Dodaj do ulubionych

Basen zimą????

11.01.11, 18:11
Co sądzicie o zabieraniu niemowląt na basen w tej chwili? Moi znajomi jeżdżą ze swoją 7 miesieczna córeczką, a ja szczerze mówiąc kompletnie nie jestem do tego przekonana. W końcu to kąpiel, po której wychodzi się na dwór. A co Wy na to???
Obserwuj wątek
    • pancia-jancia Re: Basen zimą???? 11.01.11, 18:19
      ja byłam w zeszłym tygodniu. syn ma 3,5 miesiąca. powoli się zbieraliśmy żeby nie wychodził taki rozgrzany na dwór. Na basenie ciepło, woda ciepła co się ma stać. chwile posiedzieliśmy w holu i potem do auta.
      • schwinn1 Re: Basen zimą???? 11.01.11, 18:56
        witam,
        ja chodzę z dzieckiem (5-miesięcy) od miesiąca. od wyjścia z wody do wyjścia na dwór mija sporo czasu-ubieranie dziecka, mnie, suszenie i odczekanie w budynku; ubieram cieplej niż normalnie, do domu mam 15 minut piechotą.
    • semi-dolce Re: Basen zimą???? 11.01.11, 19:09
      Sądzimy, że jesli nie jest to basen odkryty to nie ma w tym nic dziwnego. Ja tak chodzę z synem już trzeci rok, zaczynalismy w 5 miesiącu zycia dziecka, był przełom lutego i marca.
    • miska_malcova Re: Basen zimą???? 11.01.11, 19:48
      chodze regularnie, bez względu na pogodę czy porę roku od 6 m-ca życia syna i nawet katarku nie miał
    • czarnywrobel Re: Basen zimą???? 11.01.11, 20:25
      A my na to nic, tylko spokojnie chodzimy big_grin
      • emma6666 Re: Basen zimą???? 11.01.11, 20:35
        chodzę co niedziela od listopada, dziecku nic nie jest a ja nie widzę problemu
    • katriel Re: Basen zimą???? 11.01.11, 22:41
      Basen głównie zimą, wiosną przy ładnej pogodzie szkoda nam się kisić pod dachem,
      wolimy park albo piaskownicę.
    • sigma00 Re: Basen zimą???? 12.01.11, 11:17
      Chodzimy raz w tygodniu od połowy listopada czyli od 4 mies i ubieram córkę normalnie.
    • evrin Re: Basen zimą???? 15.01.11, 23:50
      Chodzimy z corka od 5 miesiecy, raz w tygodniu na basen. Takze ja na to jak na lato smile Mloda zdrowiutka i pieknie nurkuje big_grin
      • biedroneczka031 Re: Basen zimą???? 16.01.11, 18:54
        My to samo, chodzimy od września, mała miała wtedy siedem miesięcy, do tej pory ani razu nie zachorowała. Po basenie też nie zostajemy jakoś przeraźliwie długo. Zdecydowanie polacamy zw względu na rozwój ruchowy dziecka.
    • vivi22 Re: Basen zimą???? 16.01.11, 21:17
      ja właśnie ze swoją 6,5 miesięczną córką na basen się wybieram smile Jak się dziecko dobrze osuszy po basenie, ciepło ubierze (cieplej niż na zwykły basen) to ja nie widzę przeszkód do moczenia pupki w wodzie smile

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37gu1rsjfixunx.png
      • vivi22 Re: Basen zimą???? 16.01.11, 21:23
        nie wiem o co mi chodziło z tym ubieraniem dziecka cieplej niż na zwykły basen wink
    • lapwing123 yyyyyyyyy 16.01.11, 22:12
      a co w tym dziwnego? My jeździmy na basen.
    • elyanande Re: Basen zimą???? 17.01.11, 23:03
      Ja też od jakiegoś już czasu myślę o wybraniu sie na basen z córką (7 mies). Widzę, że sporo jest niemowlaków pływaków smile mam tylko pytanko - czy jeździcie na taki zwykły basen czy na taki gdzie organizowane są zajęcia dla niemowląt?
    • syswia Re: Basen zimą???? 18.01.11, 17:58
      Owszem, moj syn chodzi na basen od 4 miesiaca zycia. Co wiecej, byc moze Cie to zaszokuje, ale on jest codziennie kapany z rana, co w praktyce oznacza, ze wychodzi na dwor po kapieli.
      Nic mu nie jest w zwiazku z tymi praktykami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka