Dodaj do ulubionych

dieta a alergia

18.03.14, 13:45
Moja 3,5 miesięczna córa (tylko kp) od 10 dni robi dziennie po 5-6 kupek. Są albo ze śluzem, albo zielonkawe. Humor ma standardowy, robi dużo siku, apetyt bez zmian. Przez tydzień dostawała Enterol, który jednak nic nie zmienił. Pediatra powiedziała, że to może być alergia i zaleciła mi przejście na dietę, w której mam wyeliminować: czekoladę, cytrusy, ryby. I jeszcze białko. Ale teraz jak to napisałam to nie pamiętam czy chodziło o białko, czy nabiał, podpowiecie?

No i pytanie do Was: co jeść w trakcie takiej diety? Do tej pory żadnej diety nie stosowałam, jadłam wszystko...
Obserwuj wątek
    • Gość: panizalewska Re: dieta a alergia IP: *.centertel.pl 18.03.14, 21:01
      To jednak się dopytaj o jakie białko chodziło, bo KAŻDA rzecz składa się z jakiegoś białka ;)
      Mogło chodzić tylko o białka mleka krowiego (łącznie z jogurtami, maślankami i rzeczami gotowymi, które takowe zawierają), a mogło o cały nabiał ogólnie, włącznie z jajkami i czymś tam jeszcze. Dopytaj się.
      No i jedz wszystko, oprócz tego, czego nie możesz ;)
      Najlepiej piecz mięsa na kanapki w domu - dzieci też rozwalają konserwanty w żywności
    • malwina.okrzesik Re: dieta a alergia 19.03.14, 00:09
      jeśli jest podejrzenie nietolerancji pokarmowej, zaczęłabym od eliminacji białka krowiego na 10-14 dni, czyli mleko, nabiał, masło cielęcina, wołowina, wszystko co może zawierać nawet śladowe ilości mleka (np produkty gotowe, pasztety, parówki itp)

propozycje kulinarne znajdzie Pani tu na forum, było wiele wątków, pomysłów
      ograniczenia żyweniowe mogą byc wspaniałym impulsem do poznawania nowych samków, produktów mniej znanych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka