fazlik 21.04.11, 14:37 Mała ma 3,5 miesiąca, od jakiegoś tygodnia podczas zasypiania trze buzią w kocyk, steka przy tym i gryzie ostro smoka. Robi tak do momentu, aż zaśnie. Już nie wiem jak jej po móc i co to może być Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Co jej może być 21.04.11, 14:40 Prawdopodobnie wyzynaja się zęby. Byc może pomoze posmarowanie dziąseł żelem na ząbkowanie (nie pamietam nazwy). Odpowiedz Link Zgłoś
fazlik Re: Co jej może być 21.04.11, 14:43 o matulo...już zęby? takie tarcie buzi o kocyk, to zęby. Początkowo myślałam, że może chce jej się odbić, ale podnosze i nic. Odkładam i zowu to samo Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Co jej może być 21.04.11, 14:57 No koło 4 miesięcy zazwyczaj zaczynają się wyzynać. Co nie znaczy, że zaraz wyjdą, czasem dziecko ma takie dolegliwości na długo zanim pojawi sie w końcu pierwszy ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowa29 Re: Co jej może być 21.04.11, 15:12 obstawiam na 99%, ze zeby..moja tez tak robila Odpowiedz Link Zgłoś
fazlik Re: Co jej może być 21.04.11, 15:41 Ale czy może być tylko to? mała nie gorączkuje, jest marudna, ale to chyba taki charakter ( ja też jestem marudna ) A po jakim czasie od takiego tarcia buziaka, u twojej małej pojawiły się zęby? Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Co jej może być 21.04.11, 16:18 i ja obstawiam zęby... nie musi gorączkować, nie musi marudzić - generalnie im wcześniej zęby idą tym dziecko to łagodniej znosi (co nie znaczy, że przy kolejnych też nie będzie jazd) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Co jej może być 21.04.11, 20:03 A może zapalenie ucha? Bardziej trze uchem czy policzkiem czy czym? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Co jej może być 21.04.11, 20:07 "Objawy U niewielkiej liczby małych pacjentów zapalenie ucha środkowego przebiega bezobjawowo i na jego wystąpienie wskazuje dopiero pojawiający się wyciek z ucha. U najmłodszych dzieci stwierdzenie zapalenia ucha jest dość trudne, gdyż wpływa na funkcjonowanie całego organizmu i dolegliwość dotyczą wielu obszarów. Najczęściej jednak zaobserwować możemy następujące objawy: - ból ucha sygnalizowany trzymaniem się za nie - pobudzenie - płaczliwość - gorączkę - utratę apetytu - niepokój - bezsenność - drażliwość - przerywanie ssania u niemowląt - tarcie główką o poduszkę w przypadku dzieci starszych - wymioty - ból głowy" Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Co jej może być 21.04.11, 23:00 "w przypadku dzieci starszych" nie sądzę, żeby o to chodziło w tym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
fazlik Re: Co jej może być 22.04.11, 08:31 > - ból ucha sygnalizowany trzymaniem się za nie Zawsze trzyma się za uszy, kiedy chce jej się spać > - pobudzenie Ogólnie bardzo pobudzone dziecko > - płaczliwość Zrzędenie raczej > - gorączkę 36,1' > - utratę apetytu Oj napewno nie, 6x180ml i bywa, że mało > - niepokój nieee > - bezsenność dosypia właśnie, bo się chyba nie wyspała-dzisiaj spała od 20 do 7 > - drażliwość Jak zawsze > - przerywanie ssania u niemowląt To tak > - tarcie główką o poduszkę w przypadku dzieci starszych Raczej smokiem o poduszkę > - wymioty Ulewa duże ilości od urodzenia, więc ciężko określić, czy błoby to od ucha > - ból głowy" Nie powie mi, że ją boli Więc chyba to nie ucho Odpowiedz Link Zgłoś