Dodaj do ulubionych

Kosmetyki Oilatum

08.06.10, 11:08
Czy używałyście kosmetyków Oilatum? Co najlepiej stosować od pierwszych dni
życia dziecka?
Obserwuj wątek
    • martha_sz2 Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 11:29
      Używałam od pierwszych dni płynu do kąpieli i balsamu do ciała, super rewelacyjny, ale firmy Oillan, skład ten sam, a dwa razy tańszy. Balsamu nie trzeba używać codziennie, bo już ten płyn do kąpieli super natłuszcza skórę dziecka
      • anna.maslek Re: Kosmetyki Oilatum 15.07.10, 14:07
        "Tak fajnie natłuszcza" - to tylko złudzenie !! Na dziecku zostaje parafina i to ona daje
        złudzenie, że skóra jest natłuszczona - radzę poszukać kosmetyków bez parafiny.
        pozdrawiam,
    • mamma_wroc Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 14:28
      od urodzenia używałam emulsję do kąpieli Oilatum i byłam z niego bardzo zadowolona. Jest delikatny i dodatkowo nawilża skórę. Jest dobry bo nie jest alergiczny. Duża butelka starczyła mi na bardzo długo.Ale też trochę kosztuje. Wiem że takie samo działanie mają kosmetyki Oillan. Są tańsze. Teraz używam mydełka i też jestem zadowolona.
      • mama_hanki2010 Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 15:29
        Czy tą emulsją do kąpieli można też myć włoski dziecka? Czy szamponem? Chcę
        ograniczyć liczbę kosmetyków do minimum, czy możecie mi doradzić co jest
        niezbędne oprócz emulsji do kąpieli? Rozumiem, że skoro emulsja tak porządnie
        natłuszcza, nie ma potrzeby używania oliwki?
        • mamma_wroc Re: Kosmetyki Oilatum 10.06.10, 22:20
          z początku myłam całego synka w wodzie z rozpuszczoną emulsją włącznie z włoskami, dopiero później włoski myłam żelem i szamponem w jednym dzięki temu szybciej pozbyłam się ciemieniuchy. nie trzeba używać po kąpieli dodatkowo oliwki ponieważ już sama emulsja wystarczy. mój synek urodził się zimą więc dopiero teraz zaczynam używać oliwki. a tak to mam jedynie w zapasie balsam nawilżający (akurat komplet nivea dostałam w prezencie), krem pielęgnacyjny do ciała z wyciągiem z nagietka (czasami pupke nim smarowałam), puder i krem nivea do twarzy na każdą pogodę i to wszystko a i teraz mydełko oillum
    • 1.maaika Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 15:22
      My uzywamy od samego początku i bardzo sobie chwalimy smile
      • mama_hanki2010 Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 15:30
        Czy tą emulsją do kąpieli można też myć włoski dziecka? Czy szamponem? Chcę
        ograniczyć liczbę kosmetyków do minimum, czy możecie mi doradzić co jest
        niezbędne oprócz emulsji do kąpieli? Rozumiem, że skoro emulsja tak porządnie
        natłuszcza, nie ma potrzeby używania oliwki?
        • mgd3 Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 15:37
          Ja używam od początku tylko i wyłącznie emulsji. Żadnych
          oliwek/kremów/szamponów. No jeszcze jakiś sudocrem/linomag/bepanthen - w każdym
          razie coś na dupola przeciw odparzeniom.
          Tzn. szampon kupiłam jak dziecko miało 9 m-cy - bo zaczęła mieć ciemieniuchę. I
          miałam schizę że to przez mycie tylko emulsją. Ale od szamponu też nie mija.
          • 1.maaika Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 15:45
            bsolutnie nie smarowac już oliwką. My uzywamy również szamponu
            oilatum soft. Ciemieniucha nas ominęła, może dzięki niemu.
    • buksik2 Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 22:24
      Ja używałam i teraz stwierdzam , że to byl strata pieniędz, kosztują bardzo
      dużo, a tak naprawdę jak dziecko nie ma problemów ze skórą nie warto sie tak
      wykosztowywać , później używałam johnson i nivea i też było dobrze
    • sabinka79 Re: Kosmetyki Oilatum 08.06.10, 23:24
      Z Oilatum trzeba uważać. Uczuliło bardzo mojego synka. Uzywaliśmy go
      od urodzenia do ukończenia 3,5 miesiąca.
      Na początku nic się nie działo, a potem skóra zaczęła sie robic
      bardzo sucha a na buźce pojawiły się drobne krostki w kolorze skóry.
      Po odłożeniu wszystkich kosmetyków Oilatum (emulsja do kąpieli, krem
      do ciała i szampon) wszystko przeszło. Jak ręką odjął. Moja
      szwagierka używa i jej synkowi nic nie jest. Także nie ma reguły...
    • annna86 Re: Kosmetyki Oilatum 09.06.10, 06:20
      U mojego małego też po oilatum skóra była okropna, sucha, szorstka. Prezszliśmy na nivea nutri sensitive i skórka zrobiła się śliczna, gładziutkasmile
    • memphis90 Re: Kosmetyki Oilatum 09.06.10, 17:45
      Ja używałam emolium i oillan- i byłam zadowolona, na codzień jednak myłam
      lawendowym mydełkiem johnsona. Oilatum chyba mnie skutecznie zniechęciło
      koszmarną reklamą w radio "pamiętam, jak bałam się kąpać maleństwo, bla, bla,
      bla" - rzyyyyg uncertain
      • dominiczka201 Re: Kosmetyki Oilatum 09.06.10, 17:53
        Z tego co się orientuje nie powinno się używać takich kosmetyków dla dzieci
        które nie mają skóry suchej, atopowej, bo po co zapobiegawczo nawet na
        opakowaniu pisze, że to produkty do skóry atopowej. Mój synek to alergik więc ma
        problemy skórne używam A-derma exomega na bazie owsa i jak narazie bardzo sobie
        chwale. Jak skóra jest oki olejek do kąpieli z rossmana biały
    • paul_ina Re: Kosmetyki Oilatum 11.06.10, 09:51
      moje dziecko ma suchą skórę (po mamusi), więc przez pierwsze 6 mż
      kąpałam ją w Oliatum Soft (żadnego wcierania balsamów - tylko
      dodatek do kąpieli), a teraz przeszłysmy na Emolium i jest jeszcze
      lepiej, a do tego taniej (też tylko dodatek do kąpieli, niczym nie
      smaruję)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka