aniacoerelle 24.04.08, 09:33 Mam pytanie czy ktoras z was zakladala sprawe o alimenty dziadkom? Ile trwa taka sprawa i jak to w ogole to wyglada? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majadebij Re: Alimenty od babci 24.04.08, 14:37 ja tez sie kiedys nad tym zastanawialam.ale powiedz co winna jest matka ?/ze ma takiego syna???dlaczego to babcie musza utzrymywac swoich wnukow.to nie ludzkie.moze owszem pomoc z wlasnej woli ale zeby do sadu ja powolywac?i co powiesz jej?za co ma ci placic?za to ze jej syn to kutas?? Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: Alimenty od babci 24.04.08, 14:48 Matka winna jest tego, że synka źle wychowała na nieodpowiedzialnego człowieka i jest to jak najbardziej ludzkie uwzględnione w prawie rodzinno-opiekuńczym. Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: Alimenty od babci 24.04.08, 14:55 Gdy zobowiązany do alimentacji ojciec dziecka nie płaci alimentów, alimenty te nie przechodzą automatycznie na dziadków dziecka (ze strony ojca lub matki). Dziadków można pozwać o alimenty dopiero wtedy gdy wykażesz w sądzie że bez ich wsparcia nie jesteś w stanie sama utrzymać dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś