Dodaj do ulubionych

dom samotnej matki

11.04.07, 20:32
Dobra zaczynam rozpiske...poniewaz jestem niewtajemniczona mloddziutka i pewno głupiutka pisze na chlopski rozumek, zeby oddac cala ta sytuacje...

Kolezanka mieszka w krakowie... wyszla za maz urodzilo sie dziecko... ma ono 2 lata, niedawno (miesiac temu) odeszla od meza i zamieszkala w domu samotnej matki... Kolezanka całe zycie mieszkala w gliwicach, pochodzi z domu dziecka wiec na rodzine liczyc nie moze...i tu moje pytania:

* czy kolezanka moze zmienic dom samotnej matki z krakowa na gliwice
* czy w zwiazku z tym moga wystapic jakies trudnosci?
* co powinna zrobic
* jesli ktos zna nr tel to prosze podac

Poniewaz nie pracuje, i nie ma wsparcia ze strony rodziny co mogłaby zrobic aby jakos kulac to zycie do przodu, tu chodzi mi raczej o kwestie materialne....

ach bezradnosc mnie dobija... jaka kolkowiek podpowiedz bedzie mile widziana.... Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • waraai Re: dom samotnej matki 21.04.07, 01:11
      Odpowiem Ci jutro.
      Napisz, w ktorym domu w Kakowie jest. Na prv.
      Nie martwcie sie. smile
      • mamatoomaszka Re: dom samotnej matki 21.04.07, 10:35
        Jesli dziecko ma 2 latka, to matka powinna pomalu stawac na nogach, musi sobie
        zaczac sama ukladac zycie. Juz byl tu podobny watek, wowczas poddawalam pomysl,
        zeby taka osoba probowala np. znalezc prace z zamieszkaniem, wowczas dziecko
        pojdzie gdzies niedaleko do zlobka czy przedszkola, a matka w tym czasie bedzie
        zajmowala sie praca. Kilka osob znalazlo nawet w Internecie ogloszenia osob
        poszukujacych pracownika z zamieszkaniem. Radze isc tym tropem, bo mysle , ze w
        domu samotnej matki juz dlugo Twoja kolezanka nie bedzie mogla mieszkac.
        • lunciaczek Re: dom samotnej matki 21.04.07, 15:07
          To genialny pomysł... dzieki wielkie Narazie szlam w kierunku znalezienia jej lokum u znajomych Puste mieszkanie i tak sie oplaca a ona moglaby zamieszkac placic za media stanac na nogi i z czasem zaplacic co trzeba za mieszkanie.

Teraz poszperam i poszukam jak mowisz a jesli ktos juz wie o takiej ofercie to prosze o kontakt. Pozdrawiam
          • mamatoomaszka Re: dom samotnej matki 21.04.07, 22:02
            Zaloz osobny watek np. "potrzebna praca z zamieszkaniem dla samodzielnej mamy z
            dzieckiem", zamiesc go tu i na forach miast/dzielnic, ktore Was interesuja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka