andzia25874 28.10.13, 22:12 Czy waga 6 kg dla 3 miesiecznego dziecka jest prawidlowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momoneymoproblems Re: Waga 3 miesieczniaka 28.10.13, 22:14 siatkicentylowe.edziecko.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Waga 3 miesieczniaka 29.10.13, 05:39 zalezy od Twojego dziecka, od tego jaka wage mialo poczatkowa, od tego jak rozwijalo sie dotychczas (czy na siatce 6 kg nie wynika z gwaltownego spadku badz wzrostu), jakiej budowy sa rodzice, czy karmisz piersia (nie ma gornych limitow wagowych oraz siatki centylowe sa inne) czy mm. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka78 Re: Waga 3 miesieczniaka 29.10.13, 08:22 moja córka 8 listopada skończy 4 miesiące, waży 5600 g, urodziła się z wagą 3270 g, jest tylko na piersi, ostatnie przyrosty są bardzo małe, pediatra krzyczy, że mam dokarmiać, ale się nie poddaję i karmię tylko piersią z nadzieją, że w końcu ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Zuzka 29.10.13, 12:38 małe to znaczy jakie? kellymom.com/bf/normal/weight-gain-metric/ tu masz normy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka78 Re: Waga 3 miesieczniaka 30.10.13, 16:58 my też z mężem jesteśmy szczupli, starsza córka jest wręcz chuda, w wieku młodszej była jeszcze drobniejsza moja córka nie chce za nic butelki, krztusi się, dławi, naciąga ją, na samą myśl o tych wrzaskach przy butelce odechciewa mi się dokarmiania mam jeszcze problem ze ssaniem lewej piersi - zawsze była mniejsza, ale nie w tym rzecz, mam wrażenie, że jest w niej mniej mleka, bo jak ssie z niej, to bardzo się denerwuje i nie śpi za dobrze, dopiero jak dopiłaby z prawej to jest ok. Jak ssie z lewej, to z prawej leje się ciurkiem mleko, a jak ssie z prawej, to z lewej nie kapnie ani kropla. Przy prawej pije bardzo ładnie i spokojnie. Staram się częściej przystawiać do lewej, żeby pobudzić ją jakoś do produkcji, ale to nie pomaga. Nie wiem, co robić. Smoczka nie podaję, piersi nie ograniczam - dziecko ssie całą dobę co 2h, z wyjątkiem pierwszego snu po kąpieli - wtedy śpi ok 4h, a potem budzi się do rana co2h, a nawet co 1,5 i ssie. W dzień tak samo - pije co 1,5-2h. 10.09 ważyła 5100, a 25.10 5600 Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka78 Re: Waga 3 miesieczniaka 30.10.13, 17:20 pisałam do agapom, przepraszam, że nie w tym miejscu, co trzeba chciałam jeszcze dodać, że córka bardzo ssie palce, tak nerwowo - podaję jej wtedy pierś, ale ona nie chce ssać, jak nie jest głodna, wypycha językiem i się denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka78 Re: Waga 3 miesieczniaka 29.10.13, 15:56 średnio po 70-80g na tydzień przez ostatnie 5 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
agapom1 Re: Waga 3 miesieczniaka 30.10.13, 15:13 Wydaje mi się , że tak, bo mój syn tak miał. Teraz córcia ma równo 3 miesiące i waży 5400, chociaż wagę urodzeniową miała 3450. Martwię się, bo mało przybywa i mało je. Lekarz też kazał dokarmiać, ale ona butelki nie chce ciągnąć a ja nie chce rezygnować z piersi. Może taka będzie uroda twojej i mojej. My z mężem jesteśmy drobni. Odpowiedz Link Zgłoś