Dodaj do ulubionych

ząbkowanie

21.02.11, 18:15
Dziewczyny, nie wiem czy już taki wątek był... pewnie tak, ale będę wdzięczna za odp.
Mała od dwóch dni wybudza się w nocy i płacze. Wystarczy że podejdę do łóżeczka przytule i zasypia. I tak kilka razy w nocy. W dzień marudzi i tak niby płacze. Dodatkowo ciągnie się za ucho... gorączki nie ma. Czy to ząbkowanie??
Dodam że ma 7 mc.
Obserwuj wątek
    • kasia18kasia18 Re: ząbkowanie 21.02.11, 18:33
      pewnie tak:0
      za niedługo się okażesmile
    • dzoana87 Re: ząbkowanie 21.02.11, 18:49
      hmm u nas aż tak nie było przy ząbkowaniu. Moja się tylko śliniła i pchała wszystko do buzi.
      a uszka ma zdrowe? bo ciągniecie uszka do ząbkowania jak można połączyć?! smilesmilesmilesmilesmile
      ale ja młoda i niedoświadczona, więc nie wiem big_grin
    • gosiakt86 Re: ząbkowanie 21.02.11, 18:58
      moja tez ma 7mc i tez tak w nocy z placzem,w dzien tez marudna nawet cycus jest bee ja zwalam na zęby czy słusznie to sie okażesmile
      • i.julietta Re: ząbkowanie 21.02.11, 19:13
        no własnie ja obstawiałam ucho... ale z racji że ostatnio byłyśmy chore często bywałysmy u lekarza. Ostatnio w zeszłym tyg. i lekarka powiedziała że jest Julcia zdrowa i uszy i gardło. I juz sama nie wiem...
        Z kolei jeśli byłoby ucho to przy cycu by się denerwowała a tak nie jest...
        Ucho da też dotknąć i jak jej przyciskam tak przy uszku na buzi to też nie ma płaczu.
        Dziś wpadłam na pomysł, że może to powiększony migdałek...
        No ale niby ma też luźniejsze kupki..... a to podobno przy ząbkowaniu... o matko już sama nie wiem smile)) zwariować można wink)
        Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać ... aż ugryzie wink
      • gosiakt86 Re: ząbkowanie 09.03.11, 20:08
        a my dalej czekamy...zaczęła ciągnąc się za uszy...ale ząbków ani widu ani słychusmile
    • zaz-u Re: ząbkowanie 21.02.11, 19:09
      Moja córka przy piatkach ciągała się za uszy, syn teraz przy ostatnie czwórce. Jeśli dziąsłą są rozpulchnione to ząbki w drodzesmile
    • bolga7 Re: ząbkowanie 21.02.11, 21:13
      U córki koleżanki budzenie się w nocy z płaczem było jednym z objawów, wystarczyło że dostała cmoka i spała dalej, natomiast w książce pt' Pierwszy rok życia dziecka" jest napisane że pociąganie ucha może towarzyszyć ząbkowaniu więc pewnie już czas na ząbeksmile Ja jeszcze czekamsmile
    • krokre Re: ząbkowanie 21.02.11, 21:24
      Moja mała też ma 7 mies i dokładnie takie same objawy jak u ciebie tj Twojej córeczki. Idą zębysmile
      • i.julietta Re: ząbkowanie 22.02.11, 07:39
        dzięki Dziewczynki za wpisy smile
        właśnie u Julki też wystarczy dać smoka i śpi dalej...
        no to czekamy na te ząbki, oby jak najszybciej wyszły smile
        • dorota_ja Re: ząbkowanie 27.02.11, 20:22
          my też czekamy na ząbki (10 dni temuzaczęła 8 m-c), też marudzi i wybudza się w nocy

ale a propos ucha smile

moje dziecko jak jest zmęczone/ śpiące zawsze i co dzień ciągnie się za uszko - mąż się smieje : Młoda strzela z ucha, czas na drzemkę wink
          uszy zdrowe
      • krokre Re: ząbkowanie 09.03.11, 20:11
        U nas już 2 ząbki są jeden już duży a drugi dopiero co wychodzi (dwie dolne jedynki). Pozdrawiam
    • mbkbab Re: ząbkowanie 09.03.11, 17:33
      Witam! Mojej córce od kilku dni idą naraz dwie górne jedynki.Jest okropnie marudna.W nocy śpi tylko po czopku a tak to budzi się z 5 razy.Za to w dzień potrafi wtedy spać z dwa razy po 3 godziny.Nie chce się bawić,płacze,z jedzeniem kiepsko i tylko chce na ręce , przytula się i jest spokój.Do tego zielone kupy uncertain i katar.Wcześniejsze dwa ząbki w sumie przeszła bezboleśnie ale te jedynki no coś okropnego.Moja ma 12 m-cy.I do tej pory przespała może 4 noce a tak to ciągle się budzi po pare razy więc przy ząbkowaniu to dla mnie żadna różnica czy budzi się 5 razy czy 3 smile Mam nadzieje,że to kiedyś minie tongue_out
      • i.julietta Re: ząbkowanie 10.03.11, 09:35
        Mbkbab u nas to samo... do marudzenia i reszty atrakcji doszły mega turbo zielone kupy... a zębów jak nie było tak nie ma...
        Ostatnio był tydzień przerwy, mała pogodna wesolutka, ładnie jadła... a teraz znowu masakra...
        Przy tym wszystkim jeszcze miałam 3 dniową rezygnację z piersi sad i tylko butla ją interesowała...
        Ale na szczęście to było chwilowe smile
        • marc-us24 Re: ząbkowanie 15.03.11, 19:23
          Ja tez mam problem czy zabkuje czy nie. Moj synek ma 4mc i 2tyg wiec sie zastanawiam czy nie za wczesnie.... Ale sie marudny strasznie zrobil, w nocy nie spi wogole budzi sie z placzem przytule dam smoka zasypia i za 10min to samo i tak cala nocke. zwariowac mozna.
          ma mniejszy apetyt, slini sie strasznie i kupki luzne wiec chyba niedlugo pojawia sie biale kielki heh jedno mnie tylko zastanawia nie lapie sie za uszy tylko drapie do krwi polik i tylko lewy nie wiem czy to tez moze byc objaw zabkowania??? swedzenie dziaselka???
          • madziara800 urok ząbkowania;) 17.03.11, 15:17
            tak to już jest z tymi ząbkami objawy są od dlugiego czasu, a ich jak nie widać tak nie widaćwink
            u mnie było tak, że synek płakał w nocy denerwował się o byle co od 4 miesiaca... wkładał wszystko do buźki i tak do 11miesiaca- dopiero pojawił się pierwszy ząbekwink więc trudno wyczuć kiedy to nastąpi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka