california_dreaming 02.12.04, 22:33 Niestety nie władam tym językiem i nie znam tamtejszych wyszukiwarek. Czy moze któras z Was mogłaby mi pomóc? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pwrzes Re: Wyszukiwarki telefoniczne w Hiszpanii ? 02.12.04, 22:49 Witam, a ktorys moze byc? Sprobuj www.infobel.com/Spain/default.asp - nie wiem, jak z dokladnoscia wynikow. M. Odpowiedz Link Zgłoś
dfw Re: Wyszukiwarki telefoniczne w Hiszpanii ? 02.12.04, 23:27 Oprocz wymienionego wyzej infobel, sprobuj takze: blancas.paginasamarillas.es/jsp/home.jsp?src=eng tam w prawym gornym rogu sa flagi, wedlug ktorych mozesz sobie wybrac jezyk, jesli na przyklad znasz angielski, to mozesz szukac po ang.: engblancas.paginasamarillas.es/jsp/home.jsp?src=spa Pozdrawiam DFW Odpowiedz Link Zgłoś
california_dreaming Wielkie dzięki 03.12.04, 14:36 władam ang. Ojciec mojego dziecka nabył nieruchomość w Maladze, ciekawe czy apartament czy dom? Nie żebym planowała tam wakacje... he, he Odpowiedz Link Zgłoś
dfw Re: Wielkie dzięki 03.12.04, 16:05 Hihi Wiesz, w Stanach sa nawet specjalne bazy danych, ze jak znasz adres, to mozesz wiedziec, czy to dom, czy mieszkanie i ile jest warte (tylko wartosc podatkowa, a nie rynkowa), ale i tak fajnie wiedziec. Rozejrze sie w weekend i poszukam czy maja cos takiego w Hiszpanii, to dam Ci znac. Moglabys co nieco dowiedziec, np. kiedy nabyl, od kogo itd. Dam Ci znac w przyszlym tygodniu. Trzymaj sie, DFW Odpowiedz Link Zgłoś
california_dreaming Jesteś złota 03.12.04, 19:14 Jeny, dzięki wielkie. Zreszta on to jest krezus i ma też obywatelstwo amerykańskie. Twierdził w sądzie że w USA, gdzie niby przebywa stale, nic nie ma z nieruchomości, ale kto go wie? W stanie Washington. Jak ja Ci sie odwdzieczę? Odpowiedz Link Zgłoś
dfw Napisz mi... 03.12.04, 20:50 Napisz do mnie na maila. Podaj mi dane: imie i nazwisko, czy wiesz konkretnie gdzie w stanie Washington? (wiem, ze nieruchomosci sa tam drogie w porownaniu z reszta kraju, nie mowie o Californi, czy NYC, ale tak ogolnie, zwlaszcza okolice Seattle-Bellevue). Sa publiczne bazy danych kazdego COUNTY w stanie, ja mieszkam w Texasie wiec sie mniej wiecej orientuje w systemie. Daj znac, to troche poszperam i zobaczymy czy ma jakies nieruchomosci. Ale bys go zazyla przed sadem, jakbys mogla mu cos udowodnic!!! Trzymaj sie DFW Odpowiedz Link Zgłoś
california_dreaming Już do Ciebie napisałam 04.12.04, 03:33 Jeszcze raz dzięki. Wiesz, ja juz go kiedyś zażyłam przed sądem bo nagrałam rozmowę telefoniczną, jak do mnie zadzwonił, z której wynikało że jest ojcem dziecka i jak mi proponował 80.000 zł za wycofanie sprawy o ustalenie ojcostwa (a było to w grudniu 2001, jeszcze przed ujawnieniem afery Rywina i modnym nagrywaniem). Kiedy to usłyszał w sądzie szczęka mu opadła. Miał przy sobie wtedy adwokata, który błyskawicznie podpowiedział mu wówczas, że te pieniądze to były za "pokój prawny" bo jego tak duzo kosztuje adwokat i przyjazdy do Polski. (Hi, hi, przez całe 3,5 roku w sądzie pojawił się tylko raz, wtedy; 8 razy nie pojawił sie na terminy badań DNA) Więc w temacie satysfakcji sądowej jestem całkowicie spełniona. Tym bardziej, że wczoraj usłyszałam prawomocny wyrok sądu. Różowo mi. Wiedza nt. jego stanu posiadania to bedzie raczej przydatna w egzekucji alimentów. Być może kiedyś dziecku przyda sie w dochodzeniu spadku, ale to sprawy odległe. Nie chcę go ścigać, chcę zapomniec całe zło i mieć tylko dobre wspomnienia. Niech sobie żyje szczęśliwie, z dala ode mnie, w dostatku i zdrowiu. Bóg z nim. Odpowiedz Link Zgłoś