angel_karolcia
07.10.13, 21:14
Dziewczyny,
piszę żeby podzielić się z Wami moim zaskoczeniem. Zdanie swoje mam i nie zamierzam się zbytnio przejmować gadaniem, ale ciekawa jestem, co Wy na to.
Byliśmy dziś z 13 miesięczną córką na Działdowskiej na oddziale alergologicznym. Podczas wywiadu, pani doktor wyraziła zdziwienie, że nadal karmię piersią i powiedziała, żebym sobie darowała. Odparłam, że teraz sobie nie wyobrażam odstawienia córki, na co ona "Trzeba wyjechać na weekend, niech sobie ojciec poradzi".
Podejrzewam, że tak naprawdę to niefortunnie się pani doktor wymsknęło. Odstawić od cycka dziecko, które jest uczulone na białka mleka i alternatywą do piersi jest nutramigen? Odstawić dziecko, które nie używało smoczka ani butelki? Odstawić dziecko, które obecnie bardziej chyba potrzebuje ssania niż kiedykolwiek i w nocy niekiedy co godzinę szuka piersi wołając "am"? Odstawić dziecko, które ząbkuje i któremu pierś potrzebna na ukojenie?
Dziwię się, że doskonała skądinąd lekarka zapomniała, że dla dziecka nie ma lepszego mleka niż mleko matki a 13 miesięcy to tak naprawdę maluch...
Oczywiście, nie zamierzam córki odstawiać. Na razie zakładam, że poczekam, aż sama się odstawi. W związku z alergią córki jestem od 10 miesięcy na diecie eliminacyjnej i już przywykłam