Dodaj do ulubionych

Ulubione reklamy niemowlaków ;)

16.03.11, 11:41
Jak w tytule, tak trochę na wesoło. Wiem, wiem niemowlaki i telewizja?! Zgroza! Ale siłą rzeczy nie raz przecież bawiliście się z dzieckiem przy włączonym telewizorze.
Wasze dzieci też uwielbiają reklamy?
Mój prawie roczniak uwielbia najbardziej:
- Bez VAT, bez VAT smile
- dziewczynkę z jogurtu Muller Froop
- ciasteczka Oreo
-pizza Ristorante
Jak słyszy te reklamy to się śmieje i patrzy jak zahipnotyzowany. Największa furrorę robi ta dziewczynka z jogurtu Muller Froop smile
Obserwuj wątek
    • ponponka1 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 12:02
      Biedne dziecko....

Ja ogladam TV z mala - norweska dobranocke. Zawsze jej opowiadam co sie dzieje na ekranie po polsku. Poza tym jak juz wlaczamy TV to leci panstwowa TV bez reklam....jakos tak sie dziej, ze tam tez daja to co ja lubie ogladac (nawet moj ulubiony House). Reszte programow z prywatnych kanalow nagrywam, zeby nie ogladac reklam....

Ale cieszyc sie z tego ze dziecko reaguje na powtarzne wciaz dzwieki? A nie lepiej zaspiewac kilka razy dziennie dziecku nawet "wlazl kotek"? Bedzie ten sam efekt ale o ile sympatyczniejszy..... smile
      • paliwodaj Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 13:20
        ponponka nie przesadzaj, zaraz "biedne dziecko" nikt go nie torturuje tym ze popatrzy na dziewczynke w telewizji przez 20 sec
        Ale niektore matki sa zmanierowane uncertain
        No i zaraz jest wychwalanie siebie jako wzor do nasladowania, a w sumie to bardzo prostackie takie zachowanie.
        Inni domownicy tez maja prawo miec normalne zycie i jezeli maja ochote wloczyc telewizje nawet przy dziecku, troche normalnosci na Boga!!!!
      • seductivebarry1981 do ponponka1 16.03.11, 15:31
        czy tylko ja mam takie zdanie, jak Ty? mnie też się ciśnie na usta "biedne dziecko", niestety.
    • lusia1815rok Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 12:04
      ja nie cierpie reklam i zwykle przełaczam albo wyłaczam tv jak sa reklamy. poza tym jak nie ogladam czegos konkretnego to nie mam wlaczonego tv,nie lubie jak mi gra bez senu i jeszcze dziecko zamiast sie bawic to wykręca sie na wszelkie sposoby zeby pogapic sie w tv.
    • czarny-evanelina Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 12:07
      moja tez lubismile u mnie tv musi mi brzeczec nad uchem bo jak nie to czuje sie zlebig_grin
      najulubiensza muller froop, tesco cykcykcyk cykoria..., szampon dovetongue_out i ramowka z tvn styletongue_out zawsze przyciaga uwage malejsmile
      • sssmutna Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 12:16
        No tego się właśnie obawiałam - linczu takich mamusi jak pomponka...
        Nie musisz żałować mojego dziecka, nic złego mu się nie dzieje,
        Nie będę się tłumaczyć, nie pozwalam dziecku oglądać TV, ale i tak żywo reaguje gdy słyszy reklamy...
        To miał być wątek na wesoło, dla rozluźnienia atmosfery.....
        Przepraszam za niego wszystkie zgorszone mamy smile

Czarny-evanelina przypomniałas mi o reklamie Tesco cycycykoria... Jak mogłam zapomniec, mój Mały też ją uwielbia smile
        • miska_malcova Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 00:18
          sssmutna napisał(a):

> No tego się właśnie obawiałam - linczu takich mamusi jak pomponka...

walić je smile

> Nie musisz żałować mojego dziecka, nic złego mu się nie dzieje,
          > Nie będę się tłumaczyć, nie pozwalam dziecku oglądać TV, ale i tak żywo reaguje
          > gdy słyszy reklamy...
          > To miał być wątek na wesoło, dla rozluźnienia atmosfery.....

przecież panie mają kij w doopie smile
      • mag2591 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 12:22
        mój śmieje się na głos jak widzi: dziewczynkę od jogurtu, dziewczynkę od syropu ("mój tata kaszle tak...),deser paula,bez vat.a najbardziej mnie dziwi gdy siedzi jak zahipnotyzowany gdy widzi zygmunta chajzera w reklamie "pusty sms" i reklamę apartu z kręglicką (to akurat chyba ma po tacie)smile

https://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.16921.jpg
    • abigail83 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 12:16
      Moja 10,5mies olewa TV no chyba, że zabrzmi Muller Froop smile))) wylowi glos tej dziewczynki zewszad i smieje sie od ucha do ucha. szkoda, ze spot juz leci w krotszej wersji smile cos musi byc w glosie tej malej ze dzieci tak go lubia
      telewizyjnie to lubi jeszcze melodie z wejsciowki/zejsciowki "prosto w serce", tego serialu z mucha, tanczy i podryguje cała
      • panna.w.drodze Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 15:56
        cos musi byc w glosie tej malej ze dzieci tak go lubia

uważasz że to przypadek? wink
        • abigail83 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 16:23
          Zieeew. Nie, wiem, że to nie przypadek, że dziewczynka ma taki głos, jest śliczną blondyneczką z niebieskimi oczkami i ma ładną mamę. Wiem, że sztab ludzi pracował nad tym przez wiele tygodni. Sama tak własnie na zarabiam na chleb i mleko modyfikowane big_grin
          Niemniej nie kupię tego jogurtu, córka też mi go do koszyka nie włozy i to nie tylko dlatego, że ma 10 miesięcy.
          Smieszy mnie, że są setki reklam skierowane do dzieci, z gadającymi i śmiejącymi się małymi dziećmi, tysiące reklam w ogóle, i tylko głos tej małej od jogurtu interesuje moje dziecko. Tylko to miałam na mysli.
          • panna.w.drodze Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 11:54
            zieeew, bo ja sobie zażartowałam
        • ylunia78 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 23:15
          panna.w.drodze napisała:

> cos musi byc w glosie tej malej ze dzieci tak go lubia
          >
          > uważasz że to przypadek? wink

o jeju ,jeju, jeju....Zobaczysz jak urodzisz,jak to jest naprawdę.Ja choć praktycznie całymi dniami mam tv wyłączony,włączam go ok 18tej (nawet czasami),to młody"niestety"ale siłą rzeczy bawiąc się w salonie zerknie w tv choćby na reklamę.Narazie się nie interesuje wiecej tv.
    • ciociacesia az mnie telepie 16.03.11, 13:15
      ze zlosci jak moje dziecko sie czasem zagapi na tv
      od mam dziecko nienawidze wlaczonego bez sensu telewizora i lecacych ciurkiem reklam
      • 25marzka25 Re: az mnie telepie 16.03.11, 13:31
        Moja prawie 9 miesięczna tez czasem gapi się w tv,ale z dużej odległości gdzieś ok 6 metrów.A najbardziej się cieszy jak widzi jakiegoś psa w tv to śmieję się że aż ma łzy w oczach smile
      • abigail83 Re: az mnie telepie 16.03.11, 14:14
        > ze zlosci jak moje dziecko sie czasem zagapi na tv

trcohę luzu. tak perspektywicznie - przyda Ci sie.

> od mam dziecko nienawidze wlaczonego bez sensu telewizora i lecacych ciurkiem r
        > eklam
        reklam jest tyle, że telewizor nie musi być włączony "bez sensu", żeby natknąć się na reklamę wink ot, oglądam fakty, a po nich jest pogoda, czy sport, ale wcześniej reklamy, mam wyłączyć na tę minutę reklam? czy nie powinnam oglądać faktów, skoro mam dziecko wink?
        • ciociacesia nic nie musisz :) to przeca mnie telpie 17.03.11, 09:47
          perspektywicznie to jestem luzna jak gacie po babci
          ale jak widze to9 bezmyslne spojrzenie i brak kontaktu z zagapionym osobnikiem to mi przykro. bo tak, dziecko bawi sie na dywanie w salonie, i nagle zaczyna patrzec w tv, ktory iu dziadkow jak zostanie wlączony to gra do nocy, i stoi to dziecko tak w pól ruchu zatrzymane z zapomniana zabawka w reku niczym w transie. brr
          ja tv nie potrzebuje na szczscie, nietety babcie i dziadki lubią i ogladaja
          na czas reklam mozna wylaczyc dzwiek jednym przyciskiem smile tez duzo daje. a faktów dwulatka ogladac nie powinna. jak dziecko ma te 2,5 roku i zaczyna zrozumiale mowic uswiadamiasz sobie jak duzo rozumialo kiedy ty jeszcze o tym nie wiedzialas
    • mojmikuniu Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 13:27
      Mój synek aż piszczy jak widzi śpiewające warzywka z Biedronki, "bez vat" też przyciąga jego uwagęsmile
    • koala0405 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 14:51
      A mój 10 mies synek też uśmiecha się jak usłyszy ulubioną reklamę.
      Nawet przy wyłączonym tv jak zaśpiewam "bez VAT, bez Vat" to cieszy się i dziwi jednocześnie, że telewizor wyłączony. Lubi też /ja nie cierpię tej reklamy/ tą mamę od "trojaczków".
      Jak zbudzi się o 5 rano a często mu się to zdarza to włączam na pół godziny telewizor i zauważyłam, że nie lubi bajek tylko muzykę z VIVY. Trzyma się brzegu mebli i tańczy.
      Jak się zmęczy to kładę go ponownie spać i tak jeszcze z 1 godzinkę sobie pośpi.
      • panna.w.drodze Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 15:58
        Lubi też /ja nie cierpię tej reklamy/ tą
        > mamę od "trojaczków".

mam takie same odczucie, poza tym jest scenka jak te dzieci coś tam żują... czy tylko wtedy można było je złapać razem w kadrze?
      • kepucha Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 13:05
        koala0405 napisała:
        Lubi też /ja nie cierpię tej reklamy/ tą
        > mamę od "trojaczków".

Nienawidzę tej reklamy i te dzieciaki, niby małe, a jakieś takie wielkie-stare głowy mają, wrrr.
        A wracając do tematu - włączam tv przy dziecku, ale ono to olewa. Czasem, przez chwilę popatrzy i "leci" dalej. Żadna reklama jej nie cieszy, ona nie ma na to czasu wink.
    • nikka.1983 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 19:26
      Może nie reklamy, ale Wiadomości na TVP1 i Fakty TVN (podejrzewam, że to przez to niebieskie tło za prezenterami). Jakoś nie potrafię sobie odmówić porcji informacji ze świata ze względu na dziecko, więc mały ogląda ze mną. Ostatnio mąż zauważył, że nasz syn ma specyficzne poczucie humoru, śmieje się ze wszystkich tragicznych informacji podawanych przez dziennikarzy w studio. Z drugiej strony, nieczęsto podają wesołe informacje, więc nie ma zbyt dużego wyboru wink
    • zuza-nka88 [...] 16.03.11, 19:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • maderta Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 20:01
      Moja reklamami zainteresowana dopiero od kilku dni, do tej pory tylko baby tv potrafiło zająć jej uwagę. narazie pochłania wszystkie jak leci wink.
      • dagmara-k Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 20:45
        moja 11m ma tv w nosie. jedyne co ja hipnotyzuje to czolowka z "pierwszej milosci". ogladam ten badziew co pare dni z sentymentem... jakies 85% ciazy lezalam i mialam sztywny plan dnia - ok. 14.00 ostry dyzur i pierwsza milosc, zeby przerwe w necie zrobic;P mloda na te melodie reaguje niesamowicie - dziecko ktore na co dzien ani chwili nie siedzi w miejscu nagle baranieje - pelna hipnoza, bujanie w siadzie i nucenie pod nosem.
        z reklam chyba tylko wedel bo "time of my life"wink
    • lalabamba Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 21:24
      Moja prawie ośmiomiesięczna córeczka uwielbia bez Vat i jak tu już któraś mama napisała, nawet jak jej śpiewam melodię przy ubieraniu, żeby zniwelować jej niezadowolenie, to się cieszy i uśmiechawink Lubi też Pepsi Twist z taką średnio ładną panią o krzywej twarzy, zwłaszcza tę muzyczkę, bardzo jej się podoba Liu-Jo, a to chyba dlatego, że sama często nucę: Je suis tres belle... lalala... turuturuwink No i ostatnio Inter Marche na nutę Champs-Eliseewink I tyle!wink
    • swingwasp Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 21:54
      bez vat, śmieje się i piszczy z radości...tatuś zresztą też więc w domu ciągle słychać bez vat, bez vat.... smile
    • camel_3d Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 22:03

> Ale siłą rzeczy nie raz przecież bawiliście się z dzieckiem przy włączonym tel
      > ewizorze.

Mylisz sie, ani razu.
    • aleksandra1357 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 22:51
      Nie mam pojęcia, o czym piszecie, gdyż nie mam telewizora i od lat nie widziałam reklamy. Jak jestem gdzieś z wizytą, to uwierzyć nie mogę w to, co widzę na ekranie. Super jestem, co nie?
      Ale za to mój syn ogląda godzinami kreskówki na youtubie wink
    • ylunia78 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 16.03.11, 23:10
      sssmutna napisała:
      > Mój prawie roczniak uwielbia najbardziej:
      > - Bez VAT, bez VAT smile
      > - dziewczynkę z jogurtu Muller Froop
      > - ciasteczka Oreo

> Jak słyszy te reklamy to się śmieje i patrzy jak zahipnotyzowany. Największa f
      > urrorę robi ta dziewczynka z jogurtu Muller Froop smile

Czy ty przypadkiem nie pisałas o moim małym łysolku?wink
    • czarna2209 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 07:23
      Mój syn jak widzi prezenterkę w wiadomościach śmieję się do niej i myśli, że ona mówi właśnie do niego. Mały rzadko zwraca uwagę na telewizor, choć ma z nim styczność każdego dnia i zwraca uwagę tylko na =reklamę "orero" - najgłupszą ze wszystkich jakie do tej pory widziałam
      • black.sally Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 18:10
        czarna2209 napisała:
        zwraca uwagę tylko na =reklamę "orero" - najgłupszą ze
        > wszystkich jakie do tej pory widziałam

prawda?że głupia? Ten tekst to ja mężowi mogę powiedziećbig_grin
        • czarna2209 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 18.03.11, 08:41
          Dokładnie smile Mój facet właśnie mi już to mówił smile
    • ity88 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 10:25
      moja 7 miesieczna corka tez uwielbia muller froop i oreo: )
    • lenkowamama Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 10:55
      Moje dziecko lubi serce i rozum, najbardziej podobała się jej wersja świąteczna na melodię "hej sokoły". Ten jogurt muller tez ja interesuje.
      Niesamowite, wszyscy albo wyłącznie oglądają fakty, albo w ogóle nie maja telewizorów (ciekawe, że produkcja LCD jest nadal opłacalna...). Mam wrażenie, że obecnie nieoglądanie tv staje sie snobistyczno modne, dopuszczalne jest ewentualnie zerknięcie na wiadomości z kraju i ze świata. Jakoś to mi się obłudne wydaje.
      Rozmawiam z wieloma osobami rzekomo nie oglądającymi tv a jak wyjdzie coś w rozmowie na temat jakiegoś serialu to są nadzwyczaj dobrze poinformowani co się dzieje. Dziwne...
      Z drugiej strony bębnienie godzinami w klawiature komputera jest okiej. Hm...
      Ja oglądam tv, szczególnie zimą, chociaż bardziej to jest jego buczenie w tle a my się z młodą w tym czasie zajmujemy sobą. Coś nam gra czasem spojrzymy, ale generalnie mamy w tym czasie siebie dla siebie smile Jak siadam do komputera to mala sie domaga , żeby jej pozwalać walić w klawiaturę ja się denerwuję i ja odganiam. Więc zrezygnowałam z korzystania komputera w domu, chyba że młode już śpi, myślę że z korzyścią dla niej.
      A oglądanie całej tej młócki z youtube i innych podobnych wymysłów internetu jest duuuuużo bardziej edukujące od ogłupiającej telewizji, taaaaa, jasneee......
      Jest parę fajnych programów w tv, jest sporo badziewi, lubię zerknąć na jedno i drugie tongue_out
      • lusia1815rok lenkowamama 17.03.11, 11:03
        ale nie mowimy o ogladaniu/nie ogladaniu tv a juz na pewno nie o przesiadywaniu przed kompem wink tylko o reklamach,ja reklam nie ogladam,przelaczam/wylaczam lub wyciszam glos.bo mnie poprostu doprowadzaja do szału.widac,niektorym one zupelnie nie przeszkadzaja. w tv ogladam to co mnie interesuje i wyłaczam bo nie lubie miec wlaczonego caly czas ale sa ludzie,ktorzy lubia jak im w tle cos gra.

