Dodaj do ulubionych

ciemniucha

21.12.09, 11:24
wydaje mi sie, ze zaczyna sie robic na glowce mojego 2 m-cznego bombla.
objawia sie to pozolknieta, luszczaca sie skora. jak z tym walczyc?
Obserwuj wątek
    • becitka87 Re: ciemniucha 21.12.09, 11:40
      Najlepiej tak z 15-20 minut przed kąpielą nasmarować oliwką, umyć włoski i wyczesać. Kilka dni i powinna zejść.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikapc6xd9s.png
    • klubgogo Re: ciemniucha 21.12.09, 11:43
      Olejuszka z apteki, skuteczna po trzecim razie, cieminiuszka nie powraca po tym preparacie.
      • mama_nikodemka Re: ciemniucha 21.12.09, 12:17
        poszperaj w wyszukiwarce, mnostwo bylo watkow na ten temat, mnostwo tez roznych
        rzeczy sie sprawdzilo; u mnie np zadne oliwki ani olejuszka ani linomagi itp nie
        pomoglo, sprwdzil sie krem na ciemieniuszke firmy Mustela, zeszlo po drugim
        nasmarowaniu (pol godz przed kapiela) i wyczesaniu grzebykiem bo synek mial juz
        bardzo ostra ciemieniuszke
        • iwonagos Re: ciemniucha 21.12.09, 12:25
          Ja próbowałam oliwka + czesanie. Owszem wyczesywała się ta wsrętna maska, ale następnego dnia już się pojawiała. Kupiłam klorane na ciemieniuchę i po kilku użyciach zniknęła. Minął z miesiąc i znowu dziś widzę, pojawiają się żółte łuski.
    • kalendarzowa_wiosna Re: ciemniucha 21.12.09, 13:24
      Mojej małej też ciemieniucha się tworzyła, niby nie duża, ale jednak. U nas ani
      oliwka ani gotowe preparaty np. Mustela nie pomagały.
      Powiedziałam o problemie pediatrze i przepisała maść do zrobienia w aptece ok. 5
      zł - nawilżająca z witaminami - przeszło po 3 dniach i więcej się nie pojawiło
      smile żałuję, że wywaliłam wcześniej tyle kasy i walczyłam metodą prób i błędów,
      trzeba było od razu do pediatry...
    • czaarodziejka Re: ciemniucha 21.12.09, 15:53
      Emulsja seboderm.1 użycie i już poprawa.Po 3 dniach ani śladu.Oliwka nie pomogała.
      • agusiagim Re: ciemniucha 21.12.09, 17:14
        U nas jak na razie nic nie pomoglo ani oliwka, seboderm tez. Idziemy
        do pediatrysad
    • semi-dolce Re: ciemniucha 21.12.09, 19:55
      Krem Mustela na ciemieniuchę. Po 2 użyciach zniknęła bezpowrotnie.
    • pacynka27 Re: ciemniucha 21.12.09, 20:55
      KLORANE creme nutritive au cold cream. Po jednym użyciu ciemieniucha na główce i
      brwiach zniknęła i już nie wróciła big_grin
      • joannaswist Re: ciemniucha 21.12.09, 23:36
        U nas nic nie pomagało, ani oliwka (od razu potówki), ani Olejuszka (strasznie
        śmierdziała). Jedynie co to Żel Avene. Smaruje się 30 min przed kąpielą, potem
        myjesz głowę szamponem, wyczesujesz, ja trochę skrobałam paznokciem i schodzi po
        3 dniach.
        • chi-li Re: ciemniucha 22.12.09, 18:05
          U nas pomogło nasmarowanie główki oilatum soft - kremem. Synek wyglądał jak
          kosmita. Po kilku godzinach mycie szamponem oilatum. Poskutkowało, chociaż
          jeszcze pozostałości tego świństwa mamy. Walczymy i schodzi.
    • okina Re: ciemniucha 25.12.09, 22:47
      2 godz przed kapiela smaruje mascia bepanthen. Olejuszak i olejek
      nie pomagaly. Ale generalnie to ciezko sie pozbyc.
      • dzulana Re: ciemniucha 26.12.09, 21:26
        Squa-med

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka