Dodaj do ulubionych

Korygować ssanie ?

25.01.14, 14:43
Pisałam o swoich problemach w wątku:
forum.gazeta.pl/forum/w,570,149048976,149048976,Krotkie_wedzidelko_a_ssanie.html
No i udało nam się w końcu podciąć wędzidełko w środę, faktycznie było bardzo krótkie, pomału odczuwam ,że ból brodawek jakby się zmniejszył, ale nie wiem co mam zrobić z ssaniem- nauczył się cmokać , wydaje głośne dźwięki przy intensywnym ssaniu- najadać się najada, bo piersi po posiłku pustoszeją :) i na wadze przybiera, ale nie bardzo umiem mu to ssanie poprawić, no i pytanie o doswiadczonych forumek: korygować czy zostawić ?
Z przystawieniem jak są pełne piersi wciąż bywają problemy, bo słabo buzie otwiera, czasem w nocy kilka razy muszę próbować i nie wiem dlaczego wciąż mocno mnie bolą piersi zwłaszcza wewnętrzna strona, przy napływie mleka- to takie szczypanie, kłucie, pieczenie- przy poprzednich dzieciach aż takich bólów i tak długo utrzymujących się nie miałam, przypominają bóle towarzyszące przeziębionym piersiom ( bardzo pinuje żeby nie zawiało ) czy ktoś ma pomysły jaka może być przyczyna ?
Zastoje raczej nie , bo też min raz dziennie odciągam na maksa...
Obserwuj wątek
    • Gość: Minia Re: Korygować ssanie ? IP: *.net.pl 25.01.14, 15:37
      Mój na początku też cmokał. Było naprawdę słychać kiedy jadł. Walczyłam próbując korygować a nie robiłam nic dobrego bo mały bardziej się denerwował tym ciągłym odrywaniem go od posiłku. W końcu się poddałam a i mały wyrósł z "cmokania" ; )
    • malwina.okrzesik Re: Korygować ssanie ? 26.01.14, 00:03
      dziecko potrzebuje czasu, aby opanowować nowy spoób chwytania piersi, gdy słyszy Pani cmokanie, proszę synka mocniej przytulić do piersi
      piersi mogą boleć, bo dziecię lepiej chwyta głębiej, lepiej
      ból przy napływie mleka nie jest niczym niepokojącym, to odruch oksytocynowy
    • yumemi Re: Korygować ssanie ? 26.01.14, 10:31
      przypominają bóle towarzyszące przeziębionym pi
      > ersiom ( bardzo pinuje żeby nie zawiało )

Piersi sie nie da 'zawiac', tak samo jak nie da sie zawiac reki czy nogi. Mozna dostac np zastoju czy zapalenia, ale nic zwiazanego z 'zawianiem' czy 'przeziebieniem'.
    • marfred Re: Korygować ssanie ? 26.01.14, 11:59
      Hej Juliette,
      moj tez cmoka ;) i sobie darowalam poprawianie, bo widze ze cmoka jak mu mleko za szybko leci i nie nadaza z polykaniem. Wiec moze u Ciebie jest podobnie? Ja probuje w dzien pod gorke karmic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka