Dodaj do ulubionych

spanie na poduszce

01.12.14, 23:44
Córka ma 11miesięcy i śpi razem z nami, mamy duże łóżko. Zawsze się kręciła i wymyślała jakieś dziwne pozycje, ale ostatnio częściej się przebudza i "czołga się" do naszych poduszek, swojej nie ma. Większość z tych przypadków jest raczej w półśnie. Najczęściej ściągam ją, kiedy tylko znów głęboko uśnie, albo kiedy akurat w nocy się obudzę i zauważę. A może ją tak zostawić, skoro sama chce? To możliwe w ogóle, żeby dziecko samo tak się układało, bo wygodniej czy to raczej inne powody? Bliskości to ma chyba na tyle dużo, że to nie kwestia tej potrzeby.
Od kiedy można układać dziecko na poduszce?
Obserwuj wątek
    • kusi-kowa Re: spanie na poduszce 02.12.14, 09:18
      niedawno czytalam, ze najlepiej, zeby spalo bez poduszki jak najdluzej, nawet do 3-go roku zycia albo dopoki samo sie nie upomni, ze na poduszce chce spać.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: spanie na poduszce 02.12.14, 09:50
      Mój też dąży do spania na poduszce podczas snu smile i też się zastanawiam, czy mu nie kupić jego własnej - takiej cienkiej. Tylko, że pewnie taką cienką to wzgardzi, jak znam życie suspicious Ostatnio to w ogóle się wygodny zrobił i w nocy śpi na kołdrze... smile A ja muszę go ściągać z niej i przykrywać, żeby nie zmarzł.
      • wilkowaona Re: spanie na poduszce 02.12.14, 10:42
        Mój synek tez ciagnie do poduszki smile ja mam dla niego poduszkę taka cienka właśnie, kupiłam w kompl. z koldra jeszcze przed narodzinami. Mam z Feretti, bardzo dobrej jakości.
        Ostatnio zauważywszy, ze kładzie sie na naszych poduszkach, wlozylam mu do lozeczka jego własna. Zachwytu nie było, bo nie taka puszysta i nie mozna wtulic w nią buzi wink
        Ale wyjelam jednak, bo mi sie jakos tak zdawało, ze pozycja/ułożenie pleców, ze cos tam nie grało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka