tootiki007 26.05.04, 22:15 Rewelacyjna metoda uspokajania naszych skarbów, szum suszarki podobny jest do odgłosu płynacej w żyłach krwi, który słyszały jaszcze w brzuszku. Pozdrawiam mama Filipa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yvi1 Re: PLACZE - włącz suszarkę 26.05.04, 22:39 Mysmy poszli jeszcze dalej,nagralismy odglosy suszarki i uzywamy do usypiania bez stachu ze sie cos stanie.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ania_son Re: PLACZE - włącz suszarkę 26.05.04, 23:37 Własnie dzisiaj przez przypadek sprawdziłam tą metodę. Zuzia marudziła, a ja musiałam przygotować sie do wyjścia i wysuszyć włosy. Jak skończyłam suszyć, to ona już spała. Odpowiedz Link Zgłoś
magma77 Re: PLACZE - włącz suszarkę 26.05.04, 23:51 Stosujemy z powodzeniem niemal od początku (teraz córcia ma 5 m-cy) Działa rewelacyjnie, czasami sądzimy, że wciskamy przełącznik w naszym dziecku, a nie w suszarce , bo po prostu natychmiast zamyka oczy(ale tak jest sporadycznie, zwykle trwa to trochę dłużej) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: PLACZE - włącz suszarkę 27.05.04, 10:01 Na niemowlę działało rewelacyjnie. 8 i 1/2 miesięczniak się boi! Odpowiedz Link Zgłoś
rriittaa Re: PLACZE - włącz suszarkę 27.05.04, 12:31 Hej, u nas tez sie sprawdziło ale przy maleńkim dziecku, potem zastąpiliśmy suszarkę na odkurzacz. a dzis mała jest bardziej zaciekawiona nim i to raczej ja rozbudza niż usypia. ma 9 miesięcy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin24 Re: PLACZE - włącz suszarkę 27.05.04, 12:37 U nas pomaga okap w kuchni wlączony na najwyzsze obroty ) Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.mama Re: PLACZE - włącz suszarkę 27.05.04, 21:36 Widzę znajomy wątek. Nasza mała córcia (2,5 mies.) zaczęła zasypiać przy odkurzaczu, późnej zauważyłam że też przy suszarce. fajnie ze są takie "domowe" metody na sen )))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: PLACZE - włącz suszarkę 27.05.04, 22:03 Ja osobiście ten sposób wykorzystywałam gdy moja mała miała kolki-rewelacja!!! Potem,kiedy kolki nabrały mocy niestety nie dawało to już zbyt wiele ( Ale na szczęście jest to już za mną...) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz78 Re: PLACZE - włącz suszarkę 28.05.04, 07:47 Hi, hi, u nas też suszarka to najważniejsze urządzenie w domu, strach pomysleć, co by było, gdyby się zepsuła....Muszę napisać podziękowania do firmy Braun, że ich produkt wytrzymuje taka eksploatację )) Czasami żartujemy z mężem, że Mały jest uzależniony od tego dzwięku i że do przedszkola, szkoły i na ślubny kobierzec pójdzie z suszarką pod pachą....Odkurzacz też jest ok, a w warunkach terenowych dmuchawa samochodowa na max. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.tycz Re: PLACZE - włącz suszarkę 28.05.04, 21:49 A ja wpadlam na genialny pomysl, i wlaczam dziecku takie male radyjko z budzikiem co to od zawsze stoi na szafce nocnej kolo lozka. Nastawiam na taki jednostajny szum miedzy kanalami takie szzyyyyy bardzo cichutko i dziecko sie odrazu uspokaja i zasypia, bez obawy ze suszarka sie spali, przgrzeje itp. Mam w tym radyjku taka funkcje, ze naciskam i gra chyba z pol godziny czy jakos tak a potem samo sie wylacza Odpowiedz Link Zgłoś
minia76 Re: PLACZE - włącz suszarkę 29.05.04, 10:03 My używamy odkurzacza do usypiania córeczki gdy sie obudzi w nocy. Zazwyczaj działa. Włączamy na najniższe obroty - taki jednostajny cichy szum, a jak bardziej marudzi to na chwilę większe obroty. Też si8ę zastanawiamy, kiedy nam odkurzacz padnie i załujemy,ze nie ma wyłącznika czasowego albo na pilota, ale producenci chyba nie przewidzieli takiego zastosowania swojego sprzętu. Pozdrawiam, Minia P.S. ciekawy pomysł z nagraniem tego odgłosu. Odpowiedz Link Zgłoś
easik Re: PLACZE - włącz suszarkę 29.05.04, 22:17 Ah, szkoda, ze wczesniej nie zajrzałam na forum, własnie jestem po trzy godzinnym koncercie naszej córuni...następnym razem(oczywiscie oby go nie było!) na pewno włacze suszarke czy odkurzacz. Z góry dziękuje Wykończona mamuśka Odpowiedz Link Zgłoś