Dodaj do ulubionych

brzuszkowe sprawy

06.11.14, 21:00
Córka od 2 dni ma podwyższoną temperaturę. Nie cały czas, ale głównie po południu i nad ranem. Średnio 37 do 38 stopni. Nigdy wcześniej nie miała stanu podgorączkowego, to nasz pierwszy raz.

Dodatkowe objawy:
- zrobiła się mocno płaczliwa, noce przesypia tylko u mnie na rękach
- od tygodnia ma czerwoną plamę na podbródku, taką jakby suchą skórę
- wszystko zaczęło się od bólu brzuszka, wczoraj i dzisiaj wieczorem też ją bolał.

Lekarka powiedziała że to może być jakiś problem z brzuszkiem, mam wykluczyć z diety owoce surowe i zrobić badanie siku. I tak się zastanawiam, czy podwyższona temperatura może wynikać z jakiejś alergii? Czy miałyście podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • nothing.at.all Re: brzuszkowe sprawy 07.11.14, 06:26
      My mamy alergie ale nigdy podwyższonej temperatury nie miała z tego powodu. A może złapała jakąś wirusowe cos. Mocz możesz zbadać.
      Karmisz tylko piersią?
    • murwa.kac Re: brzuszkowe sprawy 07.11.14, 07:55
      w jakim wieku jest?

mi to wyglada na zęby.
      plama na podbrodku od sliby - moj syn mial takie plamy na brodzie, policzkach praktycznie dopoki nie skonczyl zabkowac.

bol brzuszka moze byc zwykla niedojrzaloscia pokarmowa.
    • jak-kania-dzdzu Re: brzuszkowe sprawy 07.11.14, 08:51
      julka.82 napisał(a):

> Lekarka powiedziała że to może być jakiś problem z brzuszkiem, mam wykluczyć z
      > diety owoce surowe i zrobić badanie siku. I

Ale z diety Twojej czy dziecka? Bo jeżeli Ty kp i o Twoją dietę chodzi, to porada zupełnie bez sensu. No chyba, że odnośnie dziecka, ale jeśli macie gorączkę, to raczej nie alergia, tylko tak jak piszą dziewczyny zęby lub wirusówka.
      • julka.82 Re: brzuszkowe sprawy 07.11.14, 17:21
        Tak, kp plus mm.
    • julka.82 Re: brzuszkowe sprawy 07.11.14, 17:19
      Mam za sobą cala nieprzespana noc. Plakla non stop. Podwijala nozki jakby bolal brzuszek. Temperatura prawie 39.
      Zeby zadne nie ida. Kilka dni temu wyszedl osmy zab i do tej pory nigdy stanu podgoraczkowego nie bylo.
      Badanie krwi i moczu w normie. To moze byc wirusowka?
    • julka.82 Re: brzuszkowe sprawy 09.11.14, 09:45
      Jeszcze raz Was poprosze o opinie.
      3 dni&noce marudzenia, podwyzszona temperatura zwlaszcza w nocy. Bol brzuszka.
      Jedna lekarka stwierdza problem z brzuszkiem. Druga wirusowke, badanie moczu&krwi w normie, na wynik badania kupki czekamy.
      4 noc i dzien w normie.
      5 noc - bol brzuszka. 5 dzien - niespodziewanie nam sie pojawia wysypka.

Czy ta wysypka to moze byc oznaka trzydniowki? Poczytalam troche ale nie znalazlam info czy trzydniowka moze laczyc sie z bolem brzuszka... Jak myslicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka