Dodaj do ulubionych

nutramigen + glukoza?

24.05.13, 13:26
Witam, czy któraś z Was podawała dziecku nutramigen z dodatkiem glukozy żeby choć trochę poprawić jego smak? Mój synek bardzo niechętnie chce go pić sad zastanawiam się nad dodaniem glukozy choć waham się czy to dobry pomysł.. I ewentualnie w jakiej ilości żeby nie przsadzić?
Obserwuj wątek
    • ichi51e2 Re: nutramigen + glukoza? 24.05.13, 15:02
      Slaby pomysl moim zdaniem bo musialabys chyba sporo tego cukru dodac zeby to naprawde poprawilo smak nutry...
    • ruda-1980 Re: nutramigen + glukoza? 24.05.13, 17:00
      A nutramigen nie jest na nietolerancje laktozy?To po co nutramigen jak ma być słodzony?
      • aaaniula Re: nutramigen + glukoza? 25.05.13, 08:28
        Nutramigen jest preparatem stosowanym w uczuleniu na białko mleka krowiego i nietolerancji laktozy- a nie glukozy.
        Jednak sam pomysł słodzenia mleka nie jest najlepszy według mnie. Maluch szybko się przyzwyczai do słodkiego smaku i może być problem żeby podać mu później coś mniej słodkiego.
        Nie przeszedł u Was bebilon pepti? Jest dużo lepszy w smaku dla maleństwa i nie jest pozbawiony laktozy.
    • 0lindra Re: nutramigen + glukoza? 25.05.13, 20:58
      tu może znajdziesz rozwiązanie www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/b7f07338-26d1-4500-8214-5ea71cda9e5d
      • karynka273 Re: nutramigen + glukoza? 27.05.13, 14:09
        z tego co wiem to nie wolno... pediatra odwiodła mnie od tego pomysłu, gdyż podobno zmienia to osmotyczność mleka... czyli jego skład molekularny bo glukoza wiąże się z jakimiś tłuszczami czy coś... także podobno nie wolno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka