Dodaj do ulubionych

cycus zamiast smoczka

10.01.07, 10:11
pomocy mam problem ,jestem mama 3 miesiecznego niemowlaka,spi ze mna w łózku
bo często sie budzi i wtedy nic go nie uspokoi tylko podanie cycusia :( juz
nie daje rady czasami wybudza sie co godzine i kryczy tylko cycys go
uspokaja.Bola mnie juz sutki od tego ciągłego cmokania,próbowałm smoczka ale
nie bierze go wypluwa,próbowałm butelke tez nie chce.Może i przetrzymałabym
te krzyki ale moj synek ma przepuklinke pepkowa i lekarz zalecił żeby lepiej
sie goiło to ma byc spokojny.Nie daje juz rady Czy ktos tez miał taki
problem?
jenny
Obserwuj wątek
    • ineska2 Re: cycus zamiast smoczka 10.01.07, 10:54
      moj synak na samym pocatku tez wypluwal smoczek, ale po kilku probach zalapal.a
      moze niech twoj maz sprobuje go uspokajac, u nas na poczatku to dzialalo.maly
      nie czul mojego zapachu wiec wiedzial,ze na cyca nie ma co liczyc ;) Mozesz
      zapytac pediatre o czopki viburcol,one dzialaja wyciszajaco,moja kolezanka
      dawala synkowi jak byl bardzo niespokojny.
    • sylwiap76 Re: cycus zamiast smoczka 10.01.07, 12:34
      Mam tak samo jak ty jeżeli chce żeby mała pospała dłużej niż 20 minut musze
      trzymać ją na rękach i za każdym razem jak się przebudzi podać cyca wtedy może
      nawet pospać 2 h ja się tak już męcze 6 m-cy w nocy to samo non stop pobudki na
      pocmokanie powiem ci szczerze że ja się już przyzwyczaiłam smoczków miałam
      wiele ale żadnego nie chciała .Pozostało mi przeczekać aż małej ode chce się
      cyca.Najgorsze w tym wszystkim jest to że nie mogę jej z nikim zostawić na nocw
      razie np. jakiegoś wesela.
      • sabina73 Re: cycus zamiast smoczka 10.01.07, 16:11
        Mój synek ma 3,5 miesiaca i od poczatku nie chciał smoczka prubowalismy wszyscy
        mu podawac ale jak sie mu przytrzyma to sie dławi lubi jak mu sie trzyma a on
        sobie go obraca w buzi i drapie sie po dziasełkach nie moze go zazsac.Mój cycus
        tez jest najlepszy na wszelkie bolaczki.Trudno mam nadzieje ze kiedys mu to
        przejdzie.Trzymaj sie:)
        • phantomka Re: cycus zamiast smoczka 10.01.07, 17:45
          Najgorszy ze sposob na uspokoijenie dziecka, bo cycek to pokarm a nie smoczek.
          W przypadku autorki ciezko radzic, bo przepuklina troche zaweza Ci pole
          dzialania. Natomiast innym dziewczynom radze jednak uzbrojenie sie w
          cierpliwosc i nie poddawanie sie takim terrorom, bo dziecko samo sie od tego
          szybko nie odzwyczai, a co wiecej, przyzwyczai sie i pozniej dopiero moga byc
          cyrki.
    • gosika78 Re: cycus zamiast smoczka 10.01.07, 18:32
      Ja przez pierwsze 4 miesiące życia córki robiłam za taki smoczek chodzący. Potem jednak niespodziewanie zassała smoczka i zrobiło się zupełnie inaczej - spokojniej :)
      • jennycleo Re: cycus zamiast smoczka 12.01.07, 10:29
        hej dzieki za rady i pocieszenie ze nie jestem sama ,ale az do 6 miesiecy robic
        za smoczek to porazka :(.ze smoczkiem próbuje ale narazie to nic nie daje
        wypluwa a w nocy jak nie dam mu cycka ja sie obudzi to wielki krzyk.Mam
        nadzjeje ze to minie pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka