Dodaj do ulubionych

piski mojego synka

16.08.04, 16:15
Mój ośmiomiesięczny synek od pewnego czasu bawi się w piski, o różnym
natężeniu, cienkie, grubsze, od czasu do czasu wyda między jednym a drugim
piskiem "da". Nie chce gaworzyć tzn.: ta - ta - ta, ma - ma... Czy
spotkałyście się z takim zachowaniem u swoich pociech? Trochę zaczynam się
zastanawiać, dlaczego? Podzielcie się swoimi uwagami, proszę.
Obserwuj wątek
    • monmor Re: piski mojego synka 16.08.04, 19:58
      Witaj!
      Mam ten sam problem - z tym, że mój synek ma obecnie 11 miesięcy i piski służą
      mu obecnie głównie do wyrażania złości albo niezadowolenia, ale gdy był w wieku
      Twojeo synka również popiskiwał - próbował chyba przed występami w operze - niw
      wiedziałam, że człowiek jest w stanie wydobyć z siebie takie tony! Aha - Bartuś
      też w wieku ośmiu miesięcy - niewiele gaworzył - czasami mamama albo bababa a
      najczęściej dłuuuugie AAAAAAAAAA wink pozdrawiam!
      • mamaifilip Re: piski mojego synka 17.08.04, 09:58
        Właśnie doszłam do wniossku, że katując go muzyką klasyczną, wychowuję śpiewaka
        operowego. Dzięki za odpowiedź, uspokoiłaś mnie.Pozdrawiam.
        • wagulek Re: piski mojego synka 17.08.04, 12:18
          Mój Hubuś ma 5,5 miesiąca i od jakiegoś miesiąca tez piszczy. Odkrył kiedys po
          prostu że umie wydawać taki dźwięk i piszczy-z radości ale i ze złości, te
          pierwsze są nawet fajne i smieszne, natomiast te ze złości nieźle wkurzają.
          Generalnie strasznie smieszny jest z tym piszczeniem, mała piszczałka taka.
          Pozdrawiam
    • sudestra Re: piski mojego synka 17.08.04, 14:50
      Moj Synus ma 9 miesiecy i gaworzy. jednak o piszczeniu nigdy nie zapomina.
      Najczesciej piszczty ze szczescia,ale kiedy robi to ze zlosci, mozna oszalec.
      Nic sie nie martw.Mamy po prostu Piszczałki w domu.Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka