Dodaj do ulubionych

Zasypianie noworodka

17.01.12, 12:37
Mam pytanie, mój synek(1 tydz.) zasypia przy piersi, jak go podnoszę żeby mu się odbiło wybudza się i dalej chce ssać, błędne koło, w szpitalu położna mówiła że na piersi nie zawsze musi się odbić ale boję się bo małemu coraz częściej się ulewa a zwłaszcza tuż przed czkawką a niestety te czkawki nas dość często męczą. Co mam robić podnosić po każdym jedzeniu mimo wybudzania? Nie będzie rozdrażniony?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: Zasypianie noworodka 17.01.12, 13:30
      Nie bledne kolo, tylko absolutna norma dla wieku smile
      Nie musisz zawsze podnosic do odbijania, mozesz karmic na lezaco,w swoim lozku, gdy dziecko zasnie przy piersi, wstajesz, nigdzie dziecka nie przekladasz, zostaje i spi tam, gdzie zasnelo.
    • illegal.alien Re: Zasypianie noworodka 17.01.12, 13:56
      Mialam podobnie - moje dziecko jak bylo male to najpierw jadlo bardzo szybko, a potem do spania juz spokojnie i powoli - jezeli wiesz ile mniej wiecej Twoje dziecko je, albo widzisz, ze juz przysypia, to odbij porzadnie, a potem juz na spokojnie karm az zasnie i juz nie ruszaj. W ten sposob nie bedzie mu sie ulewac (a przynajmniej nie az tak) i sie nie wybudzi smile
    • mika_p Re: Zasypianie noworodka 17.01.12, 18:53
      Odbijesz go przed następnym karmieniem, i tak pewnie trzeba go przewinąć.
      Jak śpi, to daj mu spać, no chyba że śpi długo (noworodek powyżej 5-6 h ciurkiem).
    • tomelanka Re: Zasypianie noworodka 18.01.12, 09:36
      moj noworodek mial identycznie, w szpitalu mowili ze nie trzeba go odbijac totez tego nie robilm, zwlaszcza ze rzadko mu sie odbijalo (najczesciej wlasnie dopiero przed nastepnym karmieniem), za to ulewal koszmarnie!! a w zasadzie to bardziej na wymioty wygladalo, nie nadazalam z praniem tetrowek
      dziecko spalo z nami w sypialni, w wozku, zawsze ukladalismy go na boku
      teraz ma 2 miesiace i odbijam go po jedzeniu (nie ulewa, odbija mu sie od razu, czasem nie zdaze goscia podniesc wink), chyba ze spi to ostroznie odkladam bez odbijania, potem zasypia w lozeczku na plecach i glowa na bok - w innym pokoju
      • madz.ia32 Re: Zasypianie noworodka 18.01.12, 09:49
        dzięki , będę spokojniejsza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka