Dodaj do ulubionych

letni spacer

22.04.04, 08:35
Witam,
Czy noworodka na letni spacerek smaruje się kremem z filtrami? Czy może
zwykłym kremikiem?
Pozdrawiam
A.
Obserwuj wątek
    • andzia001 Re: letni spacer 22.04.04, 13:47
      Witamsmile))
      Skóra dziecka powinna być chroniona kremami z wysokim faktorem (filtrem),
      najlepiej 60.
      Mój kwietniowy maluszek (z ubiegłego roku) był cały czas smarowany kremem z
      serii Nivea Baby (na słońce) ale o ile dobrze pamiętam ma faktor 30 i jego
      ciałko przybierało ładny odcień po dłuższym pobycie na świeżym powietrzu.
      W każdym bądź razie trzeba maleństwo smarowaćsmile))))
      I oczywiście nie wystawiać bezpośrednio na działanie promieni słonecznychsmile)))

Jedynym minusem, który zgłosiłam do samego producenta był fakt, że krem przy
      zetknięciu z jasnymi ubrankami nieładnie je barwił na żółtawy kolor.
      W tym roku natomiast mam zamiar zaopatrzyć się w kosmetyki firmy Avon, polecane
      dla już nieco starszych dziecismile)))

pozdrawiam cieplutko i wiosennie
      Anka, mama Marcinka
      a to moje słoneczko:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10458885&a=12096441
    • tynia3 Re: letni spacer 22.04.04, 14:01
      No może się narażę, ale ja 3 mies syna nie smaruję specjalnie, chyba że słońce
      naprawdę ostre (zdaje się, że dopiero teraz nadejdzie czas smarowideł, ale czy
      ja wiem, żeby koniecznie takie silne filtry...). I słońca nie unikamy. Nie
      przeszkadza mu, więc budki nie stawiamy. Opala się i rośnie zdrowo. Staram się
      być czujna wink.
    • kasia.tycz Re: letni spacer 22.04.04, 14:43
      Przedewszystkim nie szkodzic, tak brzmi motto! Czyli kapelusik albo czapeczka
      bejsbolowka z daszkiem, zeby w oczki nie razilo, nie wystawiac na bezposrednie
      dzialanie slonca, chronic glowke (podniesc budke od wozka), zeby sie nie
      przegrzala, bo dziecko bedzie potem caly wieczor plakac. Ja nie smarowalam
      swoich dzieci do 6-go miesiaca zycia zadnymi kremami z faktorem, bo ponoc
      uczulaja, nawet te dla dzieci. Dopiero starsze, owszem, no i szczegolnie latem
      i w poludnie kiedy slonce jest najsilniejsze.
      PZDR,
    • jasma76 Re: letni spacer 22.04.04, 15:00
      Ja urodziłam w czerwcu zeszłego roku i w ogóle nie stosowałam kremów z filtrem,
      chyba wszystkie są conajmniej pow.6miesiąca. Mój synek, wtedy noworodek spał
      sobie na spacerach w samym body, bez czapki w wózku z postawioną budą, bo upały
      były straszne, tzn cudowne, bo ja uwielbiam upały!!! i nic mu nie było, nawet
      nie był zbytnio opalony po lecie. Bez przesady, przecież noworodka się nie
      smaży na słońcu, ważne żeby był na powietrzu, w cieniu, czy pod drzewkiem, czy
      na zacienionym balkonie (u mnie to się super sprawdzało, cały dzień sobie spał
      na balkonie w wózku), no i błagam bez czapki w upały, niech biedna główka
      też "poodycha". Co innego maluchy biegające parę godzin w pełnym słońcu, ale to
      chyba nie tema tego postu.Ostatnio z radością w końcu zdjęłam mojemu 10 mies.
      teraz synkowi czapkę na dworze, jaki on był szczęśliwy i ja też!!!Ciepłe,
      wiosenne słoneczko to samo zdrowie!!
    • papuga_5 Re: letni spacer 23.04.04, 10:57
      Moje dziecko urodzilo sie w Australii i jak bylo malenkie to nie smarowalam go
      zadnym kremem z filtrem bo mysle ze moga byc szkodliwe. Na kazdym spacerze
      zaslanialam go budka i odwracalam raczke wozka. Urodzil sie na jesieni i
      dopiero w lecie zaczelam go smarowac kremem z filtrem. Ale badz ostrozna ze
      sloncem nie zostawiaj dziecka samego na dlugo zeby slonce nie zaczelo swiecic
      na dziecko bo niemowle moze szybko sie spalic na sloncu i jest niebezpieczne.
      Moze sie opalic nawet w cieniu. Wychodz z dzieckiem w lecie w bezpiecznych
      godzinach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka