Dodaj do ulubionych

koszmarny sen 9msc malucha

06.11.15, 19:01
Witam, nie ukrywam, że wiąże ogromne nadzieje, że ktoś mi w końcu pomoże 😯 mój 9 miesięczny synek zawsze ciężko spał i ciężko zasypiał, ale teraz to już apogeum ... zasypia przy butli między 20 a 21:30 ( w zależności od ostatniej drzemki), po 3h budzi się i ma ogromne problemy z ponownym zaśnięciem. Wkraczamy z butlą, przytulaskami i nic .... biały szum, smoczek. .. nic... jak go wezmę na ręce przestaje płakać, jak go odkładam ( niezależnie, czy po 5 min, czy po 15 min) zaczyna się ryk. To twa od 1h do 1,5. Po tym czasie zasypia z wycienczenia na rękach albo przy butli. Jeżeli jakimś cudem uda mu się odrazu zasnąć przy tej pierwszej pobudce, to opisana wyżej sytuacja ma miejsce ok 01:00 lub 01:30 😢 Mały budzi się mniej więcej 2, 3 razy na butlę! !!!!!! Wody nie chce pić!! W dzień jest marudny. Ostatnio w trakcie drzemek tez budzi sie z placzem ( w dzień mamy 2 drzemki, trwają różnie: od 40 min do 2h). Neonatolog zapisał hydroxyzinum, nic nie dało. Dodam, że ograniczyłam do minimum bodźce. Nie gra tv, ani radio, przestałam chodzić na zajęcia z Maluszkami. Wyniki badań ogólnych są dobre. Taki kryzys zaczął się we wrześniu, kiedy misiu się przeziębił. Myślałam, że to zęby. ... ale dwa miesiące noc w noc ..... a u góry w buziaku czysto. Nurofen podawała i nic. Nawet nie są spulchnione dziąsła. ... dolne jak mu wychodzily, to płakał, ale dwa dni i było wiadomo, że to zębole.... teraz raczej odrzucam ten problem. Mam nadzieję, że ktoś nam coś doradzi, bo już z mężem jesteśmy wykończeni ....
Obserwuj wątek
    • melani5 Re: koszmarny sen 9msc malucha 06.11.15, 23:05
      Moj ma 10 m-cy i nocki mielismy podobne. Zaczelo sie w sierpniu i trwalo ze 2 m-ce. Teraz od 2 tyg(odpukac) spi. Nie wiem co zadzialalo i co bylo przyczyna tych pobudek i placzu, ale odrobaczylam malego , przestalam podawac witamine d3 i dwa dni pozniej maly przespal cala noc. A moze to jakis skok rozwojowy? Moj jeszcze 2 tyg temu pil 3 butelki mleka w nocy i butelke wody a teraz nie pije nic.
      • mum_leo Re: koszmarny sen 9msc malucha 07.11.15, 06:25
        Po cieszyła mnie Pani 👍
    • babazdziadem Re: koszmarny sen 9msc malucha 07.11.15, 10:20
      U nas podobnie od trzech tygodni,czekam aż przejdzie.W nocy cztery razy butla,jak nie to płacz,każdej nocy minimum raz godzinne łażenie po łóżku,wspinanie się na wszystko i na koniec płacz ze zmęczenia.Najgorsze jest to ,że nikt inny oprócz mnie nie może go nakarmić,jak mąż próbuje ryk jest kosmiczny.Nie wiem co to, winiłam górne jedynki ale ich nadal nie widać...
      Myślałam,że potrwa to krócejsmile A niech tosad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka