Dodaj do ulubionych

spacer zimą

21.01.14, 12:15
chciałam zapytać, czy wychodzicie z maluchami teraz na spacer? u mnie jest - 10 st., w piątek szczepionka, nie wiem czy trzymać malucha w domu na wszelki wypadek, czy wręcz przeciwnie, wychodzić z nim choćby na krótko. Dodam, że dziecko ma 4 mce.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: spacer zimą 21.01.14, 12:16
      pewnie, ze wychodzic.
      na krotko, ale wychodzic jak najbardziej.
    • aleksandra1357 Re: spacer zimą 21.01.14, 12:34
      Wychodzić na pół godziny przy -10 st. Od mrozu się nie choruje, wręcz przeciwnie.
    • az-82 Re: spacer zimą 21.01.14, 12:51
      Wychodzić. Jeśli do tej pory wychodziło regularnie, to nie dozna żadnego szoku temperaturowego. Możesz trochę skrócić spacer, jeśli się niepokoisz.
    • kopiko-lol Re: spacer zimą 21.01.14, 13:05
      Jeśli regularnie wychodzicie, a dziecko czuje sie dobrze to jak najbardziejsmile
    • widka3 Re: spacer zimą 21.01.14, 15:21
      Pewnie, że spacerować! Potem dzieciak ma ślicznie zaróżowione policzki, ja dopiero wróciłam z godzinnego spaceru po lesie i nie mogę się na te małe policzki napatrzeć! smile
    • megdelle Re: spacer zimą 21.01.14, 15:30
      Mam ten sam problem:0 wychodziłyśmy codziennie, a od wczoraj pokasłuje i zaczerwienione gardło, lkki katarek, wychodzić czy lepiej poczekać?
      • monikamarczak.87 Re: spacer zimą 21.01.14, 15:36
        a nie za lekko ubrałaś ?
        • megdelle Re: spacer zimą 21.01.14, 15:56
          Nie wiem, z tym też cienko sobie radzę, zazwyczaj ubieram za ciepło;/
          śpioszki, gruby kaftanik, puchaty gruby kombinezon, cienki kocyk, drugi cienki albo jak wczoraj gruby kocyk, osłonka na gondolę,cienka czapka i jak wczoraj na wierzch taka grubsza niewiązana. Może w którąś stronę przeginam, nie wiem w którą bo ja chodzę w bluzce i lekkiej kurtce, nie znoszę więcej niż 2 warstw ubraniasmile
          • giba116 Re: spacer zimą 21.01.14, 16:22
            Dobrze zrozumiałam... 2 czapki?
            • megdelle Re: spacer zimą 21.01.14, 16:29
              No tak, jedna b. cienka wręcz letnia żeby uszy dobrze przykryć, a druga dałam dopiero wczoraj na wierzch, nie zawiązywana.
          • aaaniula Re: spacer zimą 21.01.14, 20:58
            Dużo. Ja bym zrezygnowała z jednego koca i zwłaszcza z jednej czapki. No chyba bym wybuchła gdyby mnie ktoś tak ubrał.
          • kopiko-lol Re: spacer zimą 21.01.14, 21:17
            ojj przeginasz, dziecku wystarczy połowa tego co ma na sobie. Co zrobisz jak będzie -10?
            ja zostawiłabym: śpiochy, kombinezon i czapke smile Tylko nie wiem jaka pogoda u Ciebie, u mnie -4
            • kjut Re: spacer zimą 22.01.14, 08:24
              Napisała, że u niej -10 właśnie tongue_out
              Autorko! Nie sugeruj D się tym co tu dziewczyny piszą, tylko sprawdź skórę na karku malucha. Na być ciepła i sucha. Jak spodoba- zdejmij warstwę, jak zimna przykryj czymś jeszcze. Każde dziecko jest inne.
              • kopiko-lol Re: spacer zimą 22.01.14, 13:39
                no taksmile ale na -10 i tak dziecko ubrane za grubo - bynajmniej dla mnie smile
          • notalent Re: spacer zimą 22.01.14, 09:01
            to żeś dała! to nawet moja mama tak nigdy dziecka nie przegrzewałatongue_out hehe nie no zartuje. kazde dziecko inne. ale ja podejrzewam ze troche przesadzasz. ja dopiero teraz wyjelam kocyk dla dziecka na spacer i ciepla czapke jak przyszly mrozy. wczesniej to bawełniana była a kombinezon nie puchaty tylko zwykly lekki.
            ja sprobuj zrezygnowac z koca. pewnie dziecko w gondoli lezy wiec tez nie wieje mu tam i troszeczke pomaga w trzymaniu ciepla wiec sprobuj zawsze lżej dziecko ubierac. sprawdzaj zawsze po spacerze czy jego skora jest ciepla. ja zawsze sprawdzam na karku i na klace piersiowej. jak na klatce chłodno to juz nic zdejmowac nie trzeba.
    • monikamarczak.87 Re: spacer zimą 21.01.14, 15:36
      jasne, ze wychodzić !
    • julka_sz Re: spacer zimą 21.01.14, 16:47
      Pewnie wychodz. My jak jest zimno to jesteśmy na spacerze 20-30minut. Tylko ciepło ubierz. i będzie ok
    • klubgogo Re: spacer zimą 21.01.14, 20:47
      Wychodzić na krótko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka