar, marudzila, zwykle po 5 dniach bylo ok ale wtedy musialam wracac do UK:) Schemat powtarzal sie zawsze ten sam, a latam z dziecmi sama czesto:)
    • luccy1 Re: ??? 27.09.10, 11:17
      dziewczyny problem u nas narasta w sensie ze jak mala jest obudzona i probuje ja przystawic krzyczy, wscieka sie. polize tylko brodawke i wrzask. a tak otwiera buzke, ssie piastki wiec chyba jest glodna. w nocy karmienie szlo lepiej ale to tak na pol spiaco a dzien tragedia. czemu odrzuca piers? nie podaje smoczkow jedynie 0.5 ml infacolu co jej leci bez wysilku. juz nawet mam mega stresa przeystawiajac ja. a to tym bardziej odruch wyplywu bedzie spowolniony. co ja mam robic?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka