Dodaj do ulubionych

Mleko 5 m-cy

01.12.12, 11:56
Pytanie do mam które podaja mm swoim pociechom. Córa skonczyła 5 miesiecy jada Bebilon i robie jej porcje mleka 150 w + 5 miiarek mleka to wychodzi jakies 160 mleka i widze ze 3 godzinna przerwa miedzy posilkami to za dużo ona jest głoda po 2-ch godzinach ,co robić, czy zwiekdszyc porcje 180 w+ 6 miarek mleka nie wiem co robic ale ewidentnie widac ze jest głoda
Obserwuj wątek
    • patygirl Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 11:59
      A dajesz jej cos oprucz mleka? w 5 msc rozszeza sie diete
      • patygirl Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:00
        oprócz miało byćsmile
        Może daj jej troszke kaszki do mleka ? lub jakis obiadek a niech popije woda smile
        • lalalab Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:08
          Nic nie szkodzi żebyś dawała 180, ja tak daję. Czasem zjada wszystko, czasem nie dopija...Ale dostaje też zupkę i owoc a na noc kaszkę na mm. Ale oczywiście każde dziecko jest inne i może Twoja pociecha ma teraz wzmożony apetyt? Mój synek na spacerze szybciej głodnieje na przykład.
        • lidek0 Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:15
          Popijanie jedzenia o zły nawyk, nie uczyłabym tego dziecka i nie radziłabym tego innym.
          • lalalab Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:16
            Zły nawyk bo?
            • lala-111 Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:27
              mala je zupke i owoc ze sloiczka zupke gotuje sama bo sloiczkami pluje. Jej posilki to 4 razy mleko i zupka i deserek tyle ze widze ze po tym mleko szybko jest glodna . Na noc dostaje do mleka 1 łyżke kleiku kukurydzianego i na poczatku budzila sie około 5-tej 6-tej na mleko a od paru dni pobudka o 1-wszej . Nie chce jej przekarmoic bo dużo waży 8,600 chociaż grubo nie wygląda jest duża ciuchy rozm . 74 juz nosi
              • lalalab Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:30
                To taka sama waga i miara jak mój synek smile Dawaj jej więcej mleka. Sama zobaczysz czy wypija wszystko czy coś zostawia. Mój dla odmiany pluje moimi zupkami a słoiczki wcina smile Ja na noc daję też np. kaszkę Sinlac - 4 miarki + 2 mm na 180 wody.
                • lala-111 Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:34
                  I jak dasz taka porcje na noc to ile ci spi? Spróbuje zrobić wiecej mleka widocznie potrzebuje juz wiecej zjeść, duża z niej dziewczynka to i wiecej by zjadla, masakra z tym jedzeniem
              • lala-111 Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:32
                a i pediatry nie mam sie co radzic bo jest do bani ostatnio kazala mi jej wiecej niz 150 nie dawac zeby jej nie rozpychac a ona ewidentnie glodna jest po mleku
                Je tak
                9 mm 150 w+5 miarek mleka
                12 zupa
                14- 14 30 owoc sloik tu daje pół słoika a widze ze zjadla by caly i nie wiem czy moge podać naraz cały sloiczek deseru
                16- 16-30 mm 150
                19-19-30 mm 150 + 1 lyżeczka kleiku kukurydzianego]
                ok 5- 6 mm 150
                tak byla do niedawna a ostatnio budzi sie około 1-wszej i ciezko jej spac doi okrutnie smoka popłakuje. Jak zje mleko o 9 to o 11-stej juz jest glodna
                • lalalab Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 19:44
                  Mamy podobny schemat żywienia. Z tym że ja właśnie daję 180. Przez jakiś czas budził się jeszcze na mleko ok. 23-24, ale od tygodnia już nie chce jeść w nocy. Tylko czasem daję mu pić jak się przebudza (wodę z odrobiną soku malinowego domowego lub po prostu wodę). Po kolacji ok 19, je dopiero o 7 rano. Mój jest nieco starszy bo już ma prawie 6 miesięcy...nie wiem czy najedzenie jest kwestią lepszego snu...ale może smile Spróbuj podać kaszkę kukurydzianą z mm. Mój uwielbia.
                  • lalalab Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 19:47
                    może oszukuj ją w nocy piciem i smoczkiem właśnie...jak nie przestanie kwękać, podaj mleko...ja tak robilam i pewnej nocy przestał jeść mleko w nocy...zobaczymy czy tak już mu zostanie...Mi pediatra powiedziala, że idealnie by bylo aby dziecko jadło 5 razy dziennie. I nie w nocy - bo przecież my w nocy nie jemy smile
                    • lala-111 Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 19:50
                      A jaka to ma byc ta kaszka kukurydziana? I w jaki sposób ja podac ? Wiem ze idealnie by było 5 posilków ale jak zje 6 to tez nic sie nie stanie prawda ? A jak z deserkiem moja dostaje sloiczek deserku z Gerbera i czy moze zjesc naraz taki słoik czy dzielic to jakoś ?
                      • lalalab Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 20:05
                        Tfu. Przepraszam Cię - to jest kleik kukurydziany smile właśnie spojrzałam na opakowanie. Nestle. Widzę że też podajesz kleik k. Ja robie mu konkretną porcję smile na 200 ml wody 6 miarek mleka i 3-4 kaszki. Gęstawe ale przez smoczek do kaszki ładnie pije. A co do owoców - u nas jest różnie, raz zjada pół, raz cały...jak mu pasuje. Daję też rozgniecionego banana z gruszką albo jabłko na tarce. Ostatnio spróbował biszkopty. Rozciumkałam mu jeden z mleczkiem i jako deserek dałam...nawet mu smakowało. Ja jestem zdania że dziecko wie lepiej od nas ile jedzenia mu potrzeba. Jak mój nie zje całej zupy - nie panikuję...dziecko też człowiek, ma lepsze i gorsze dni apetytu...
                        Mój jadł do niedawna 6 posiłków. Kawał chłopa z niego - po rodzicach smile nie zamartwiaj się ale wsłuchaj w potrzeby córki. Unormuje jej się to za chwilę. Teraz nasze dzieci mają bardzo intensywny rozwój motoryczny...spalają co raz więcej...wszystko gdzieś tam się wyrównuje,
            • patygirl Re: Mleko 5 m-cy 01.12.12, 12:33
              no właśnie tez jetem ciekawa tongue_out a co woda to zło ? czy co ? nie móie zeby hektolitry wypiło po jedzeniu , ale troche na lepsze trawienie czemu nie ? chyba lepiej jak zachce sie dziecku popić zeby wody się napiło niż mleka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka