Dodaj do ulubionych

Jakosc pieluch jednorazowych

18.02.13, 16:32
uzywalam Pampersy rozmaitego gatunku, Huggies, firmowe supermarketow Sainsbury, Tesco, Lidla, Aldi i.... moim zdaniem nie ma roznicy. Roznice sa w cenie. No ale aby az taka roznica miedzy takim z Pampers i Lidla a w ogole w "chlonnosci" roznica zadna?

Jakie sa wasze wrazenia i czy natknelyscie sie na jakies wyjatkowo dobre pieluchy?
Obserwuj wątek
    • angel_karolcia Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 16:53
      ja jednak najbardziej lubię zwykłe pampersy.
      wszystkie inne - huggies, dada, babydream porównywalne.
      najgorsze niestety happy i pampers sleep and play
      • glomeria Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:00
        ja lubię pampersy i huggiesy
        ale ja różnicę widzę, sprawdzałam babydreamy i były straszne, wielkie, nieelastyczne i jak były mokre to były tak sztywne, że mogłyby służyć do unieruchamiania bioder
      • mama_2ma Re: Jakosc pieluch jednorazowych 14.03.13, 22:07
        Najlepsze są pampersy, ale trzeba uważać, bo jak się zacznie używać, to inne pieluszki uczulają (przynajmniej uczulały moich chłopaków). Z pierwszym używałam tylko pampersy, ale drenaż kieszeni spory, bo są strasznie drogie. Z drugim używam dady od początku, moim zdaniem są dobre, choć ostatnio na noc używamy pampersy, bo dady nie dają rady. Teraz już nie ma reakcji na zmianę pieluch, ale młody ma ponad 6 miesięcy. No i dady są tańsze, a to że nie są idealnie suche, może być zaletą w uczeniu nocniczkasmile
        • kimira Re: Jakosc pieluch jednorazowych 14.03.13, 22:14
          Dla naszego maluszka dady sa naprawde wystarczajace. Nigdy nie mial po nich mokrej pupy.uff...nom ale pampers dal nam popalic..modparzenia masakra. Ale nawilzone husteczki do pupy maja rewelacyjne.
        • olga_1983 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 14.03.13, 22:37
          Ja zawsze kupuje pampersy w promocji i wychodza taniej niz babydreem. Ile wychodzi za jedna pieluszke dady?
    • 18lipcowa3 ty nie kombinuj 18.02.13, 17:07
      ty nie kombinuj, w UK
      masz tanie Pampersy, często gęsto jakieś promocje i economy packi
      więc odpuść sobie te lidlowe, tescowe itp
      Najlepsze są Pampersa i nikt mi nie wmówi że nie ma różnicy miedzy tanimi
      • princesswhitewolf Re: ty nie kombinuj 18.02.13, 17:43
        ale powaznie ze kupuje Super Dry Pampersy ( maly nosi juz 3ki) i jakos kurcze przeciekaja mu tez... Zmoczyc potrafi caly "garniturek" Jestem zawiedziona bo czlek by chcial by jak placi to bedzie lepsze no nie?
        • trusia29 Re: ty nie kombinuj 18.02.13, 19:11
          A dobrze mu zakładasz? Siusiakiem do dołu? smile Koleżanka sie zorientowała jak syn miał 2 miesiące smile
          • princesswhitewolf Re: ty nie kombinuj 18.02.13, 20:43
            no polozna mnie uswiadomila ze siusiak musi isc w dol, ale ten siusiak jest jakis...prawoskretny i zawsze sie przemiesci tak czy tak...smile))
            • trusia29 Re: ty nie kombinuj 20.02.13, 15:27
              to masz odpowiedźsmile
              ale spoko - u nas na początku też się zdarzało, teraz praktycznie już nie smile
              mój mały był szczupły i długi, ważył 3200 jak się urodził ale przy nóżkach nawet te najmniejsze pieluchy były luźnawe i stąd zdarzały się awarie smile
        • pierwszykot pampers premium 14.05.13, 19:34
          spróbuj pampers premium - nie ma porównania ze zwykłymi - pupka zawsze sucha
    • monocle Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:11
      W okresie noworodkowym używałam rossmanowych Babydream i Pampersów. Potem wyłącznie biedronkowe Dady- tanie i dobre. W ostatnim czasie syn zaczął być dosyć często przesikany po nocy, dlatego wczoraj zakupiłam Pampersy, by stosować je na noc, a w dzień -jak dotychczas- używać Dadów. I co? Dzisiaj rano syn był efektownie przesikany tak jak zawsze czyli Pampersy nie są lepsze niż Dada. Na pewno bardziej miękkie, ale to za mały powód tak wysokiej ceny szczególnie, że Dady niekomfortowo sztywne nie są.
      • ichi51e2 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:32
        Jak ci przesikuje to znaczy ze za male sa.
        • monocle Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:34
          No nie, nie są za małe. Syn waży ok. 10 kg, a pieluchy są do 18 kg, więc za małe nie są na pewno. Syn dużo pije po prostu i niestety w nocy pielucha tego nie wytrzymuje.
        • princesswhitewolf Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:45
          Jak ci przesikuje to znaczy ze za male sa.

bo rozmiary niejako "nakladaja sie" czesciowo i teraz wlasnie tez zauwazylam to i zaczelam kupowac 3ki. ( ma ponad 5kg) 2ki ciagle mi zlewal... A ma dopiero 4tygodnie.
        • alice_malice Re: Jakosc pieluch jednorazowych 26.02.13, 14:56
          niekoniecznie...mój Tosiek przesikuje wszystko jak leci, spróbowałam naprawdę wszystkich pieluszek, obecnie od jakiegoś czasu wróciliśmy do nowych ulepszonych pampersów baby dry. Przez jakiś czas był spokój w rozmiarze 4+ ale nad ranem znowu wszystko było mokre więc pomyślałam kupię 5tki i niestety było jeszcze gorzej, wróciliśmy do 4+, muszę mu po prostu w którymś momencie w nocy zmienić pieluchę inaczej będzie pobudka w okolicach 5 nad ranem ...
          wniosek wszystkie pieluchy są do bani sad
    • pucio09 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:29
      Dada z Biedrony
    • ichi51e2 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:31
      Pampers premium a potem dlugo dlugo nic. Niby drozsze a chlonnosc taka ze naprawde warte tych pieniedzy. Niestety im wiekszy rozmiar tym gorsze.
      • princesswhitewolf Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:54
        zastanawiam sie nad tym odpowiednikiem ktorych tutaj w UK bylby te Premium:
        www.pampers.co.uk/products-nappies-baby-wipes#171000021
        • ichi51e2 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 18:21
          Te biale. Maja taka siateczke smieszna.
          • princesswhitewolf Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 20:44
            ale tu w UK nie ma bialych ani Premiumsad
            • ichi51e2 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 21:03
              Wipesy mnie zmylily. Tak wygladaja www.google.pl/search?q=pampers+premium&oe=UTF-8&hl=en&client=safari&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=qIgiUdzIAqby4QSYrYGQDg&biw=1024&bih=672&sei=qogiUeKdAe6O4gSR_YDYCQ co ciekawe moja przyjaciolka z hong kongu tez byla nimi poruszona i mowila ze u nich takich nie ma ale ze widziala je w japonii
              • princesswhitewolf Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 21:16
                ...albo kryja sie pod inna nazwa i maja inne opakowanie...
                • ichi51e2 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 19.02.13, 10:02
                  Moze to sa premium active fit? No i nawet przeslac trudno bo duze...
    • arya82 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:39
      Pampersy jak dla mnie sa nie do pobicia i tyle. Z porownywalnych byly huggies, ale wieksze rozmiary maja tak te rzepy skonstruowane, ze zawsze obcieraly nozke malego, musialam wycinac rogi w rzepach, zeby paczke zuzyc masakra.

A moj maly uwaza i tak ze najlepsza pielucha to brak pieluchy wink
      • arya82 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 17:42
        Aha i dla mnie najwazniejsze bylo jak pieluszka lezy na malym. Co firma to ciut inny wykroj, ciut inny material, ale wystarczy zeby sie gorzej pupska trzymalo i bylo niewygodne czy niedopasowane. Chlonnosc to rzecz drugorzedna bo i tak malego co 2 max3 godziny przebieram, jak nie ma kupki, a w nocy malo leje wink
    • trusia29 Ja widzę różnicę. 18.02.13, 19:10
      Pampersy są dobre, ale tylko te najdroższe, premium, Cienkie, chłonne, nie są wilgotne nawet jak dziecko dużo nasika. Używamy na noc i na wyjścia z domu (nie wypychają tak koszmarnie ubrań i dziecku jest wygodniej w wózku, foteliku, gdzie się go zapina pasami również w kroku (tak sądzę).
      Tańsze pampersy też nie są wilgotne, ale są już sporo grubsze. Używamy w domu.

Z innych spróbowałam:
      1 .Huggis - krótkie (rozmiar dobry), zsuwały sie, szybko pęczniały,
      2. Dada z Biedronki- tragedia, wilgotne, nie zatrzymują tej wilgoci w środku, pupa mokra po godzinie nawet,
      3. Bella - po zasikaniu śmierdziały jak w publicznym kiblu za PRL;
      4. firmowe Rossmann - były ok ale 2 pierwsze rozmiary (gdzie dziecko głównie leży), bo są bardzo grube i dla większego dziecka mało wygodne;
      5. jakieś z Reala - tragedia największa, rozwarstwiały się, wyrzuciłam na śmietnik.
    • murwa.kac Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 19:31
      Dady z biedronki. ktore nota bene robi Pampers wlasnie i miedzy nimi nie ma zadnej roznicy poza nazwa i nadrukiem. no i cena oczywiscie.

huggies - za sztywne byly i jakies takie wysokie

babdream - ok, ale one dosc grube i latem mlody meczyl sie niemilosiernie

lidlowe tez w porzadku, ale jak sie przesiadlam na dady to juz zostalo.

bella mi jakos nie podeszla, bambino tez.

raz kupilam tescowe i helen harpers czy jakos tak - porazka. niby chlonne, ale do pierwszego sikania.

pampers - w porzadku poza zielonymi bodajze. ale po co mam przeplacac jak dada i pampers to jeden pies.

najlepsze - dady.
    • paul_ina Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 20:27
      Ja też uważam za najlepsze Biedronkowe Dada, potem Lidl. Dobre są Pampers Premium, ale niemiłosiernie drogie, przy córce używałam na noc i latem (sprawiają wrażenie oddychających).
      • guderianka Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 21:03
        Pampers
        Aktualnie niemal od urodzenia Sleep&Play
        • olga_1983 Re: pampersy wcale nie są takie drogie 18.02.13, 22:39
          Ja zawsze szukam promocji w hipermarketach ,a zawsze w którymś takowa jest i przeliczam ile kosztuje 1 pieluszka. Wychodzi taniej niż rossmanowskie babydreamy. Mialam kilka pieluch na próbe huggies i dady. pierwsze przeciekały, w drugich pupa cała mokra. Nikt mi nie wmówi, że jakościowo są takie same. Wiele znanych firm robi produkty dla biedronki, ale mniejsza cena wynika z gorszej jakości produktów, których się używa do ich produkcji. Tak samo jest z pieluchami. Material, z ktorego są wykonane dady bardzo odbiega jakością od pampersów.
          • trusia29 Re: pampersy wcale nie są takie drogie 18.02.13, 23:35
            Popieram - w dadach tyłek mokry. zresztą dłoń wystarczy położyć na pieluszce - mokra. W pampersie tak nie jest (nawet tym najgorszym - są one po prostu grubsze od premium).

I tez kupuje w promocyjnej cenie, większą ilość. Dady kosztują ok. 30 zł, ostatnio za pampers premium zapłaciłam 39 zł, sleep& play po 25 zł.
            • panizalewska "ultra super hiper dry" 19.02.13, 06:24
              Popieram - w dadach tyłek mokry. zresztą dłoń wystarczy położyć na pieluszce - mokra

Niby cel taki, żeby dziecko miało sucho, ale nasze pokolenie chowane na pieluchach tetrowych jakoś wcześnie się odpieluchowało. Nie znam żadnych historii, od których teraz pękają różne fora "dziecko 3-4 lata, sika w pieluchy / nie może zrobić kupy" itp itd. Ale może się mylę? Może ktoś zna?
              My używamy wielorazowych i mała zawsze buczy, kiedy ma pełną pieluchę. Daje znać, jak o wszystkim innym - czy głodna, zmęczona, znudzona itp. I tak, ma mokrą pupę. Przez jakąś minutę max. I nie siedzi z tą całą chemią termojądrową przy tyłku.
              A jednorazowych używamy "awaryjnie" Babydream z Rossmanna, ale nie Fit&Fun, tylko tych starszego typu. Dla nas wystarczająco dobre i cena ok.
              • fasol-inka Re: "ultra super hiper dry" 19.02.13, 23:26
                tak, ale też nasze dzieciństwo to godziny spędzane na nocniku, półroczniaki jeszcze nie siedzące, ale już nocnikowane i częstogęsto po spędzeniu dnia na nocniku szczęśliwe mamy okrzykiwały takie dziecko odpieluszonym; co się nijak miało do rzeczywistości
                ale z drugiej strony co się dziwić - tylko tetra była w użyciu, do prania, gotowania, prasowania po jednym zasiknięciu, po dniu się zbierała niezła górka do obrobienia, bez pralki automatycznej, bez suszarki, bez genialnych żelazek jakie mamy teraz; i z całym milionem rzeczy, które teraz nam z racji wielorakich udogodnień idą znacznie szybciej (miksery, malaksery, mikrofale, wszystko dostępne od ręki w sklepie)
                pampersy to jednak megawygoda; i nic dziwnego, że nasze matki chciały się pieluch pozbyć czym prędzej; i nie miały internetu, żeby się pożalić, że dziecko jeszcze wali qpę w majty, a nie na nocnik
                aczkolwiek, ja podobno odpieluszona byłam w wieku ok 2.5 roku
              • trusia29 Re: "ultra super hiper dry" 20.02.13, 15:31
                panizalewska napisała: My używamy wielorazowych i mała zawsze buczy, kiedy ma pełną pieluchę. Daje zna
                > ć, jak o wszystkim innym - czy głodna, zmęczona, znudzona itp. I tak, ma mokrą
                > pupę. Przez jakąś minutę max. I nie siedzi z tą całą chemią termojądrową przy t
                > yłku.

Że jaką??? Termojądrową?
                Niektórym naprawdę już odbiło...
                Chcesz - możesz prać pieluchy. Ja nie chcę i wolę, żeby moje dziecko miało suchy tyłek a nie mokry. TO MÓJ WYBÓR. Tobie guzik do tego, prawda?
              • kimira Re: "ultra super hiper dry" 08.03.13, 12:27
                Jak sie dziecko za zadko przewija to cudow nie ma. Mi sie ani razu nie zdazylo zeby maly mial mokra pupe przez Dady. Uzwyamy ich od urodzenia. Sa extra
          • murwa.kac Re: pampersy wcale nie są takie drogie 19.02.13, 07:44
            olga_1983 napisała:

Cytatw drugich pupa cała mokra

bzdura.

CytatWiele znanych firm robi produkty dla biedronki, ale mniejsza cena wynika z gorszej jakości produktów, których się używa do ich produkcji.

jeszcze wieksza bzdura.

nizsza cena wynika z braku reklamy i calej marketingowej otoczki wokol produktu, bo wszystko bierze na klate logo biedronka.

naprawde myslisz, ze fabryka przestawia cala tasme produkcyjna, zeby zrobic, khem, gorszej jakosci pampersa czy jogurt?
            naiwnaś.
            • guderianka Re: pampersy wcale nie są takie drogie 19.02.13, 09:40
              jasne, że nie
              fabryki tego typu mają kilka tasm produkcyjnych dla rożnych potrzeb wink
              • deleine Re: pampersy wcale nie są takie drogie 24.02.13, 21:48
                znam dwóch technologów żywności z dwóch różnych firm robiących dla biedronki - nie ma drugich taśm, nie ma gorszych składników
                wielkie rozczarowanie - prawda? smile
                • olga_1983 Re: pampersy wcale nie są takie drogie 24.02.13, 22:09
                  Ja napisalam o jednej, konkretnej firmie. Nie wiem jak jest w innych
            • olga_1983 Re: pampersy wcale nie są takie drogie 19.02.13, 10:16
              Murwa-Ty zawsze wszystko wiesz najlepiej i nie potrafisz dyskutowac bo tylko Twoja racja jest sluszna. A wracajac do biedronki to juz Ci tlumacze o co chodzi, choc Ty i tak to zanegujesz. Moj szwagier pracuje w lisnerze-robia m.inn. paste z tunczyka, jedna opatrzona logo Lisner, druga wlasnie dla biedronki. Roznica jest taka, ze ta, ktora sprzedawana jest z logo robiona jest z najlepszej czesci tunczyka, a dla biedronki miela cala reszte. Oto caly sekret!
              • princesswhitewolf Re: pampersy wcale nie są takie drogie 19.02.13, 18:27
                ja tez sie mruwy boje bo to herszt-baba i lepiej uciekac...
                • murwa.kac Re: pampersy wcale nie są takie drogie 19.02.13, 19:14
                  no.
                  Mruwa potrafi wystraszyc.
              • murwa.kac Re: pampersy wcale nie są takie drogie 19.02.13, 19:16
                no oczywiscie, masz racje.
                moja najmojsza big_grin

jak juz sie ponapawalas, to teraz wroc i przeczytaj jeszcze raz co pisalam w postach i tym razem postaraj sie zrozumiec smile
              • trusia29 Re: pampersy wcale nie są takie drogie 20.02.13, 15:35
                olga_1983 napisała:

> Murwa-Ty zawsze wszystko wiesz najlepiej i nie potrafisz dyskutowac bo tylko Tw
                > oja racja jest sluszna.

Hahahaha smile Nic dodać - nic ująć smile

A pieluchy dady sa do kitu, ale niektóre matki co skąpią kasy wolą sobie wytłumaczyć to inaczej. No bo jak powiedzieć, ze szkoda pieniędzy na pampersy? Eeee, jeszcze ktoś pomyśli, że na dziecku oszczędza...
                Lepiej udawać że się nie widzi, że mokra. I jeszcze wmawiać innym, ze są ślepi i czucia w rękach nie mają.
                • syswia Re: pampersy wcale nie są takie drogie 26.02.13, 12:41
                  wydawanie pieniedzy bez sensu nie jest zadnym powodem do matczynej dumy, a najwyzej glupota

dla mnie wszystkie jednorazowki to jeden pies pod wzgledem chlonnosci, roznia sie nieco sztywnoscia

w dobie pralek automatycznych, suszarek i fajnych nowoczesnych wielorazowkach z PULem nie widze powodu dla ktorego mialabym kisic tylek dziecka w siuskach albo kupie

jednorazowki stosuje okazjonalnie i widze zdecydowana roznice na korzysc wielorazowek

po jednorazowkach pupa jest zawsze zaczerwieniona i zaparzona, a zmieniam je zdecydowanie czesciej niz zalecenia producentow

a, no i wielorzowki wypadaja oczywiscie taniej w ostatecznym rozrachunku smile tak wole te pieniadze wydac na cos innego, zla matka jestem, zaluje pampersa dziecku, lol
                  • princesswhitewolf Re: pampersy wcale nie są takie drogie 14.03.13, 23:41
                    jednorazowki stosuje okazjonalnie i widze zdecydowana roznice na korzysc wielorazowek

podziwiam ze ci sie chce wachac prac namaczac suszyc itd
                    • siven1987 Re: pampersy wcale nie są takie drogie 15.03.13, 04:56
                      Ja narazie używam pampersow. Mieliśmy tez dada było ok bez uczulen i przecieków. Babydream z rossmana sa chłonne ale sztywne o grube, huggisy trzeba było dokładnie zapoznać bo przeciekaly. Obecnie używamy pampersow o mam wrażenie ze sa najlepsze przeszliśmy na premium care bo sa cieniutkie i nie takie plastikowe. Najlepiej sie nam sprawdzily. Planujemy niedługo przejść na wielorazowe, zobaczymy jak sie sprawdza.
            • tasiolot Re: pampersy wcale nie są takie drogie 15.03.13, 15:47
              Sama uzywam Dady i jestem zadowolona, ale niestety jest tak, ze produkty "oryginalne" roznia sie od tych z logo "wyprodukowane dla" Biedronki, Lidla itp.
              I tak np. Coca-Cola ma rozne linie produkcyjne dla handlu detalicznego i do dyskontow. I dlatego cena w dyskoncie jest nawet nizsza niz cena hurtowa, ktora przedstawiciel handlowy proponuje wlascicielowi malego sklepu - wlasnie ze wzgledu na inny sklad produktu (kolezanka - wlascicielka delikatesow zrobila mi kiedys caly dlugi wyklad na ten tematsmile).
              To samo mowila znajoma, ktora pracuje w zakladzie miesnym - tam maja 3 linie produkcyjne - normalna, do dyskontow, i do eksportu na Wschod.
              Wiec jednak cos w tym jest, ze te niskie ceny firmowych produktow w dyskontach nie biora sie znikad.
    • zuzka0108 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 22:53
      Rosmannowe do bani ! Sztywne grubeeee dobre na początek na bioderka , ale poza tym to dziecko się w nich gotuje !
      Dada ? ... maskara ...grube,przeciekaja ( nie są za małe ani za duże,tylko beznadzijne) mała ma po nich mega odparzenia i nie mówcie mi ,że sa zdrobione na podstawie pampresów bo to śmiech na sali ! nie ma porównania pampers premium sa cienkie,chłonne,elastyczne,nie przeciekają i dziecko ma suchą skórę a nie mokrą jak po dadach.
      • panizalewska Re: Jakosc pieluch jednorazowych 19.02.13, 06:27
        > Rosmannowe do bani ! Sztywne grubeeee dobre na początek na bioderka , ale poza
        > tym to dziecko się w nich gotuje !

Może chodzi Ci o Fit&fun, czy jak im? Dla mnie też do kitu. A próbowałaś tych zwykłych? Bo nie są takie sztywne i grube
      • kimira Re: Jakosc pieluch jednorazowych 08.03.13, 12:24
        Jakies bzdury opisujesz.... Nie znaczy ze jak skora twojego dziecka tak reaguje to tak jestbu kazdego. Ja pieluchy Dada polecam bardzooooooo
    • milamala Re: Jakosc pieluch jednorazowych 18.02.13, 23:23
      Princess gratuluje! Widze, ze synus juz sie pojawil na swiecie.
      A jesli chodzi o pytanie, to uzywam roznych pampersow od pampersow marki pampers to wlasne marki sieciowek (Lidl,Aldi czy holenderskie Kruidvat, Etos,Da) i moim zdaniem wszystkie sa takie same. Roznica tylko w cenie.
      Przyczyna przeciekania moze byc tez fakt, ze pieluszka jest za mala.
    • noem.i77 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 19.02.13, 09:32
      Używamy róznych pieluszek, mniej lub bardziej firmowych i na moje odczucie zesikany pampers jst zawsze na wierzchu mokry jak przyłożyć rękę (nawet taki mało zesikany). Zaskoczyło mnie naotmiast to, że suche są wielorazowe pieluchy z mikropolarkiem. Zawsze warto spróbować czegoś nowego smile
    • julita165 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 19.02.13, 14:19
      Ja używam tylko pampersów, na początku białych a od "3" zielonych, żadnych innych nie wypróbowywałam ale kilka ( pomarańczowe pampersy, huggies, dada ) miałam w ręku u róznych znajomych i moim zdaniem już w dotyku czuć że są gorsze - albo jakieś grube albo takie papierowe albo widać że z zaczepami coś nie tak. Mam kilka koleżanek które próbowały przejść z zielonych pampersów na coś innego i wszystkie się zawiodły i wróciły do pampersów
    • 1mzeta Re: Jakosc pieluch jednorazowych 19.02.13, 14:33
      Jedyne jakie mogę porównać do super dry fit (czy jak im tam) to asdy zielone-były ok. Tesco nie pamiętam- reszty nie próbowałam oprócz Huggies co przeciekały szybciej niż pewnie tesco value.
      W Pl jak jestem to biedronki kupuję firmowe.
    • plain-vanilla Re: Jakosc pieluch jednorazowych 19.02.13, 16:29
      Pierwsze dziecko nosilo tylko Pampers i Huggies. Drugie tylko pieluszki z Asdy - fioletowe opakowanie Action Fit Ultra Dry. Nie przeciekaja, sa moim zdaniem bardzo dobre. Nie mam zadnych zastrzezen. Wczesniej kupowalam zielone, ale one sa sztywniejsze od tych fioletowych. 76 pieluszek za £10.
    • kimira Re: Jakosc pieluch jednorazowych 08.03.13, 12:22
      Ja uzywam Dada z biedronki i czasem rossmana pieluszek. Biedronkowe sa super rewelacyjne a nie cerata do odparzania tylka jak Pampers...
    • magdalenas9 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 15.03.13, 12:17
      my stosowalismy na samym wstepie pampersy te delikatne i ok, potem jak sie przerzucilismy na actve baby porazka...następnie byly sleep and play na zmianę z dada i summa summarum dada okazały się lepsze...bo nie przeciekały. cenowo też lepiej. jednak doswiadczenia mam sa rozne.
    • kasiap0585 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 15.03.13, 14:10
      Używamy wielorazowych na dzień i pampersów na noc. Z jednorazowych używałam tylko pampersów i huggies. Huggiesy mi przeciekały. W pampersie nigdy się to nie zdarzyło. Koleżanka też mówiła że jeśli coś przeciekło to zawsze w huggiesach. Ani tescowych ani sainsburyego ani lidlowych nie używałam bo wiem jak kupić pampersy w cennie niższej niż najtańsze pieluszki dostępne na rynku w UK smile Jeśli nie widzisz różnicy to i tak proponuję pampersy - po prostu kup na ebayu vouchery na pampersy smile Teraz są dostępne 4 vouchery o wartości 5 funtów każdy za 5.99 funta smile Czyli oszczędzasz 14.01 funta smile
      Do zrealizowania w każdym większym sklepie (asda, morrisons, tesco...)
      Tylko nie kupuj voucherów imiennych!
      Pewnie ktoś zapyta dlaczego bawię się w wielorazówki... otórz dlatego, że są zdrowe, ekologiczne i śliczne smile
      Pozdrawiam
    • rozalka81 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 11.05.13, 11:51
      Pampersy i jeszcze raz Pampersy! Troche kosztują jak się nie znajdzie promocji ale chcę żeby dziecko miało mięciutko a nie jak w pancerzu. Testowałam też Huggies, Dada, Baby Dream, Gaga z Tesco (największa tragedia!) oraz Toujours z Lidla. Wszystkie oprócz lidlowych są sztywne i mało elastyczne, w życiu bym tego sobie nie założyła a cóż dopiero dziecku. Toujours z Lidla są jeszcze przyzwoite, nawet miękkie, kupuję czasem. Wolę oszczędzić na czymś innym (np. ubranka z limpeksu) niż na pieluchach. Mały w nocy nie jest przewijany, spędza w jednej pieluszcze wtedy nawet 12 godzin i zadnych problemów z odparzeniami nie ma.
      • alutka314 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 11.05.13, 12:00
        u nas sprawdziły się Pampersy i do 4 miesięcy używała tylko tych. Teraz Dada z biedronki, a noc albo jak gdzieś idziemy na dłużej nie mam za bardzo gdzie przewinąć małej to zakładam pampers. Sprawdzałam też różniaste marki. Najgorsze to chyba były Huggiesy (twardziochy straszne i do tego krostki miała po nich) i baby dream (strasznie grube)
        • devilyn Re: Jakosc pieluch jednorazowych 11.05.13, 18:03
          to ja do listy beznadziejnych dopiszę norweskie libero...jak pancerz twarde i mało chłonne.
    • toslawa Re: Jakosc pieluch jednorazowych 11.05.13, 13:33
      My długo jechaliśmy na dadach i babydremach. Ostatnio jak mały jest bardziej przewidywalny (tzn. wiem że nie robi kupy co chwilę) kupuje pampki 4+. Pupa sucha , nie ma odparzeń (jak wcześniej
    • guderianka Re: Jakosc pieluch jednorazowych 11.05.13, 19:37
      uprzejmie donoszę, że przerzuciliśmy się na babydream -4+ rozmiar-0,57 zl/szt wink Są ok
      • olga_1983 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 14.05.13, 10:10
        Ja w takiej cenie kupuje pampersy
    • kluska77 Re: Jakosc pieluch jednorazowych 15.05.13, 16:20
      Bardzo przypasowały nam pieluchy z Rossmanna, raz że niedrogie, dwa ze jakością nie odbiegają od Pampersów. Może nawet lepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka