Dodaj do ulubionych

Problem z kupką

25.05.11, 15:42
ProbleWitam.
Jestem mamą prawie 4 Dawidka i prawie 5 tygodniowego Tobiaszka.

Mój problem poleg bo Tobiaszek 5 tygodniowy. Ma problem z kupka a karmie samym mm pare dni temu odstawiłam piers bo Tobiaszek nie chcial ssac wolał butle był karmion piersią i dokarmiany mm Bebilon 1 (zwykły) od ponad dwuch tygodni ma problem z kupką wiec zmieniłam wczoraj na Bebilon cofort 1 zmniłam bo syn kurczy nużki płakał przy prukaniu kupka był w normie zółta nie twarda ale zato miał twardu brzuszek. Dawidek tez był dokarmiany zwykłm bebilon a robił duzo kupek do dzis robi 3 nadziec choc ma juz prawie 4 latka . Chciałam zapytac ile ma czekać zeby zobaczyc poprawe po Bebilonie Cofort?
Ja juz biore pod uwage wsztkie opcjie zastawiam sie tez moze Tobiaszek ma to po mnie.
Obserwuj wątek
    • best-marzenka Re: Problem z kupką 25.05.11, 15:44
      Dodam ze pomagałam synowi masujac dupke oliwką a jak nie pomagalo to wkładałam małą czesci mydełka do dupki inaczej syn kupki nie zrobil by
      • rena1 Re: Problem z kupką 25.05.11, 21:53
        - po pierwsze to zawsze najpierw czytaj co wysyłasz bo ładu - składu nie ma ( o bykach już nie wspomnę)
        - po drugie nie można na własną rękę zmieniać mleka dziecku bez konsultacji z pediatrą
        - po trzecie ręce opadają czytając, że niemowlakowi wkładasz mydełko do pupy?

Nie masz się co martwić jak dziecko nie zrobi kupki do trzech dni.
        Po tym czasie jak nadal nic to proponuje ( jak malucha bardzo boli i się meczy) włożyć 1/2 czopka glicerynowego do pupy a wtedy na 100% podziała.
        Po czopku zazwyczaj się wszystko reguluje ale najlepiej konsultować takie rzeczy z pediatrą.

A i pamiętaj, że od zmiany mleka powinien upłynąć minimum tydzień aby był jakiś rezultat,
        poza tym lekkie masowanie brzuszka ( wcześniej posmaruj ręce oliwką) też pomaga.
    • deodyma Re: Problem z kupką 26.05.11, 08:32
      a moze sprobuj podawac mu herbatke ULATWIAJACA TRAWIENIE?
      ja swojemu podaje, jesli nie zalatwia sie przez dluzszy czas ( od niedawna, bo wczesniej bylo ok).
      pomaga.
      tylko moje dziecko troszke starsze, ale mozesz mu juz ja podawac.
      dzieciaki moga je pic od 1 msc zycia.
      HERBATKA ULATWIAJACA TRAWIENIE-HIPP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka