lesia81 04.06.09, 22:22 Moja 7-tygodniowa córeczka od trzech dni nie robi kupek.Pani doktor powiedziała,że jeśli w piątym dniu nie pojawi się to musi dostac lewatywę.Czy to konieczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiak36 Re: brak kupek a lewatywa 04.06.09, 22:30 Nieprawda, dziecko karmione wylacznie piersia moze robic kupke nawet raz na 10 dni. Jesli je na zadanie, nie widac zeby sie meczyla, najlepiej spokojnie czekac, mozna zrobic delikatny masaz brzuszka: www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79409,2818142.html Pokarm ma to do siebie ze swietnie sie wchlania i po 6 tym tygodniu zycia wiele dzieci robi kupki raz na kilka dni. I na zadna lewatywe bym sie nie zgadzala, skad taki pomysl u lekarki?? Przeciez to koszmarnie inwazyjny zabieg :( Odpowiedz Link Zgłoś
ogz Re: brak kupek a lewatywa 05.06.09, 00:21 Lwatywę to chyba trzeba zrobić pani doktor na otrzeźwienie. Wszystkie mamy nacycnych maluchów wiedzą, że to normalne.Nie martw się spokojnie czekaj na kupę. Za pierwszymm razem jak mój maluch nie wypróżniał sie 8 dni tez byłam zaniepokojona chociaż wiedziałam, ze tak moze być. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: brak kupek a lewatywa 05.06.09, 08:51 ogz napisała: > Lewatywę to chyba trzeba zrobić pani doktor na otrzeźwienie. Dokładnie. Lewatywa.... tego chyba jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś