27edek 21.11.12, 21:11 Razem z żoną mamy dylemat . Nie wiemy jaki kupić wózek . Lepiej wybrać nowy czy używany wózek ?Droższy czy tańszy ? Zależy nam ,by był on wielofunkcyjny . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: Wybór wózka 21.11.12, 21:20 Bylo 10000000 razy. Wielofunkcyjne wozki sa IMHO do bani. W efekcie i tak uzywa sie tylko gondoli, bo jako spacerowka jest do niczego. Gleboki (z gondola) mozna kupic uzywany, uzywa sie go raptem kilka miesiecy. A potem zainwestowac w przyzwoita spacerowke. Do tego etapu sami bedziecie miec juz wlasne doswiadczenia i bedziecie dokladnie wiedziec, czego szukacie i jakie funkcje powinien miec wozek. Czy bardziej na spacery w terenie, czy ma byc lekki i szybko sie skladac, i miescic w bagazniku. Itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 bzdura mruwa 22.11.12, 10:19 bzduraaaaaaaaaaa Ja przy 1 dziecku mialam nowego xlandera. sprzedałam szybko bo cięzki, bo faktycznie przesadziłam do lekkiej spacerówki. i co?????? i na następną zimę jak głupia latałam po koleżankach pożyczac spacerówkę na pompowanych kołach bo spadł śnieg co jest normalne w PL, albo była chlapa albo cokolwiek innego i moglam sobie swoją lekką spaceróweczkę w pupe wsadzic, a przeciez nie opłacało sie kupować, dobrze ze kolezanka miała akurat jeden na pożyczenie na zime w lesie tez spacerówką na małych kółkach nie pojezdzi, na plażę tez nie wjedzie, tak naprawde lekka spacerówka to sie nadaje na suche dni, oraz na wypad do sklepu teraz mam tak- wielofunkcyjny na tą zimę, cały nastepny rok oraz kolejna zime, + starą spacerówke po córce własnie do auta na przykład , w razie co dopiero po nastepnej zimie kupie porządną nową spacerówke dla córki numer 2, a wszystkich staroci sie pozbede aha dodam,że jak ktoś ma auto vana albo kombi to nie przeszkadza duża spacerówka wożona w aucie Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: bzdura mruwa 24.11.12, 00:57 no ale gdzie bzdura? Ze gondoli uzywa sie krotko i dlatego warto rozwazyc kupno uzywanego wozka na poczatek? Czy bzdura, bo uwazam, ze po paru miesiacach bycia rodzicem i korzystania z wozka zna sie juz samemu wlasne potrzeby oraz swoj sposob korzystania z wozka? Ktos kto mieszka w lesie, albo duzo czasu spedza na spacerach terenowych , nie wybierze raczej lekkiej parasolki z malymi kolkami, z kolei ktos, kto glownie chodzi po centrach handlowych i musi zmiescic wozek w twingo, albo taszczyc go po schodach, tez raczej nie wybierze ciezkiego,masywnego, wytrzymalego wozka na duzych pompowanych kolach, dobrego w lesie i parku, ale zupelnie nienadajacego sie do szybkiego spakowania do malego samochodu. Po paru meisiacach bycia rodzicom zwkle z grubsza sie juz wie, czego sie oczekuje i jak wozek bedzie uzywany. I pod tym katem mozna podejmowac decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: bzdura mruwa 24.11.12, 10:02 mruwa9 napisała: > no ale gdzie bzdura? Ze gondoli uzywa sie krotko i dlatego warto rozwazyc kupno > uzywanego wozka na poczatek? ze gondola wystarczy a potem lekka spacerówka otóz nie, wystarczy polska zima i spacerówke moze se w pupe włozyc , nie wyb > ierze raczej lekkiej parasolki z malymi kolkami, z kolei ktos, kto glownie chod > zi po centrach handlowych i musi zmiescic wozek w twingo, albo taszczyc go po s > chodach, tez raczej nie wybierze ciezkiego,masywnego, wytrzymalego wozka na duz > ych pompowanych kolach, ja nie mieszkam w lesie, tylko w miescie i jak spadl snieg to nawet do CH nie moglam wyjsc bo nie dalam rady sie przedrzec dobrego w lesie i parku, ale zupelnie nienadajacego sie > do szybkiego spakowania do malego samochodu. toż pisze, spacerówka do auta, a w domu niech ta z pompowanymi kołami jeszcze stoi Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: bzdura mruwa 24.11.12, 18:33 Nie napisalam LEKKA spacerowka, tylko PRZYZWOITA (w znaczeniu: dobra) spacerowka. A uzytkownik sam decyduje, ktora okaze sie dobra w ich sytuacji. Czy duza i masywna, czy lekka, mala, latwo skladalna. Moja kolezanka tez postawila na mocna, porzadna blizniacza spacerowke na pompowanych kolach (ma blizniaki, urodzone pozna jesienia), bo duzo, czesto chadza na spacery po lesie (takie miala ambitne zalozenie), ale ie wziela pod uwage tego, ze sama jest filigranowa, drobniutka dziewczynka , wazaca pewnie w porywach 40-45kg. I ze ten wozek + dzieci w zimowych ubraniach wazyl wiecej niz ona sama, i nie byla w stanie pokonac nim nawet kraweznika, nie mowiac o lesnych sciezkach. No ale wozek byl porzadny. Ja trojke dzieci wozilam w lekkich spacerowkach (graco, inglesina-parasolka, lekka skladana parasolka mothercare), zima nie bylo to najbardziej komfortowe , ale sie dalo. Nawet w sniegach i w lesie. Ale dla mnie wazna byla szybkosc i latwosc skladania, bo robilam to wielokrotnie w ciagu dnia. Oszalalabym, gdybym miala rozmontowywac ciezka kolubryne 6 razy dziennie i wpychac ja do bagaznika. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: bzdura mruwa 25.11.12, 10:21 > Ja trojke dzieci wozilam w lekkich spacerowkach (graco, inglesina-parasolka, le > kka skladana parasolka mothercare), zima nie bylo to najbardziej komfortowe , a > le sie dalo. Nawet w sniegach i w lesie. wybacz ale nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: bzdura mruwa 26.11.12, 18:51 mruwa9 napisała: > Nie musisz wierzyc. Twoja sprawa. miałam okazję przeżyć zimę i z wózkiem na kołach pompowanych - mówie juz o spacerówce, gdzie moja córka miała 14 miesiecy jak przyszła jej druga zima, oraz miałam już tez porządną, ale lekką spacerówkę na piankowych kołach i sorry ale na zime ze sniegiem, na plażę po piachu, na błoto itp tylko duze pompowane koła sie nadają. + jeszcze tym bardziej na polskich chodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: bzdura mruwa 26.11.12, 20:32 jako matka wielodzietna, przezylam z dziecmi wozkowymi wiele zim. Rowniez mieszkajac w gorach (ale po prawdzie w tym najtrudniejszym i najbardziej snieznym okresie mialam dziecko w wieku gondolowym). Przezylam bez uszczerbku na zdrowiu.Nie twierdze, ze wozek-parasolka to idealny pojazd na zime, ale da sie. Chciec to moc, a ja silna jestem i nie pieszcze sie ze soba. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: bzdura mruwa 28.11.12, 09:59 Chciec to moc, a ja silna jestem i nie pieszcze si > e ze soba. heh Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: bzdura mruwa 25.11.12, 17:52 18lipcowa3 napisała: > > > Ja trojke dzieci wozilam w lekkich spacerowkach (graco, inglesina-parasol > ka, le > > kka skladana parasolka mothercare), zima nie bylo to najbardziej komforto > we , a > > le sie dalo. Nawet w sniegach i w lesie. > Można pojechać parasolką mothercare po lesie, pytanie tylko: jakim kosztem? Jechałam raz Maclarenem Volo (parasolka) nieutwardzonych dróżkach. Czerwona i spocona siłowałam się z wózkiem, podnosiłam, przenosiłam, ciągnęłam za sobą i szarpałam. Wyprzedziło mnie w tym czasie kilka znudzonych mamusiek, popychających swoje nieskrętne emmaljungi jedną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Wybór wózka 22.11.12, 19:38 Zgadzam się, ja teraz kupiłabym używany głeboki, sprzedała i zainwestowła w porządną spacerówkę. Model i marka zależą od tego: -jak ciężki może być wózek bo im cięższy tym lepiej sie prowadzi/ale czy ma być noszony po schodach/ -jakiema mieć gabaryty /czy wejdzie do bagażnika, windy/ -ile jesteście w stanie zainwestować. Ja osobiście polecam na dużych pompowanych i skrętnych kołach, www.tosia.pl/sklep/product/p/1568/bertini,x4,lite.html , dino.sklep.pl/nowy/baby-boom-crv-ii-spacerowka-gondola-2012-gratis-huggies-newborn-p-13575.html?zenid=718828506775dd2090146b05d98eee35 ,www.tosia.pl/sklep/product/p/135/bebecar-vector-at.html Jeżeli macie możliwość wybranaai się na spacer z dzieckiem znajomych w wózku to potestujcie Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas9 Re: Wybór wózka 26.11.12, 20:46 tak, najlepiej potestować, oglądać i oglądać. Zgadzam się, że masywna, na dużych kólkach spacerówka, która często jest w zestawie z gondolą jest na zimę, zaspy, na plażę, ale do pewnego czasu. gdy dziecko ma tak około roku, półtora już niekoniecznie...bo zazwyczaj można przejechać się autobusem już bez problemu (bez wózka), przejść po plaży, częściowo w wózku pojeździć...dlatego mimo wszystko chyba gondola osobno, a potem spacerówka dobrana już konkretnie do potrzeb... Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Wybór wózka 27.11.12, 16:24 jest dobra, jesli sie mieszka we wlasnym domu, albo przynajmniej na parterze, albo ma sie w domu winde. Jesli trzeba taszczyc wozek po schodach, zwlaszcza z co najmniej polrocznym dzieckiem (waga min 7kg), to taki wozek jest przeklenstwem. Dlatego nie da sie jednoznacznie okreslic, co znaczy dobry wozek. To sprawa indywidualna, zalezna od okolicznosci, warunkow mieszkaniowyh, trybu zycia, nawet wagi ciala rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: Wybór wózka 27.11.12, 20:19 mruwa9 napisała: > jest dobra, jesli sie mieszka we wlasnym domu, albo przynajmniej na parterze, a > lbo ma sie w domu winde. > Jesli trzeba taszczyc wozek po schodach, zwlaszcza z co najmniej polrocznym dzi > eckiem (waga min 7kg), to taki wozek jest przeklenstwem. Nieprawda. Posiadam 17-kilogramową teutonię Mistral P. Wciąganie na schody trwa 3 minuty. Spacer 2 godziny. Mam taki wybór: męczyć się z parasolką przez 2 godziny spaceru, po czym lekko wnieść ją na schody, lub spocić się taszcząc mój czołg na schody, a na spacerze mieć komfort. Użytkuję 17-kilogramowy wózek do 3 roku życia już przy drugim dziecku, nie mając windy. Komfort prowadzenia - bezcenny. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: Wybór wózka 27.11.12, 21:04 mruwa9 napisała: > a na ktory pietrze mieszkasz? Na drugim Może jakbym mieszkała na czwartym, zmieniłabym zdanie. Zresztą wózek biorę na długie spacery, jak wychodzę na chwilę, to nie opłaca mi się tachać po schodach wózka i biorę chustę. I jeszcze jedno: łatwiej mi wciągnąć na tylnych kołach ten czołg, niż wnieść wózek np. 8-kilowy, a na małych kółkach, który nie daje się wciągać po schodach. Np. miałam przez 2 tygodnie Maclarena techno - w życiu się tak nie umęczyłam, choć ważył tylko 7-8 kg. Z ulgą wróciłam do czołgu. Odpowiedz Link Zgłoś
kw0 Re: Wybór wózka 21.11.12, 21:20 moim zdaniem w drogich wozkach placisz za marke, tansze sa tak samo dobre. Gondolę używa się dość krótko, ze spacerówki korzysta sie duzo dluzej i jeśli liczysz się z częstymi wyjazdami to i tak pewnie szybko zrezygnujesz ze spacerówki z wozka wielofunkcyjnego, bo jest duża i kupisz jakąś parasolkę, która zajmuje mało miejsca w bagażniku. Używane wózki to dobry pomysł i oszczędność. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: Wybór wózka 21.11.12, 22:12 kw0 napisała: > moim zdaniem w drogich wozkach placisz za marke, tansze sa tak samo dobre. Tak tak, a maluch jest tak samo dobry jak mercedes. Są wózki tańsze i dobre, są bardzo drogie i kiepski, ale są też drogie i dobre. jeśli liczy > sz się z częstymi wyjazdami to i tak pewnie szybko zrezygnujesz ze spacerówki z > wozka wielofunkcyjnego, bo jest duża i kupisz jakąś parasolkę, która zajmuje m > ało miejsca w bagażniku. Ja szczerze nienawidzę parasolek i użytkuję wózki na jak największych kołach do 3 roku życia. > Używane wózki to dobry pomysł i oszczędność. Na pewno lepiej kupić dobry, używany wózek, niż kiepski nowy. Najlepiej zajrzeć na forum "wózkomania". Odpowiedz Link Zgłoś
asia_com27 Re: Wybór wózka 21.11.12, 23:31 My kupilismy uzywanego Xlandera. Dzis moge sie wypowiedzec o jego zaletach jak i wadach. Jako zaleta to dobrze sie prowadzi szczegolnie po nierównych terenach. Jak narazie uzywamy tylko gondoli i nosidelka do samochodu. Dla mnie wada jest niestety ciezar i wielkosc kół ktore trzeba schowac do bagaznika. jezeli jest duze pojemne auto to nie ma sprawy ale przy mniejszym bagazniku jest juz problem. Gondola jak dla mojego dziecka juz jest troche za mala, bo synek urodzil sie 60cm a dzis ma juz 3,5mca i 72cm jeszcze 5-max 10 i niestety juz sie nie zmiesci a uwielbia spac w gondoli nawet w domu...a do spacerówki jeszcze czas. Waga, maly spi w wozeczku na spacerach, potem musze go wniesc w gondoli na 2pietro , gondola+7kg dzieciak troche to wazy Wiec dzis kupujac wozek na te szczegoly zwracałabym uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka4 Re: Wybór wózka 22.11.12, 22:46 Moim zdaniem lepiej kupić nowy wózek . Ważne też ,żeby był wygodny . Ja mam wózek GRACO EVO . Jest on właśnie wielofunkcyjny ,może się spodoba . Ma pojemny kosz na zakupy ,więc żonie na pewno przypadnie do gustu . Jest lekki , ma aluminiowy stelaż . Do tego przekładane siedzisko ,które można skierować przodem lub tyłem do kierunku jazdy . Dla mnie super wózeczek . Odpowiedz Link Zgłoś
zonajana Re: Wybór wózka 22.11.12, 23:41 Mozna kupic bugaboo, wtedy ma sie wszystko w jednym. Aha, jedyna wada, to cena Odpowiedz Link Zgłoś
lalalab Re: Wybór wózka 28.11.12, 17:51 ale to jest bardzo mały wózek! Chyba że są różne rozmiary, bo te co obserwuję na ulicy wydają mi się mikroskopijne w porównaniu z emmaljungą np. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Wybór wózka 23.11.12, 17:53 Tylko małe przednie koła, niewielka ilość śniegu i niestety nie jest tak fajnie, jest lekki ale właśnie dlatego nie prowadzi się tak dobrze jak wózek ciężki, ale jeżeli ma być wnoszony po schodach to waga jest bardzo ważna. Przed zakupem testowałam różne wózki i akurat na takich kołach bym nie kupiła /nie chodzi o firmę oczywiście/ Odpowiedz Link Zgłoś
ta_karola Re: Wybór wózka 23.11.12, 13:13 Ja mam niedrogi polski wielofunkcyjny i jestem zadowolona nawet bardzo. Mój mąż jedynie narzeka przy wkładaniu do bagażnika bo duży. Mogę polecić ,link poniżej, ja mam taki fioletowy: www.bangla.pl/opinie/p1636/espiro-wozek-atlantic Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Wybór wózka 24.11.12, 14:31 Polecam wózek baby jogger GT. Można wpisać gondole, lub BJ city mini. Odpowiedz Link Zgłoś
lady2009 Re: Wybór wózka 25.11.12, 08:07 Ja mam wielofunkcyjna duza emmaljunge i 4 miesiace po porodzie szukalam i tak malego do samochodu. Tak wiec moim zdaniem najlepiej miec 2 wozki, jeden na spacery codzienne, duzy i obszerny, i drugi maly, kompaktowy do auta. Odpowiedz Link Zgłoś
pompea123 Re: Wybór wózka 25.11.12, 16:49 A ja kupiłam używany Tako Jumper X. Zamiast wydać 1400 zł, zapłaciłam 550 zł i jestem super zadowolona. Duże pompowane koła i bardzo wygodny, duża gondola, synuś nadal w nim jeździ i pojeździ pewnie jeszcze przez miesiąc. Jedyny minus to ciężar i rozmiar. Niestety mały samochód i do bagażnika wchodzi tylko wózek i dlatego za zaoszczędzone pieniądze kupimy jakiś tanioszkę, malutki i lekki wózeczek abyśmy mogli go włożyć do bagażnika, gdy pojedziemy na wakacje. Gdybym miała jeszcze raz wybierać wózek, zrobiłabym dokładnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
friends.forever Re: Wybór wózka 26.11.12, 17:17 Na pytanie czy droższy czy tańszy sami musicie sobie odpowiedzieć bo to zalezy od waszych możliwości. Jeśli nie macie zbyt dużo pieniązków to lepiej kupić używany a dobrej firmy bo te tańsze nie zawsze dotrwają do końca No i czy to ma być gondola czy 2w1 albo 3w1? Z firm wózków które znam mogę polecić x-landera i navigatora. X-lander ma świetne modele tegoroczne ale ubiegłoroczne w wiekszosci sklepów na wyprzedaży. Navigator z kolei ma śliczne gondole. Obie firmy są solidne i polecane. Dobre jakościowo i warte swojej ceny. Ale naprawdę trudno coś polecić nie znając waszych wymagań. Może napisz mniej więcej czego oczekujecie i jakiego rodzaju wózka szukacie no i ile pieniazków na ten cel zaplanowaliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_1 Re: Wybór wózka 26.11.12, 20:57 Ja polecam ci wozek- 2 w1 gondola i spacerowka - nowy polskiej firmy Jedo. Fajne sa 2 modele: Jedo Bartatina- wozek z czterema duzymi pompowanymi nieskretnymi kolami, zawieszony na pasach(przyjemnie sie buja, a drgania przechodza w kolysanie, w czesto gorzej amortyzowanych wozkach na sprezynach drgania przechodza na dziecko), brak skretnych kol mi nie przeszkadzal,a raczej pomagal , bo czesto jezdze po lesie i skrtne kola w xlanderze kolezanki utrudnialy jej jazde. Spacerowki uzywalismy bardzo dlugo, nawet jak juz mielismmy typowa spacerowke-parasolke. Wozek swietnie sie prowadzi, wazy ok 14 kg . Koszt ok 1100 zl.Wzrorwany na niemieckiej Emmaljundze, ale trzykrotnie tanszy. Objezdza drugie dziecko i nie ma sladu awarii. Do tego duzy wybor ladnych kolorow. lub Jedo Fyn4DS, zawieszony na sprezynach z regulacja sztywnosci zawieszenia, przednie kola skretne, ladny, zgrabny, lekki. Na stronie jedo.pl jest porownanie modeli. Koszt chyba ok 1700zl. A jak bedziesz chciala pozniej parasolke, to dokupisz, jednak wiekszosc tych lekkich nadaje sie glownie do galerii i na gladkie chodniki. Jest dobra firma Baby design, ja mam model Espiro, a z duzymi kolami jest Sprint. Koszt ok 400 zl. A oprocz wozka polecam chuste, pozniej nosidlo ergonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mel-laa Re: Wybór wózka 27.11.12, 15:29 baby jogger albo jane nomad air. Mam ten 2 i jestem super zadowolona (wczesniej jedo fyn). Prowadzi się bajecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lun-a66 Re: Wybór wózka 20.12.12, 22:53 Dobre,wielofunkcyjne wózki to Orbit Baby G2.Może się spodoba.Ma siedzisko obrotowe i rozkładane do pozycji półleżącej.Moja córeczka ciągle w nim śpi,musi być bardzo wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrota113 Re: Wybór wózka 21.12.12, 07:46 A ja bym kupiła fotelik rozkładany na płasko. playxtrem.pl/produkty/5/prima-fix?c=asphalt - bo łatwo się montuje ( i w aucie i w wózku) - mimo że jest mniejszy to dziecko ma więcej swobody na machanie rączkami niż w gondoli - można go stosować jako leżaczek - bujaczek w domu - na spacerze dziecko więcej widzi niż w gondoli (nie trzeba tak mocno podnosić oparcia by lepiej widziało i się nie denerwowało) Miałam wózek 3w1 i leżaczek-bujaczek a teraz zamiast tego wszystkiego stosujemy jednego fotelika samochodowego. Niestety te foteliki są podobno mniej bezpieczne, ale wygoda używania dużo większa i przy małej powierzchni mieszkania sprawdza się rewelacyjnie. Póki co moje dziecko ma 4 miesiące. Zobaczymy co będzie dalej. Pewnie jakaś lekka parasolka. Odpowiedz Link Zgłoś
arya82 Re: Wybór wózka 21.12.12, 09:11 27edek. W sumie wiele zalezy od Was, a wybor wozka to nie taka filozofia jak sie wezmie po d uwage pare czynnikow. Ustalcie budzet (napewno warto zainwestowac w sprawdzone marki, o ktorych opinie mozna wyszukac w necie), czy bedziecie uzywac wozka w miescie czy potrzebujecie go na trudniejszy teren, czy planujecie wiecej dzieci (wtedy nie ma np dylematu czy brac gondole czy nie bo jak z jednym dzieciem nie sprawdzi sie, to a nuz drugie skorzysta). Czy bedziecie duzo podrozowac (fotelik). czy mieszkacie na parterze, domu z winda itd - jak gdzies wysoko, to rozwazcie powaznie ciezkosc wozka. Znoszenie ciezkiego wozka codziennie potrafi byc niezla udreka. I oczywiscie komfort dla dziecka. Np parasolki sa lekkie i fajne w uzyciu dla mamy, -klocilabym sie o wygodzie dlla dziecka, no i wg mnie sa troche takie rozklekotane. Z kolei spacerowki w travelsystemach choc nie tak kompaktowe i ciezsze, maja lepsze siedziska dla bobasa i zwykle fajnie sie rozkladaja do spania, niektore nawet na plasko, tak ze mozna wozic noworodka (dobra opcja dla letnich dzieci- na zime wg mnie za malo osloniete). Acha no i masz duzo wiecej miejsca na zakupy, co dla nas bylo b wazne, bo nie mamy blisko sklepikow i zwykle chodzimy na wieksze zakupy. Ja osobiscie mam wozek elea od maxi cosi, moge polecic jako stabilny, wygodny dla dziecka i mamy, do podrozy, po miescie i w terenie. Mly jezdzil w gondoli prawie do 5go miesiaca, uzywalismy jej tez czesto w domu jako przenosne lozeczko zamiast koszyka mojzesza- gondola jest wieksza od np bugaboo, ktory jest mikroskopijny i nasz synek nie pojezdzil by nawet do 3go miesiaca. Od 5go przesadzilismy sie na spacerowke. Jest owszem wieksza od zwyklych parasolek, ale synkowi bardzo w niej wygodnie -siedzisko jest super, a ze mieszkamy w domu to nie mam problemu z wiekszym ciezarem. Wozek po miescie jezdzi sie super, zarowno jak i po parkach i laskach. Fotelik jest w systemie i kupowane wszystko razem troche taniej wychodzi. W sumie wszystkie elementy nam sie super sprawdzily. Na razie nie mysle nawet o lekkiej parasolce, bo po co... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Wybór wózka 21.12.12, 22:18 Ja mam emmaljungę city cross - jest super, polecam. Stabilny, bardzo wygodnie się prowadzi. 2 w jednym - gondola i spacerówka. Świetny na śnieg i nierówne drogi. Minusem jest rozmiar - trzeba mieć duży bagażnik - no i waga, chyba 12 czy 13 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
myszon999 Re: Wybór wózka 22.12.12, 12:25 ja wybrałabym wielofunkcyjny - najlżejszy z możliwych. Godnola faktycznie nie służy długo - właściwie do momentu jak dziecko zaczyna siedzieć, bo wtedy samo podciąga sie do siadu i z jazdy na leżąco nici. Fajną sprawą jest wpięcie fotelika w stelaż. Znacznie ułatwia przemieszczanie się. Ja mam x-landera, na którego uparłam się strasznie ale nie jestem tak zachwycona jak kiedyś. Pomimo, że jeden z lżejszych wielofunkcyjnych - to i tak ciężki. Ma duży rozstaw tylnych kół, co przeszkadza przy omijaniu przeszkód w sklepie. Do złożenia potrzeba dwóch rąk, a do bagażnika muszę zdjąć jedno koło. To najbardziej przeszkadza. A poza tym dla dziecka wygodny i prowadzi się świetnie. Jeszcze kilka miesięcy muszę się pomęczyć, zanim dziecko przesiądzie się do parasolki. Tutaj stawiam sobie cel: wózek nie cięższy niż 6-7 kilo, składany jedną ręką, bez problemu mieszczący się do bagażnika mojego wcale niemałego auta. Reasumując: cokolwiek nie kupicie to dopiero po kilku miesiącach użytkowania będziecie w stanie sprecyzować swoje wymagania i ocenić czy wózek je spełnia. Odpowiedz Link Zgłoś