Dodaj do ulubionych

"opalony" niemowlak

08.11.12, 13:00
Witam
Mam pytanie- jak szybko(jeśli w ogóle) po pierwszych obiadkach pojawiło się u Waszych dzieci zażółcenie skóry (od marchewki oczywiście)?
Zaczęłam rozszerzać dietę synkowi po zakończeniu 4 miesiąca. Nosek zrobił się żółtawo-pomarańczowy już po niespełna dwóch miesiącach. Wszyscy zwracają na to uwagę.
Synek ma dużo problemów zdrowotnych i zastanawiam się czy to nie jest objaw czegoś jeszcze np. z wątrobą? Czekam na wyniki badania krwi i enzymów wątrobowych.
Mały nie pije żadnych soczków. Obiadków zjada mało- maks. pół słoiczka dziennie, obecnie (na początku tak) nie podaję mu czystej marchewki tylko w zupkach (słoiczkowych)
pozdr
Obserwuj wątek
    • mynia_pynia Re: "opalony" niemowlak 08.11.12, 13:59
      Nie zauważyłam żeby syn nabrał kolorów od potraw, a pił dużo soków marchewkowo jabłkowych i kochał miłością wielką marchewkę gotowaną.
    • toya666 Re: "opalony" niemowlak 08.11.12, 14:19
      Mój kuzyn pił namiętnie sok marchewkowy "Kubuś". Wypijał na prawdę duże ilości i był taki śniado-pomarańczowy. Ale nie potrafię Ci powiedzieć po jakim czasie picia i jakie dokładnie ilości dziennie wypijał, bo nie mieszkaliśmy razem i do tego było to 12 lat temu.
      W każdym razie stwierdzono u niego hiperwitaminozę (za dużo witamin) i lekarz zabronił mu pić Kubusia. Po jakimś czasie kolor mu zszedł, ale pewnie też długo to trwało.
      • gacek-junior Re: "opalony" niemowlak 08.11.12, 19:06
        nie wiem po jakim czasie, w sumie zauważyła to moja siostra, a nie ja. niestety w prawie wszystkich słoiczkach jest marchewka.
    • dziennik-niecodziennik Re: "opalony" niemowlak 08.11.12, 20:19
      to co dziecko spożywa obecnie to grubo za mało żeby wywołać jakiekolwiek objawy, nawet zażółcenie skóry, o wątrobowych sprawach nie wspominając. chyba że jest jakis problem wiekszy zdrowotny, to nei wiem, ale jesli dziecko jest ogólnie zdrowe to nie ma opcji.
      ale porozmawiaj z pediatrą, oczywiscie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka