kasia1980.pl 10.09.11, 15:05 jak sie robi krochmal dla dzieci do kąpieli- dla niemowlaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: krochmal 10.09.11, 15:19 Mąkę ziemniaczaną (2-3 łyżki chyba) rozrabiasz w szklance z zimną wodą i wlewasz do garnka z wrzątkiem, mieszasz do zagotowania i wyłączasz. Glut wlewasz go wanienki z wodą. Tylko uważaj, bo gęstszy glut moze się nie ropzuścić od razu, a zostanie gorący, więc dopilnuj, żeby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: krochmal 10.09.11, 15:28 Z ciekawości zapytam: po co się kąpie dzieci w krochmalu? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1980.pl Re: krochmal 10.09.11, 15:35 jak maja wysypki skórne, albo potówki, albo dla zmniejszenia świądu, ogólnie poprawia wygląd skóry Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: krochmal 10.09.11, 16:00 Kasia, dzięki Słyszałam coś o krochmalu, ale nie wiedziałam w jakim celu Odpowiedz Link Zgłoś
romasubrosa Re: krochmal 10.09.11, 21:15 ja praktycznie codziennie kapie corke w wodzie do ktorej dorzucam z garsc maki ziemniaczanej, robie to od mometu gdy cora miala okropne zapalenie skory w okolicach intymnych wrecz z wypryskami i tylko to nam pomoglo kapiele wmace, tez na poczatku rozrabialamw szklance i gotowalam ale potem uznalam ze to to samo wychodzi jak od razu nasypac waki do wody i zamieszac reka Odpowiedz Link Zgłoś