Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy

05.08.11, 19:22
Witam chciałam Was zapytać jakie macie zdanie na temat fotelików samochodowych?
Mój mały ma 7 msc waży ponad 8 kg sam jeszcze nie siedzi nadal jeżdzi w foteliku nosidełku ale powoli zaczynam sie rozglądać za większym fotelikiem no i tu padł klops jaki ma być następny? Na allegro jest podział:
0-18
0-25
9-18
9-25
Czym mam sie sugerować?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Fotelik samochodowy 05.08.11, 20:03
      Moje zdanie i chyba nie tylko moje jest takie, im mniejszy przedział tym lepiej czyli 9-18 ale spokojnie jeszcze 3 miesiące niech jeździ w kołysce albo i dłużej, aż głowa zacznie wystawać. Kołyska to najbezpieczniejszy fotelik (powiedzmy big_grin )
    • mea8 Re: Fotelik samochodowy 05.08.11, 20:28
      Teraz jeszcze poczekac pare miesiecy, dziecko jak najdluzej powinno jezdzic tylem. Pozniej wybrac z danego przedzialu wagowego (im wezszy tym lepiej) foteliki z najlepszymi wynikami crash testow, pozniej wybrac najlepszy na jaki Was stac.
      • eluzai Re: Fotelik samochodowy 05.08.11, 21:18
        Kiedy moj synek wyrósł z nosidełka (wystawały mu nóżki) miał 6 miesiecy i tez sie zastanawiałam co kupic i źle zrobiłam bo kupiłam Recaro duży i przodem.Syn w nim moze tylko siedzieć;/ Fotelik jest ok ale dziecko za małe big_grin zrobiłam tak z oszczednosci ale teraz wiem ze lepiej było kupic tanszy "przejsciowy" fotelik (0-25 chyba espiro optima) tak do roczku wink
        • 1mzeta Ale głupoty 05.08.11, 21:53
          "Kiedy moj synek wyrósł z nosidełka (wystawały mu nóżki) "

Dziecko wyrasta z fotelika jak mu głowa wystaje, anie nóżki.
          A ty gdzie masz nogi jak siedzisz w samochodzie- na fotelu ? Starsze dzieci w fotelikach też mają nogi ?

"ale teraz wiem ze lepiej było kupic tanszy "przejsciowy" fotelik
          > (0-25 chyba espiro optima) tak do roczku wink"

Tańszy i badziew bez crash testów- czyli ryzykujesz zdrowiem lub życiem własnego dziecka.
    • mamuniaolunia Re: Fotelik samochodowy 05.08.11, 22:18
      Poczekaj, aż dziecko tak naprawdę z niego wyrośnie - tzn. zacznie wystawać mu głowa, albo przekroczy kategorię wagową. Osobiście polecam fotelik 9-18kg. Takie do "wszystkiego są do niczego". My mamy concorda, bo po starszym kuzynie, ale gdybym miała kupować to na pewno wybrałabym tobiego (maxi cosi) bo jest najbezpieczniejszy obecnie na rynku.
      • wredna.zmija Re: Fotelik samochodowy 06.08.11, 08:34
        nie jest najbezpieczniejszy na rynku. Jest tylko jednym z niezłych fotelików, choc montowany przodem. Polecam testy z fotelik.info fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html. No i forum foteliki samochodowe -kopalnia wiedzy i pomoc.
        Żadne 9-36 ....
    • arkanna Re: Fotelik samochodowy 05.08.11, 22:23
      do poki malemu glowka nie wystaje z fotelika nie zmieniaj. niech jak najdluzej jezdzi tylem. jezeli mozesz to potem tez kup fotelik montowany tylem. najlepiej jak pojdziesz z dzieckiem do sklepu i zaczniesz mierzyc. podejrzewam ze nie wczesniej to bedzie jak okolo roczku chyba ze dziecko bardzo duze masz. moj 9 msc i 10 kg jezdzi jescze w fot/nosidelku. kupiony mam fotelik 9-18 kg ale sobie stoi ( montowany przodem ,gdyz w moim aucie tylem nie zamontuje)
    • thea19 Re: Fotelik samochodowy 06.08.11, 09:52
      nastepny montowany tylem - obejrzyj besafe izi combi/isofix
    • panna.w.drodze Re: Fotelik samochodowy 06.08.11, 13:33
      idz na forum fotelikowe, tam się chłopaki i dziewczyny wink znają i Ci doradzą, bo w przypadku wiekszych fotelików ważny jest też rodzaj samochodu i rok produkcji

a Twój dzieć spokojnie pojeździ jeszcze w tym który macie, 8 kg co to jest wink
    • lidek0 Re: Fotelik samochodowy 08.08.11, 18:07
      Nasz podział to:
      0-9
      9-18
      18-36 i takie foteliki kupowaliśmy przymierzając do nich dziecko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka