Dodaj do ulubionych

żyłki krwi

15.03.16, 15:32
od jakiegoś czasu zauważam je w kupce, nie codziennie ale często są malutkie ledwo widoczne...wściekle mam wrażenie ze się pojawiły po szczepieniu na rota ale może to tylko przypadek. ...lekarz kazał odstawić nabiał...nie jem go już 2 tydzień a krew jest dalej....owszem zdarzyło mi się w tom czasie np ciastko które potem okazało się ze miało mleko w proszku..czy macie doświadczenie w temacie ? dodam że dziecko napina się jak robi kupę...nie zawsze ale często steknie czasem zrobi się czerwony po czym kupa normalna jak to po naturalnym pokarmie...pomóżcie co robić...
Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: żyłki krwi 15.03.16, 18:02
      Ile ma dziecko i czy jest tylko na piersi? Jesli odstawiasz nabial to takze wszystkie produkty zawierajace mleko typu pieczywo i ciastka.
      • kumikumi Re: żyłki krwi 15.03.16, 18:56
        3 miesiące...ciastka juz sprawdzam na opakowaniu ale pieczywo ?
        • leni6 Re: żyłki krwi 15.03.16, 19:05
          Większość pieczywa zawiera nabiał (najczęściej serwatke), czytaj składy, to samo z wędlinami.
    • kumikumi Re: żyłki krwi 15.03.16, 19:37
      pewnie i w kajzerkach? pp jakim czasie może to minąć ? póki co nie dostaliśmy żadnych innych zaleceń ani badań
      • leni6 Re: żyłki krwi 15.03.16, 20:18
        Tak, ale jak poczytasz sklady to da sie znalezc np. bagietki bez mleka (np. w biedronce sa takie polbagietki). Ja akurat z takimi objawami alergii się nie spotkałam, więc za dużo nie wiem. Na pewno może to być objaw alergii i jeśli tak to najbardziej podejrzane jest mleko. Jak po 2-3 tygodniach diety nie przejdzie to raczej nie to.
    • jusiakr Re: żyłki krwi 16.03.16, 14:00
      Niekoniecznie musi to byc nabiał. Moja córka tak miała. Rozmawiałam z lekarzem i stwierdził, ze to efekt podrażnienia tkanek ze względu na częste robienie kupki. Drugi lekarz to potwierdził. Potem przeszło.
      Na pewno nie było to uczulenie na mleko, bo ja jadłam nabiał a potem młoda piła normalne mm i nic jej nie było.
      • kumikumi Re: żyłki krwi 16.03.16, 18:31
        właśnie nad tym samym się zastanawiam...młody często mocno się napina i robi czerwony jak chce zrobić kupę potem ta kupa jest oczywiście normalna tylko z zylkami czasem śluz tez jest a u jak zjem cos nowego to lekko zielona...jak robi 2 kupy na dobę to krwi nie ma ale jak wchodzi na wyższe obroty wink typu 5 to już się pojawia...czy cos na to pporadzili czy samo przeszło ?
        • jusiakr Re: żyłki krwi 17.03.16, 03:36
          Powiedzieli, ze to normalne i nic nie zalecali. Samo z czasem przeszło.
          • kumikumi Re: żyłki krwi 17.03.16, 06:20
            Czy na zewnątrz pupy było widać jakieś urazy czy tylko na podstawie wyglądu kupki to stwierdzili ?
            • jusiakr Re: żyłki krwi 17.03.16, 13:22
              Nie, urazów nie było, wywnioskowali to na podstawie kupki, badania dotykowego brzuszka, stanu skóry (nie było żadnej wysypki). No i przyrosty wagi tez były dobre.
              • kumikumi Re: żyłki krwi 17.03.16, 16:15
                a jakieś badania usg? endoskopia? u nas tez żadnych wysypek a przyrost wagi ok
                • jusiakr Re: żyłki krwi 18.03.16, 01:50
                  Nie, żadnych badań nie było zleconych. Raczej potraktowali to jako coś co sie zdarza i jest w normie. Co ciekawe pierwszy lekarz był w Stanach, a drugi w Polsce.
                  Jezeli dobrze pamietam to w tym okresie Młoda kupsała kilka razy dziennie, a potem ta częstotliwość sie zmniejszyła i objawy krwi w kupce tez minęły.
    • devilyn Re: żyłki krwi 17.03.16, 07:12
      a banania nie je?
      • kumikumi Re: żyłki krwi 17.03.16, 09:38
        dziecko jest tylko na piersi ma 3 mce..ja banana jem...lekarz mówił ze jeśli to alergia to tylko na mleko. właściwie to nie wiem czy w te sposób karmione dziecko może wykazywać alergie na inne produkty
        • devilyn Re: żyłki krwi 17.03.16, 09:39
          Myślałam, że starsze.
        • jak-kania-dzdzu Re: żyłki krwi 18.03.16, 07:19
          Wiesz jeśli to faktycznie jest alergia, to może być na wszystko, nie tylko na mleko, owszem nabiał jest najczęściej uczulającą rzeczą, ale nie jedyną. Natomiast alergiom często towarzyszą też inne objawy, bóle brzucha, wysypka, nadmierne ulewanie, płaczliwość, marudność.
          Z dietą matki przy podejrzeniu alergii jest tak, że eliminujesz np nabiał całkowicie na 2/3 tyg, jak po tym czasie nie ma żadnej poprawy, to włączasz to z powrotem do diety i szukasz innego alergenu.
          Natomiast u Was jest też szczepienie na rota, krew w kupie może się też jak najbardziej objawić po szczepieniu.
          Zdarza się też, że dzieci źle reagują na wit D i K w kapsułkach, na oleje tam zawarte, wtedy warto poprosić pediatrę o receptę na witaminy w kropelkach.
          • kumikumi Re: żyłki krwi 18.03.16, 07:30
            no właśnie nie ma żadnych innych objawów alergicznych nikt z nas alergii mię ma rodzeństwo również. Szczepienie na rota było prawie 2 tyg temu...oo nim faktycznie kupy były średnie pieniste i wodniste...tylko chyba trochę za długo by ta krew się utrzymywała jeśli to po szczepieniu...no nic pewnie będziemy robić badania i eliminować inne produkty...
            • jak-kania-dzdzu Re: żyłki krwi 18.03.16, 09:28
              A żadnych innych infekcji poza tym? W domu jakaś choroba nie panuje? Spróbuj może zmienić witaminy. Albo po konsultacji z lekarzem odstawić na tydzień i zobaczysz czy to przyniosło efekt.
              • kumikumi Re: żyłki krwi 18.03.16, 10:03
                młody ma katar ale to się pojawiło jak był całkiem zdrowy
        • leni6 Re: żyłki krwi 18.03.16, 07:27
          Dziecko na piersi może reagować alergicznie na wszystko co je matka.
          • kumikumi Re: żyłki krwi 18.03.16, 07:33
            właściwie to musiałbym być tylko na kaszy jaglanej i wodzie aby się przekonać...nie jem czekolady jajek ograniczam pieczywo a bo może gluten...orzechy tez odstawione

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka