03.08.14, 19:53
Dziewczyny, gdzie jechać w góry na kilka dni z naszym 9-miesięczniakiem? Potrzebujemy ładne ale łagodne trasy, żeby móc z nim na plecach pochodzić (a kondycją nie grzeszymy), Im bliżej Dolnego śląska tym lepiej, plac zabaw albo coś w tym stylu mile widziane ale nie konieczne, rozsądne cenowo, chętnie z wyżywieniem. Ponieważ ja jestem za rodzinną agroturystyką a mąż za hotelem to najlepiej żeby to był niewielki, rodzinny hotelik tongue_out wiecie o co chodzi smile polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • mamaleny1992 Re: w góry 03.08.14, 20:09
      polecam podbeskidzie! A dokładnie Miedzybrodzie Zywieckie. Góry i piękny akwen wodny. Z wyższych gór to Zar lub Szymdzielnia - z kolejka lub fajna wygodna trasa. Blisko do większego miasta Bielsko-Biała wink mnóstwo ośrodków hoteli itp. ceny rozsądne. woj Śląskie. Osobiście tęsknię i napewno również się zakochacie wink
      • kjut Re: w góry 03.08.14, 20:40
        A jakieś konkretnie miejsce? W sensie hotel jakiś na przykład? Bo o ile na konkretną miejscowość to jakoś się zdecyduje, o tyle nigdy nie mogę wybrać noclegu...
        • mamaleny1992 Re: w góry 04.08.14, 10:59
          Studiowałam w Bielsku więc nie korzystałam z hoteli wink ale pamiętam ośrodek Ondraszek czy jakoś tak. Nad sama woda domki letniskowe. Nie były drogie wink
    • fizmedka Re: w góry 03.08.14, 20:40
      Ja polecam agrogosciniec w Jasienicy kolo Myslenic. Ciepla domowa atmisfera warunki fajne. Wlasciciele maja spora rodzine i male wnuczetasmile w okolicy sporo mozna i pochodzic i pojechac troszke dalej. Jedyny mankament to ze to Malopolska a i nie wiem czy poprawil im sie zasieg telefonii komorkowej. Dla mojej rodzinki brak zasiegu byl wartoscia dodana bo spedzalismy czas ze soba a nie z nosem w telefoniesmile
    • rulsanka Re: w góry 03.08.14, 21:38
      Góry Stołowe mają super trasy, oprócz tego po czeskiej stronie są fantastyczne skalne miasta, też łatwe, przemierzałam z trzylatkiem. Trzylatek kilka tras przejeżdżał częśćiowo na laufradzie, więc naprawdę jest spokojnie. Jedyną górą jest Szczeliniec ale podejście jest krótkie i jak ktoś ma elementarną kondycję to luz.
      Mieszkałam w Pasterce, cudne miejsce, ale konkretnie noclegu nie mogę polecić, bo to było trochę po znajomości. Później mieszkaliśmy w namiocie przy schronisku Pasterka i to był raj na ziemi. Spokój, atmosfera, dobre czeskie piwo, smaczne jedzenie. Możecie poszukać jakiejś agroturystyki obok. Ja z młodym dojeżdżaliśmy tam na laufradzie jak mieszkaliśmy na kwaterze i był to najpiękniejszy moment dnia. Po buncie trzylatka chwila wytchnienia.
      • stara-a-naiwna Re: w góry 03.08.14, 21:53
        w okolicach gór stołowych jest bardzo dużo fajnej agroturystyki
        cała kotlina kłodzka jest "nie wysoka" i ma bardzo dużo atrakcji - schronisko pod muflonem, duszniki i park zdrojowy, kaplica czaszek w czermnej, wambierzyce, Kłodzko i twierdza + Adrspach - skalne miast... można mieć bazę wypadową i sobie jeździć po okolicy

poszukaj na necie (na pewno będzie sporo noclegów ze zdjęciami)
    • kjut Re: w góry 04.08.14, 18:39
      Dziękuję wszystkim za podpowiedzi smile Będę szukać smile
    • edw-ina Re: w góry 19.08.14, 17:58
      Czorsztyn - jest gdzie pochodzić, popływać można, a sensownych pensjonatów jest sporo. Można też w Tatry - w tatrzańskie dolinki zabieraliśmy małą w chuście, kiedy miała już 4 miesiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka