Dodaj do ulubionych

Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki warto?

11.02.11, 11:34
Czy waszym zdaniem warto uzywac tych pieluszek?
Uzywam teraz papmersow sleep&play, próbowałam tez hugisow i tych z rosmana babydream i nie sprawdzily sie potem tylko lezaly rozpoczęte paczki dlatego zanim kupie chciałabym poznac wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 11:46
      Myślę,że jeśli sama nie sprawdzisz to tutaj jednoznacznej odp nie uzyskasz.Każdemu dziecku i mamie pasuje inna pielucha.Ja odkąd kupiłam baby dream z Rossmana to nie mogę doczekać się kiedy skończę pampersy,które kupiłam w nadmiarze w promocjismile.Dada mi nie pasują,bo sa za sztywne.
    • maderta Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 11:53
      Ja nie polecam.
      • lenka0901 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 12:04
        Ja zawsze kupuje z Pampersa ale jak przyjechalam do polski na odwiedziny to przyjaciolka kupila mi w prezencie wielka paczke. Byly ok. tn. no nie takie super jak p. ale nie przeciekaly, trzymaly cala noc. no i sa tanie. Co chciec wiecej...w koncu itak ida wszystkie do kosza smile Jak znow przyjade to je kupie. W polsce pampersy sa drozsze jak u nas w niemczech! U nas duza paczka 40st. kosztuje 6 euro a u Was na sztuki je sprzedawaja to nie wiem ile paczka dokladnie kosztuje.
        • malunia_pl Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 12:20
          U nas duza paczka 40st. kosztuje
          > 6 euro a u Was na sztuki je sprzedawaja to nie wiem ile paczka dokladnie kosztu
          > je.

U "nas" też można kupić paczkowane
        • memphis90 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 14:35
          U nas duza paczka 40st. kosztuje
          > 6 euro a u Was na sztuki je sprzedawaja to nie wiem ile paczka dokladnie kosztu
          > je.
          U nas w PL to na paczki nie ma, za drogo by było, żeby tak 40 szt naraz kupować. Ja biorę po 7 sztuk, żeby na cały tydzień było. Kupuję takie do 18kg, to jeden na dobę siki spokojnie trzyma.
    • nikka.1983 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 12:03
      Ja też nie polecam, bo nie dość, że są sztywne, to na szczupłej pupie mojego synka, jakoś słabo utrzymywały kupkę w środku. Pojawił się jeszcze jeden problem, który być może dotyczył tylko tej partii, bo nie spotkałam się z tą opinią innych użytkowniczek, otóż nawet po jednym siusiu na pupie pojawiły się grudki żelu z pieluszki uncertain
      • sssmutna Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 12:14
        Też nie polecam, są tanie, ale bardzo sztywne i dość grubo ma maluch między nóżkami.
        Zdecydowanie lepsze są pieluchy z ALDI (tylko nie pamiętam nazwy). W przypadku rozmiaru 4 jakich używamy, jest ich w paczce 32 szt i kosztują 16 zł, czyli też niewiele, a naprawdę są fajne smile
      • atrapcia Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 23:11
        Nie są sztywne. Wcześniej były troszkę bardziej sztywne faktycznie, ale teraz są w sprzedaży w nowej wersji - premium i moim zdaniem są nadal lepsze od Pampersów. Nie śmierdzą po 1 siku, kupa nie wylatuje górą i bokami i są wygodne i estetyczne. Używam ich nie ze względu na cenę, tylko ze względu na ich lepszą jakość...
        Moja córka też szczupła i lepiej trzymają się na tyłku niż Pampersy. Grudki czasem się pojawiały, fakt, ale one nie są szkodliwe, a poza tym były tylko kiedy dłuuugo nie zmieniałam pieluszki (córka nie lubi przewijania w nocy i wytrzymuje na 1 pieluszce od około 23 do 9-10 rano, czyli do pobudki - i nic nie przecieka, chociaż pielucha wisi jej między nogami big_grin).

Ja jak najbardziej polecam.
    • drzewozaoknem Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 12:52
      Moje Drogiewink macie przestarzałe informacje. Od jakiegoś miesiąca,pieluszko Dada zmieniły się na Dada premium i są prawie jak pampersy. Dla mnie, to zła wiadomość, bo moim dzieciakom właśnie te sztywne najlepiej służyłysad
      Na różnych forach pojawiają się teraz peany wychwalające te nowe Dady. Ja niestety przestane je kupować, bo podobnie jak pampersy uczuliły Małą.
      • malunia_pl Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 12:59
        Ja niest
        > ety przestane je kupować, bo podobnie jak pampersy uczuliły Małą.
        Chyba masz moje dziecko. Teraz kupuję huggiesy bo jako jedyne mi znane nie są nasączane, tylko "suche".
        • mbkbab Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 13:01
          Długo nasza Melka ich używała i wszystko było super do momentu aż pojawiło się uczulenie i Dadki odpadły i przeszłyśmy na babydream z rossmanna.Rewelacja bo teraz są jakieś ulepszone i mięciuchne jak Pampersy.Gorąco polecam!!! smile
          • memphis90 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 14:37
            Rewelacja bo t
            > eraz są jakieś ulepszone i mięciuchne jak Pampersy.Gorąco polecam!!! smile
            Hmm, ja mam rossmanowe obecnie i są sztywne, wypełnione włókniną, która nawet w nieposikanej pieluszce zbija się w grudy. Może masz te eko i one są inne? Ja póki co nie trafiłam na pieluchy tak cienkie i miękkie jak pampersy.
      • joanna1984k Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 13:03
        a ja polecam, u nas się sprawdziły, starsza sie wychowała i teraz mała tez leci na dadachsmile
        moi znajomi mowia ,ze dupka sie czesto przyzwyczaja do pampersow-tych oryginalnychuncertain Co człowiek to inna opiniasmile
      • atrapcia Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 23:15
        A myślałam, że to tylko ja jakaś dziwna, że bardziej nam pasowały te sztywniejsze... Ale teraz córka jakoś bardziej zadowolona, że może swobodniej majtać nogami, to się nie przejmuję, dużej różnicy nie ma smile
    • perd-ido Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 13:05
      Tez podobnie jak Ty probowalam niektorych pieluszek..i prawda jest taka ze zostalam przy pampersach sleep&play na dzien, active baby na nocsmile. Pierwsze nasze pieluszki to pampers premium care..ale wiadomo jaka cena. Kolezanka ze szpitala zakladala corci DADA..troche twarde i malo chlonne. Pielucha przepuszczala u noworodka!.
      Pieluchy u malucha ida jak swieze bulki nie musze pisacsmile... Postanowilam wyprobowac roznych..i zaczelam od happy- tragedia- twarde. Huggies tez mi sie nie spodobaly, bo sa twarde i maja zgrubienie na przodzie (rozm. 3), ale trzeba je zuzyc...coz..Prawda jest tak, ze zaczynajac od pampersow nie da sie zmienic na inne miekkie, bo takich nie ma!. Sleep&play maja co prawda wade- niebieski twardy pasek, ale sa w miare miekkie...lepsze oczywiscie sa active baby (bardziej miekkie) ale tez troche drozsze. Premium care sa najbardziej miekkie ale brzydkie kolorystycznie i droższe w porownaniu z poprzednimi. Juz nie eksperymentuje z pieluchami, teraz kupuje wiecej sztuk na allegro za niska cene albo szukam promocji w marketach. ostatnio np. w lidlu byly pampersy active baby 82 szt. za 39,99 zl.
      • andzi-a233 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 13:10
        Na początku używałam Dada ale teraz używamy tych z lidla (nazwy zapomniałam wink) Uważam,że lidlowe są lepsze a cena porównywalna z dada.
    • w_miare_normalna Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 13:13
      Polecam !
    • anetdar Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 13:53
      U nas się nie sprawdziły , bo za twarde sztywne i odparzały.
      • andziabuzka1 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 15:33
        Ja polecam pieluszki DADA.U nas sie sprawdzily ,trzymaja cała noc i nigdy nic nie przeciekło w przeciwienstwie do huggiesów.Kiedys byly sztywne i grube,teraz jest nowa lina pieluszek Dada(premium care chyba),sa mieciutkie i cienkie ale dorównuja tym wczesniejszym...wygladaja jak prawdziwe pampersy.Cena tez jest atrakcyjna.Takze ja polecamsmile
    • gemmi18 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 15:41
      Używam Dady odkąd mała skończyła miesiąc, zaczęłam od huggiesów, ale była uczulona na nie. Dla mnie są bardzo dobre, tzn. spełniają swoje zadanie, a dodatkowo są komfortowe dla dziecka. Nigdy mi nie przeciekły, mają miłe zakończenia wokół nóżek dziecka. I normalną cenęsmile. Czego chcieć więcej od pieluch.
      • fajnykate73 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 16:06
        W Biedronce są teraz Dada Premium, miękkie i całkiem ok; uważam, że nie można porównywać dwóch towarów w zupełnie innej cenie (Dada a Pampers); wszystko zależy od zasobności portfela smile
        • ylunia78 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 16:32
          przerobiłam sporo marek pieluch...I tak-Dada ok ale tylko dla dziecka powyżej 1,5roku.Bo nie ma co ukrywać są sztywnesmileHuggiesy Classic jak dal mnie do bani-to one uczuliły moje dziecko.Huggies premium są już inne i są ok.Pampers sleep&play jak dla mnie sa tragiczne,wogóle nie są chłonne.Nie mówiąc już o zakładaniu ich na dzień ale na noc to katastrofa.Na szczęście miałam jedną paczkę i zużyta.Happy-kupowałam wszystkie rozmiary i byłam bardzo zadowolona.Ostatnio dałam namówić się na te z Lidla,ponieważ nie mieli rozm4 a nie chciało mi sie juz latać i szukać.No i mamy odparzeniasadByła u mnie koleżanka która miała te z rossmana(ja nigdy ich nie miałam)w sumie wygladały jak pampersy.Ona je chwaliła.Ja "czaję"się na te nowe biedronkowe,mam nadzieję,że są oki.Tamte(stare) mojego starszego nie odparzyły.Tak więc na maxa zuzywam te Lidlowe i kupię albo z biedronki albo z rossmana.No i niestety nie da sie określić,która pieluszka najlepsza bo każde dziecko reaguje inaczej.
    • ania87-2 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 16:30
      A ile w ogóle kosztują te pampersy?
      Może są mamy które używają DADA rozm. 4- ile mają sztuk?
      Ja się przymierzam żeby kupić, bo ciekawa jestem jakie one są.
      • ylunia78 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 16:32
        one chyba mają po 54szt i kosztują ok27zł
        • atrapcia Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 23:18
          Tak, mają 54 szt., chyba że obie mamy kłopoty z pamięcią. U nas (Gdańsk) kosztują 27-28zł, w Szczecinie kupiłam chyba trochę drożej, ale poniżej 29zł smile
    • karigi Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 19:03
      Ja używałam Dada Premium przez krótki czas - nie skończyłam paczki; jak dla mnie - fatalne. Jakbym dziecko w gazetę zawijałasmile Teraz mamy Babydream z Rossmana, jetem zadowolona - są o niebo bardziej miękkie, nieźle chłoną.
      • daniella31 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 19:15
        mój synek ma teraz 11msc,od niedawna kupuje pieluszki DADA premium ,jestem zdziwiona jak się zmieniły ,na lepsze.Ostatnio kupowalam jak mały miał 3msc i nie byłam zadowolona ,były grube i sztywne.Teraz są cienkie i prawie tak miękkie jak pampersysmileNo i ta cena,rozmiar4-
        54 szt za niecałe 30 zł
        • ania87-2 cena dada a pampers 11.02.11, 22:38
          daniella31 napisała:

> No i ta cena,rozmiar4-
          > 54 szt za niecałe 30 zł

Ja przeliczyłam- niech Dada kosztują 27 zł, jest ich 54 sztuki więc za sztukę wychodzi 50gr.
          Ja używam dla córki Pampers sleep&play, z których jestem zresztą bardzo zadowolona, one kosztują 40 zł za 68 sztuk i wychodzi 58 gr za sztukę.
          Tak więc Dada nie są dużo tańsze, choć wiem, że są dzieci, których właśnie te pampersy nie uczulają i są mamy, którym Dada sprawdzają się lepiej niż Pamperswink Podejrzewam jednak że i ja spróbuję tych biedronkowych, bo też słyszałam o nich wiele dobregosmile
        • ktkasik Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 22:39
          Czyli żadna rewelacja jeśli chodzi o cenę (wychodzi 0,55 zł za sztukę). Ja kupuję pampersy i zawsze udaje mi się je dostać w cenie 39,99, co w przypadku rozmiaru 2 (72 szt w paczce) daje dokładnie tyle samo za sztukę czyli 0,55. A z pewnością mimo ulepszonej wersji i tak będą to tylko mniej doskonałe kopie pampersów.
          • atrapcia Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 23:24
            Tylko że Dada kosztują zawsze 27zł, niezależnie od rozmiaru i w opakowaniu z mniejszym rozmiarem jest ich też więcej, w rozmiarze 3-6kg jest ich 78 sztuk, więc wychodzi jakieś 38 groszy za pieluszkę.
    • agulag76 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 20:14
      Tylko takich używamy - ja polecam ! smile
      • monaliska1985 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 11.02.11, 21:41
        a ja polecam. to jedyne pieluchy ktore nie uczulily mojego synka. sztywne byly stare dady, i nie przeciekaly nigdy. Teraz sa nowe i wedlug mnie to kopia pampersow ,i rowniez sa ok,nie uczulily synusia.
    • kasia18kasia18 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 12.02.11, 10:23
      polecamsmile kiedyś były sztywne teraz są produkowane w nowej wersji
      są naprawde dobre
      • agul86 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 12.02.11, 20:40
        Właśnie "testujemy" pierwszą paczkę i chyba wrócę do Pampersów Active Baby. Jak dla mnie za sztywne i za grube.
        Jeśli chodzi o ceny, to dla rozmiaru "3" rzeczywiście nie wychodzi aż taka duża różnica: Pampersy 82 szt. można dostać za 39,99 czyli ok. 49 gr/szt.
        Dada 64 szt. 27,99 czyli ok. 44 gr/szt.
    • moancia Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 29.03.11, 22:48
      Czy Żadna z was nie zauważyła,że pieluszki dada premium z biedrony Śmierdzą????? - nie wiem czym - ropą, klejem, innym świństwem i to o wiele bardziej niż jakiekolwiek wypróbowane przeze mnie.
      • monika8630 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 09:56
        A ja oglądałam z mężem program o produkcji pampersów---wszystkie maja to samo w środku tylko inna oprawa graficzna i cena!!!! A ludzie lecą niby na marke!!! Po obejrzeniu programu już nie kupuje ,,pampersów'' tylko DADY a teraz są w nowej lepszej wersji!!!
        • czarownica1234567 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 21:48
          a mialas inne w rece ...czy tylko te jedne...ja widze roznice i kupuje pampki
        • ylunia78 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 22:24
          Przepraszam cie bardzo.Ale pieluchy różnia się od siebie i to niektóre diametralnie.Porównywałaś kilka czy tylko oryginalne pampersy do nowych Dada?
        • memphis90 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 02.04.11, 00:11
          No wybacz, ale np. rossmanowe mają w środku grubą, sztywną ligninę, a pampki granulki.
    • chusteczka4 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 09:13
      Ja polecam, ciągle je kupuje
    • mia_siochi Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 09:48
      Beznadziejne dziadostwo.
    • truscaveczka Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 12:40
      Dada premium jest porównywalna z pampersem. Najbardziej odpowiadałyby mi huggiesy, ale debil jakiś wymyślił, żeby nadrukować na głównej części pieluchy obrazki i teraz mam wszystkie bodziaki od środka na brązowo zafarbowane.
      • cytrynowa.lemoniada Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 12:56
        są ok, ale strasznie śmierdzą jakąś chemią - poza tym nie ma się do czego przyczepić. a generalnie najlepsze i najtańsze są babydream z rosmana.
    • maderta Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 13:04
      Kupiłam raz przy starszej córce. Teraz nawet nie ryzykuję zakupu.
      Też wypróbowałam różne pampki i niestety, żadne nie są tak dobre jak pampers activebaby. No cóż, na komforcie dziecka nie oszczędzam. Szukam promocji i robię zapasy na conajmniej miesiąc na przód.
      • magata.d Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 13:22
        Stare dada nie odpowiadały mi. Natomiast te nowe - dada premium, moim zdaniem są super. Chyba sie przerzucę na nie z rossmanowskich babydreem.
    • b-e-ata Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 20:01
      a my używaliśmy najpierw Pampersów Newbaby, później Sleep&Play, i powiem szczerze, że kupiliśmy je tylko dlatego, że niby takie chłonne... Dupa kocia, nic bardziej mylnego, przynajmniej dla mojego Oskara, Oski ma prawie 3 miesiące i jak siknie to nie ma przebacz, trzeba szybko zmienić, Sleep&play są fajne bo ładnie pachną i są mięciutkie, ale niestety są drogie i nam idą, jak szalone, i pewnego razu byłam w tym SKLEPIE DLA UBOGICH i ktoś rozpieczętował paczkę Dada Premium i po dokładnym oblookaniu stwierdzam, że są barrrrdzo podobne do Sleep&play, ciut sztywniejsze, ale i tak fajne i moim zdaniem się opłaca, bo ktoś madrze napisał, że nie ma co lecieć na markę....
      • gocha500 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 20:10
        te nowe dada w tym kremowym opakowaniu z matka i dzieckiem sa rewelka!!!doslownie odrobinke sztywniejsza maja warstwe wierzchnia(czyli zewnetrzna)od pampkow ale o ile tansze i nawet moim zdaniem lepiej chlonne!!!dla mnie cud miod i orzeszki!!!swietne!!!!!!!!!!!!!!!
    • czarownica1234567 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 21:43
      kup pampers activ i bedzie najlepiej smile sleep&play nie sa chlonne.
      • truscaveczka Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 22:01
        Szkoda tylko, że pampersy śmierdzą jakimiś wątpliwymi perfumami, fuj.
        • ylunia78 Tak więc kupiłam wreszcie;) 30.03.11, 22:27
          pieluszki w Biedronce.Są naprawdę rewelacyjne.I cieszę się,że są takie ulepszone,bo jak dla mnie nie róznią się niczym od oryginalnych pampersów.No chyba,że cenąwink
          Polecam!Choć pampki zostawiamy nadal na nocsmile
        • xxx-25 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 22:45
          A może dlatego żeby ukryć zapach ropy i chemii?
          • klon.mamusi Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 31.03.11, 11:55
            to uzywaj eco - tetry smile
    • xxx-25 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 30.03.11, 22:45

Kupiłam i są REWELACYJNE, nie spodziewałam się, byliśmy wierni huggisom i teraz po tych pieluszkach z biedronki uważam że są hugies’y są twarde. W tej chwili używamy tylko tych z biedronki.
      Stare Dada to była porażka na całej linii.
    • apata Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 31.03.11, 15:02
      jak dla mnie i mojej córci są super za niską cenę i te stare i te nowe , mała śpi w jednej pieluszce całą noc (10 godz( i nie przemakają,
    • agazagie Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 31.03.11, 22:17
      Dla starszego kupowałam tylko pampers activebaby, dla młodszego też do tej pory je kupowałam. Ale co rusz słyszałam, że biedronkowe są super. Dłuuuugo miałam opory aż wreszcie kupiłam. Dada premium - uważam, że wcale nie ustępują pampersom. Są mięciutkie, chłonne, mają rozciągliwe boczki (a nie tak jak ten szajs sleep&play). Żałuję, że wcześniej nie spróbowałam bo kupę kasy bym zaoszczędziła "na tej kupie" ;] Teraz będę raczej kupować dadę a nie pampki. Wystarczająco dużo szczepionek na tężec już ufundowałam.
    • dentek_85 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 01.04.11, 09:57
      WARTO!
    • memphis90 Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 02.04.11, 00:08
      W Biedronie nie można płacić kartą, co dyskwalifikuje jak dla mnie jakiekolwiek produkty z tego sklepu. Z pieluszkami na czele. Ostatnio wybrałam się wreszcie, odstałam swoje w kolejce (jedna kasa, 20 kupujących)... i dowiedziałam się od zdziwionej niezmiernie panienki, że tu przecież kartą się nie płaci uncertain Nie będę latać i szukać bankomatów.
      • mandziola Re: Wasze opinie o pieluszkach DADA z Biedronki w 02.04.11, 00:31
        To Twój problem. W makri i sekgrosie tez nie płaci się karta. I co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka