nikka.1983 01.04.11, 12:16 Czy któraś z Was ma takie krzesełko? Jeśli tak, to jakie są jego plusy i minusy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d o jezu 01.04.11, 12:41 no ma tyle zakamarkow, ze jak ci przyjdzei usowac z nich jedzenie to zwatplisz.. a nazwe ma na prawde marketingowa...kup zwykle drewniane.. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka.1983 Re: o jezu 01.04.11, 12:46 Z drewnianym jest ten problem, że jest duże i takie "stacjonarne", a ja mam niewiele miejsca, i w dodatku czeka nas kilka podróży. Wiem, że ten voyager jest ciężki, ale można go złożyć i postawić pod ścianą, czy wpakować do bagażnika. Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 02.04.11, 22:46 Mam podobne tylko innej firmy. Ja jestem zadowolona. Składane, można zmieniać kąt nachylenia siedziska i wysokość. Używamy czasami jak mamy większą ilość gości ( młody ma teraz 4 lata). Odpowiedz Link Zgłoś
jennygeenie Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 26.06.11, 21:42 Podbijam wątek do góry, poniewąz rownież jestem ciekawa opinii nt tego krzesełka - szczególnie osób, które je mają od jakiegoś czasu. Czeka mnie niedlugo zakup krzesełka do karmienia i między innymi wytypowałam właśnie krzesełko firmy Apollo Sun: allegro.pl/show_item.php?item=1676518418&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. Ewentualnie takie: allegro.pl/show_item.php?item=1664813862&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. Pierwsze ma większa tackę - 53 cm na 31 cm Drugie - 45,5cm na 30 cm Odpowiedz Link Zgłoś
nikka.1983 Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 26.06.11, 22:02 Mamy Voyagera prawie 3 m-ce i nie jest źle. Jest może niezbyt dobrze wykonane (czasem nie blokuje się oparcie), ale jesteśmy zadowoleni. Obecnie syn traktuje je jako chodzik-pchacz, gryzak i mini ściankę wspinaczkową, co krzesełko znosi bez jakichkolwiek uszczerbków na zdrowiu Te zakamarki faktycznie nie są zbyt łatwe do czyszczenia, ale np. Chicco Poly jest bardzo podobne i nie psuje mu to opinii. Mogę Ci doradzić, że lepiej wybrać tapicerkę ceratową, bo tą materiałową ciężko jest wyczyścić bez prania w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
jennygeenie Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 27.06.11, 14:41 nikka.1983 - dzięki za odpowiedź i radę - zdecydowanie szukam czegoś co łatwo się czyści! zastanawiałam się nad krzesełkiem z ikea za 50 zł, ale niestety dla 6 miesięcznego malucha odpada - bo oparcie twarde nieregulowane, wiec chyba zdecyduję się na to Apollo albo szukam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 27.06.11, 19:20 A po co Ci regulacja oparcia? Krzesełko jest dla dziecka dobrze siedzącego, IKEA dobrze się sprawdza, łatwa w czyszczeniu i tania. Odpowiedz Link Zgłoś
jennygeenie Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 28.06.11, 07:41 lidek0 napisała: > A po co Ci regulacja oparcia? Moja Mała za tydzień kończy 6 mcy i będziemy rozszerzać dietę, ale jeszcze nie siedzi, więc do krzesełka z Ikea się nie nadaje Jeśli to kwestia miesiąca to mogę poczekać, ale trudno mi sobie wyobrazić dłuższe karmienie bez krzesełka. Poza tym wydawało mi się, że dla dziecka wygodniejsze jest takie miekkie, profilowane oparcie z regulacją jak np w wózkach czy fotelikach. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka.1983 Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 28.06.11, 07:51 Ja też zastanawiałam się nad Antilop, ale ważne dla mnie były pasy bezpieczeństwa, a te w Antipol wyglądają,jakby były tylko po to, żeby być. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 28.06.11, 18:06 Skoro nie siedzi to nie powinnaś wsadzać dziecka do krzesełka /żadnego/ bo to obciąża kręgosłup. A dietę bedziesz przecież rozszeżać powoli a nie na raz 5 czy 6 posiłków innych niż mleko, więc jak będzie siedziała z punku widzenia ilości posiłków akurat będzie pora na krzesełko. Ja bym poczekała jeszcze z miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
nikka.1983 Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 28.06.11, 18:16 Idąc za Twoim tokiem rozumowania, powinnam zacząć rozszerzać dietę syna, kiedy skończył 8 miesięcy. Troszkę późno, nie uważasz? Właśnie po to m.in. jest regulacja położenia siedziska w krzesełku, żeby nie obciążać kręgosłupa maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d kolejny zbetny bajer... 28.06.11, 08:45 nazwa po prostu kosmiczna. wyglad tez.. a nie potrzeby jest wogole... kup lepiej zwykle drewniane...latwiej sie czysci..w tym masz tyle zakamarkow, ze szkoda mowic.. na ma co lepciec na marketongowa nazwe i pojechany wygload. Odpowiedz Link Zgłoś
jennygeenie Re: kolejny zbetny bajer... 28.06.11, 08:55 Powtarzasz się, już to pisalaś kilka postów wyżej Jeśli chodzi o mnie to w ogóle nie zwracam uwagi na nazwę czy firmę, po prostu szukałam funkcjonalnego krzesełka do 200zł i między innymi znalazłam takie - te firmowe kosztują 300, 400 i więcej. Drewniane za dużo miejsca zajmuje, a ja mam malutkie mieszkanko, nie da się go za bardzo złożyć i wepchnąć w kąt czy schować w szafie w korytarzu, wiec nie spełnia moich potrzeb. Poza tym nie podoba mi się. Tak więc nadal zastanawiam się nad tymi, które znalazłam na Allegro - Apollo Sun Voyager i KidsPlay lub po prostu poczekam aż będziemy mogły używać niedrogie krzesełko z Ikea (Antilop). Odpowiedz Link Zgłoś
pancia-jancia Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 28.06.11, 09:04 ja mam plasikowe z ikei - antilop czy jakoś tak, łatwo się składa a do tego super łatwo czyści a jest z czego czyścić. Takie zwykłe najlepsze i najpraktyczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jennygeenie Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 28.06.11, 09:41 A od jakiego wieku uzywacie? I jak sprawują sie szelki? Odpowiedz Link Zgłoś
nikka.1983 Re: Krzesełko Apollo Sun Voyager 28.06.11, 11:32 Kupiliśmy krzesełko, kiedy Karol miał ok 7,5 m-ca. Też nie potrafił sam siedzieć, więc na początku oparcie było lekko pochylone. Pasy są w porządku. Można zapinać całość, albo wymontować górne i używać tylko 3-punktowych. Odpowiedz Link Zgłoś