Dodaj do ulubionych

lek Sinupret

28.11.13, 08:28
Jestem chora i lekarz zalecił mi przyjmowanie leku Sinupret, poinformowałam go na wstępie że karmię piersią. W ulotce przeczytałam że nie należy stosować tego leku podczas kp i nie wiem co robić. Skład leku to: korzeń goryczki, kwiat pierwiosnka z kielichem, ziele szczawiu, kwiat bzu czarnego, ziele werbeny, laktoza jednowodna, sorbitol, sacharoza, glukoza. Cz coś z tego składu może zaszkodzić dziecku lub zaburzyć laktację?? Brać czy nie??
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: lek Sinupret 28.11.13, 15:24
      Na prawdę nikt nie może pomóc?
    • myszka.xww Re: lek Sinupret 28.11.13, 15:51
      szukajka mówi, że:

można
      • dziewczyna_bosmana Re: lek Sinupret 28.11.13, 16:29
        dziękuję. szukałam po haśle zioła..
    • niuniek3 Re: lek Sinupret 28.11.13, 20:05
      Ja biorę. Na zatoki jest super a z laktacją nic się nie dzieje.
      • haneczka_minia Re: lek Sinupret 28.11.13, 21:51
        Faktycznie na zatoki jest bardzo dobry. Nie wiem, czy masz w kroplach, czy też w tabletach.
        Sinupret w kroplach ma w sobie alkohol, dlatego pewnie nie można go stosować przy karmieniu
        • dziewczyna_bosmana Re: lek Sinupret 29.11.13, 08:36
          Mam tabletki.
    • malwina.okrzesik Re: lek Sinupret 04.12.13, 12:32
      nie mam informacji na temat działania tych ziół w czasie kp, ale nie wydaje mi się aby coś tu mogło szkodzić maluchowi albo laktacji takiej ilości
      • Gość: Magda Re: lek Sinupret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 11:53
        mnie pediatra zalecila wlasnie sinupred , wie ze karmie piersia 13 miesieczne dziecko, zalecila branie. Biore. Chyba wie co mowi
    • Gość: Ania Re: lek Sinupret IP: *.dynamic.mm.pl 07.02.18, 21:36
      Może chodzi o to, że szczaw hamuje laktację? Ja biorę Sinupret,ale do tego piję herbatki na laktację czasami też Karmii (piwo bezalkoholowe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka