Dodaj do ulubionych

kasza manna

26.03.11, 22:21
dziewczyny, w rozszerzaniu diety, dziecku karmionemu piersia jaka kasze manne wprowadzac jako ekspozycje glutenu? bo wiem ze jakas nestle jest na mm. a jaka dla dzieci na kp?
Obserwuj wątek
    • gretchen3 Re: kasza manna 26.03.11, 22:29
      kp i gotuję zwykłą kaszę manna na wodzie, (mniej więcej na pół litra wody 2 - 2,5 łyżki kaszy mannej) w 8 miesiącu podawałam z różnymi owocami ze słoiczka a po miesiącu mieszam z danonkami.
    • maderta Re: kasza manna 26.03.11, 22:33
      Można dodać zwykłą kaszkę mannę do np zupki, jeśli dzieć już je (zupki)

Co do tej nestle (taka w pudełku), to moja córka jest karmiona piersią i tą kaszkę je chętnie. Jedno drugiemu nie przeszkadza, bo je ją łyżeczką, a nie z butli.
      • anuszkaania Re: kasza manna 26.03.11, 22:42
        dzis dalam corce drugi raz marchewke ze sloiczka. kiedy orientacyjnie wlaczyc gluten? i jesli to zwykla kasza manna to mam gotowac w wodzie 2 lyzeczki?
        • mika_p Re: kasza manna 26.03.11, 23:15
          Jesli nie planujesz odstawienia od piersi w najbliższym czasie, to możesz na razie ekspozycję na gluten odpuścić i poczekac na moment, kiedy będziesz mogła podac kawałek chleba do łapki i nie bawić się w w gotowanie homeopatycznej ilości kaszy manny. Albo, na przykład, na etapie grudek, dorzucisz jej do zupki trochę kaszy jęczmiennej, którą ugotujesz dla siebie na obiad.
          W tej całej ekspozycji na gluten chodzi o to, że pod osłoną mleka matki jest mniej groźny. A o wiele więcej kobiet karmi pół roku niż rok.
    • klubgogo Re: kasza manna 27.03.11, 11:09
      Ja podawałam bobovity po 6 m-cu.
      • mwiha1 Re: kasza manna 27.03.11, 17:00
        ja od 5, 5 mca podaje zwykła kasze manną.Gotuję łyżeczkę kaszki na 100 ml wody, a potem dodaję do 100 ml przecieru...
        https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
        • mwiha1 Re: kasza manna 27.03.11, 17:00
          Miałam na mysli 4,5 mca
          https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka