dorcia.beauty 21.06.10, 22:10 Do jakiego wieku podnosic dziecko do odbicia np. po mleku. Moja córka ma 11 m-cy i po każdorazowym podaniu butelki z mlekiem podnosze ją do odbicia - może to już nie jest konieczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: Odbicia... 21.06.10, 22:15 Ja juz corki dawno nie podnosze. Sama biega i jej sie odbija Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinka_k Re: Odbicia... 21.06.10, 22:16 Moja córeczka ma 10 m-cy i nie podnoszę jej do odbicia już od jakiegoś czasu. Nic się nie dzieje, tym bardziej, że ona sama potrafi się podnieść... Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia.beauty Re: Odbicia... 21.06.10, 22:19 Dzięki za odpowiedź. A przed spaniem jak dajecie mleczko tez nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nvera Re: Odbicia... 21.06.10, 22:21 czytałam że można przestać jak dziecko się już mocno wierci np przekręca samo na brzuch, a już na pewno jak siada, tak że twoje wynika z tego na luzie możesz już przestać odbijać Odpowiedz Link Zgłoś
cathedral Re: Odbicia... 21.06.10, 22:48 trochę podłącze się do tematu moje maleństwo ma 2,5 miesiąca - staram się za każdym razem je podnosić, ale czasem jak po długich perturbacjach w końcu uśnie przy cysiu to aż się serce kraje podnosić je i poklepywać. dodam, że nie ma kolek, a odbijam konsekwentnie tylko z lęku przed ulaniem i zadławieniem. Jak już śpi to z tego całego beknięcia i tak zazwyczaj nic nie wychodzi. Zastanawiam się, czy w takich sytuacjach warto. Odpowiedz Link Zgłoś
nvera Re: Odbicia... 21.06.10, 22:56 ja olałam jak widziałam że ładnie śpi, w tym wieku wierciła się już konkretnie przez sen więc wydaje mi się że się odbekiwała sama... Myślę że decyzja w dużej mierze zależy od tego czy dziecko ma tendencje do ulewania- moje nie miało Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Odbicia... 22.06.10, 01:44 Jak potrafi sama sie podnieść i odbic, to nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
antyg-ona79 Re: Odbicia... 22.06.10, 07:17 to na pewno zależy od skłonności do ulewań. Moja beka z 4 razy po jedzeniu więc dość długo trzymam ją w pionie. Jeśli za szybko położę dziecko, beka sama ale od razu chlusta z niej mleczko. O dziwo w nocy nigdy nie ulewała dlatego też jeśli zaśnie zaraz po wieczornym lub nocnym posiłku, absolutnie nie zawracam jej głowy nie odbijaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: Odbicia... 22.06.10, 07:24 Na e-dziecko rozwój tydzień po tygodniu chyba pisze w 24 tygodniu, że nie trzeba po każdym posiłku odbijać, ale mój synek ma tak jak córeczka antyg-ony79 jak się mu nie odbije to uleje mu się jak leży nawet pod skosem i wtedy najczęściej dochodzi czkawka do tego, ale w nocy identyko nie musi bekać przez sen nie ulewa Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinka_k Re: Odbicia... 22.06.10, 22:07 Podobno dzieci jak jedzą przez sen lub w półśnie to nie połykają tyle powietrza, ponieważ są rozluźnione. Dlatego wtedy odbijanie przeważnie nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: Odbicia... 27.06.10, 00:12 ano proszę...i człowiek całe życie się uczy Dzięki.... Odpowiedz Link Zgłoś