Dodaj do ulubionych

Pierwsze kroki a pewne chodzenie

30.09.13, 21:20
Wiem, że to kwestia indywidualna bo każde dziecko inaczej ale jestem ciekawa jak mniej więcej się sprawa ma. Mój syn ma rok i 10 dni temu po prostu wstał i poszedł, od tamtej pory sobie chodzi ale wiadomo tak jeszcze nie pewnie jak się rozpędzi to leci póki nie upadnie smile jestem ciekawa ile czasu mija od pierwszych kroczków do takiego pewnego chodzenia, jak było u Was ?
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: Pierwsze kroki a pewne chodzenie 30.09.13, 21:34
      U mnie bardzo szybko. Nie wiem, co nazywasz pewnym chodzeniem, ale po miesiącu od pierwszych kroków było to pewne chodzenie bez przewracania się, a po pół roku sprawne bieganie, kopanie piłki itd.
      • mamatomika Re: Pierwsze kroki a pewne chodzenie 30.09.13, 22:05
        Moj maly tez ma rok. Pierwszy krok zrobil 2 tyg. temu. Pierwsze dni 2-3 kroczki i na kolana. Teraz po 2 tygodniach chodzi dosc pewnie choc itak upadki sie zdazaja, ale takie kontrolowane bez aua smile
    • taka-sobie-mysz Re: Pierwsze kroki a pewne chodzenie 30.09.13, 22:05
      u nas to trwało około miesiąca albo i ciut dłużej
      • bronia_84 Re: Pierwsze kroki a pewne chodzenie 01.10.13, 00:25
        Moja córcia ma 14 miesięcy skończone tydzień temu. Jak miała 11,5 mca dopiero zaczęła stać na nogach i chodzić za rączki. Po 2 tygodniach chodziła już pewnie za jedną rękę. 2 miesiące to trwało. Pod koniec tego okresu zaczęła chodzić sama, ale króciutkie dystanse. W dniu ukończenia 14 miesięcy zaczęła samodzielnie zwiedzać mieszkanie. Bez przewracania się. Teraz zaczyna biegać smile To bardzo indywidualna kwestia jak słusznie zauważyłaś smile
        • murwa.kac bronia_84 01.10.13, 07:29

Bardzo proszę o zmniejszenie sygnaturki do regulaminowych 4 linijek tekstu.
        • frijka Re: Pierwsze kroki a pewne chodzenie 01.10.13, 20:02
          A kiedy sama usiadła?
    • murwa.kac Re: Pierwsze kroki a pewne chodzenie 01.10.13, 07:29

około miesiaca do dwoch.
    • martab-k Re: Pierwsze kroki a pewne chodzenie 01.10.13, 15:08
      u nas jakieś 2 tygodnie
    • klubgogo Re: Pierwsze kroki a pewne chodzenie 01.10.13, 20:54
      Po domu poszło szybko, ale na dworze powoli, bardzo powoli, nic dziwnego, nóżka nie jest przecież przyzwyczajona do sztywnych butów i śniegu ( u mnie te pierwsze kroki przypadły na listopad-grudzień)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka