fafulina
17.06.11, 08:27
Dziewczyny doradzcie czym najszybciej obniżę gorączkę u prawie 9-miesięcznego bobasa.
Gabrysia przedwczoraj wieczorem dostała temperaturę- 38,5. Postanowiłam obniżać. Dałam jej 2,5ml Ibufenu. Smak pomarańczowy bardzo jej niesmakuje. Po 4 godzinach miała prawie 39 więc żeby jej już nie męczyć dałam czopek paracetamolu 50mg- tylko taki miałam w domu. Po 4 godzinach jeszcze jeden bo nic nie obniżył. Nad ranem temperatura przekroczyła 39 więc dałam ten niedobry Ibufen. Temperatura utrzymywała się dalej pomiędzy 38-39 więc pojechałyśmy do lekarza. Stwierdził zapalenie gardła i dał antybiotyk i kazał dalej obniżać tym co mam. Wczoraj wieczorem temp podskoczyła do 39,7. Zrobiłam chłodną kąpiel okłady na czoło i stopy i dałam Paracetamol Hasco 5ml.- temp spadła do 38 ale dopiero po 1,5 godzinie. Dziś dalej ma temperaturę a ja już nie wiem czym mam skutecznie obniżać. Może daję za małe dawki? Kupiłam jeszcze iBUM. dałam teraz 2,5ml. Gabrysia ma prawie 9 miesięcy ale jest chudziutka i łapie się na pierwszy przedział wagowy w dawkowaniu. Waży 7kg.
Poradźcie czym i co ile obniżać.
Przepraszam że tak chaotycznie się rozpisałam ale drugą dobę śpię 3 godziny.