• dagmara-k Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 13:46
        Mam wrażenie, że ob
        > ecnie nieoglądanie tv staje sie snobistyczno modne, dopuszczalne jest ewentualn
        > ie zerknięcie na wiadomości z kraju i ze świata
        nie wiem co snobistycznego jest w tym, ze ktos np nie ma czasu na tv. albo uwaza ze z kobiet w tv i prasie robi sie debilki do kwadratu - taki jest poziom programow i idiotycznych rozmow o tym, czy to dobrze ze kasia cichopek napisala ksiazke.
        jestem zwykla, przecietna dziewczyna, nie mam z czym wchodzic na poziom snobizmu. ogladam tylko wiadomosci i pierwsza milosc, bo tyle mi wystarcza czasu i tyle jestem w stanie zniesc intelektualnie;P pierwsza milosc to tez durnoty, ale jak pialam - mam sentyment. sporo jest fajnych programow, ale co lepszy to po 23.00. czyli kiedy spie. taka ze mnie snobka;P tfu... spioszka;P
      • ylunia78 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 21:12
        lenkowamama napisała:
        > Niesamowite, wszyscy albo wyłącznie oglądają fakty, albo w ogóle nie maja telew
        > izorów (ciekawe, że produkcja LCD jest nadal opłacalna...). Mam wrażenie, że ob
        > ecnie nieoglądanie tv staje sie snobistyczno modne, dopuszczalne jest ewentualn
        > ie zerknięcie na wiadomości z kraju i ze świata. Jakoś to mi się obłudne wydaje

> .
        Własnie!
    • olcia71 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 13:24
      Lenkowamama ma sporo racji. Byc może jednak sa ludzie, którzy nie znosza takiej rozrywki jak TV i tV w domu nie mają a nawet jak mają to dla ozdoby (ekran a la kominek wink) i spogladaja tylko na fakty... Nie wiem, może.
      Ja TV mam i patrzę i w ciągu dnia spojrzec na TV i w wolnej chwili cos poczytać w necie na szybko albo ciut się naprodukować jak wciagnie mnie jakis wątek na forum to moje jedyne dostępne rozrywki, niestety. na książke potrzebuje troche więcej czasu i skupienia (wiec to ew, dopiero wieczorem jak juz mała twardo zaśnie), a moja mała niestety dłużej niż 5 mn sama soba sie nie zajmie. Bez tego bym ogłupiała, bo jestem cały dzień praktycznie sama z małą.
      Wiem, ze reklamy sa ogłupiające i badziew w TV równeż, więc staram sie wybiórczo ogladać, a nie, żeby mi coś cały czas grało bez sensu, lepiej puscić dobrą muzykę. Ale niestety czasem reklamy "sie puszczą" i wtedy mój dzieć niezmiernie cieszy się na widok kazdej reklamy z dzieckiem. Usmiecha sie szeroko, krzyczy z radosci i pokazuje na ekran palcem. Fajnie by było jakby leciały tylko reklamy z bobasami wink Bo wszystkie ja kręcą. I wspomnany Froop i Bebiko i kazda z udziałem bobasa/dziecka. Swego czasu bardzo jej sie podobała melodia z reklamy sokow Cappy- podskakiwała w rytm muzyki. Zwraca też uwagę na Dialog (ta z rybkami) i Heya winkCzołowki programów tV tez zwracaja jej uwagę- Fakty, TVN Style, bardzo jej sie podoba CBeebes i oczywiscie rybka Mini Mini.
      • 25marzka25 Re: Ulubione reklamy niemowlaków ;) 17.03.11, 21:27
        Ja sie dzisiaj ubawiłam. Karmię sobie piersia, mała juz usypia a właściwie już śpi więc podnoszę się żeby położyć ją do łóżeczka.A tu nagle reklama muller froop i głos tej małej, a dzieć nagle oczy szeroko otwarte i szuka tv skąd leci reklama i w śmiech.I tyle był ze spania smile poszła po kolejnej godzinie zabawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka