Dodaj do ulubionych

ZIELONA KUPKA

27.09.04, 09:32
Witam mam pewien problem moze ktos mnie uspokoi i doradzi moj maly ma 2 tyg. i
od kilku dni robi zielone kupki nie jest przeziebiony zachowuje sie normalnie
nie placze ma apetyt slyszalam ze gdy kobieta ma za mocny pokarm to tak moze
byc ale nie wiem czy to prawda a moze isc do lekarza??Serdeczne dzieki
Obserwuj wątek
    • paulaqua Re: ZIELONA KUPKA 27.09.04, 10:30
      A wychodzisz juz z nim na spacery? Kupka mojej 6 tyg. coreczki zawsze zmienia
      kolor na zielowny po kontakcie ze swiezym powietrzem. Nawet jesli to nie
      spacery, mysle ze nie masz sie czym przejmowac . Moja pediatra stwierdzila ze
      dopoki mala oddaje dosc rzadkie i nieco grudkowate stolce, wszystko jest ok.
      Pozdrawiam
      • basiatka Re: ZIELONA KUPKA 27.09.04, 11:30
        Nie martw się, niemowlęta mają przecież bardzo delikatny układ pokarmowy, musi
        on przywyknąć do pokarmu, jesteś na diecie? mam nadzieję że wiesz o tych
        wszystkich zakazch z cielęciną, wołowiną , owocami cytrusowymi itp. jeśli
        uważasz na to co jesz i nie ma żadnych innych objawów że coś jest z dzieckiem
        nie w porządku to poczekaj spokojnie.jeśli te kupki będą jeszcze troche zielone
        to dla własnego spokoju zadzwoń do lekarza i zapytaj.pozdrawiam Basia
    • isa2 Re: ZIELONA KUPKA 27.09.04, 11:29
      jezeli objawy utrzymuja sie przez okolo 5 dni, i w kupce jest sluz, to powinnas
      udac sie do pediatry. Mnie lekarz przepisal Lacidofil, to flora bakteryjna,
      dostepne bez recepty. Radzila bym jednak wizyte u pediatry.

Aga i 5 tygodniowy Michalek
    • mijuli1 Re: ZIELONA KUPKA 27.09.04, 14:54
      Kupka się utlenia. Zaglądasz do pieluchy od razu jak tylko usłyszysz, że
      pojawiła się w niej zawartość? Zaobserwuj - na początku jest żółta, zostaw
      pieluchę na chwilę i zrobi się zielona.
      Jeśli nie ma śluzu i krwi, to o.k.
    • ka_wier Re: ZIELONA KUPKA 27.09.04, 15:32
      mój stachu ma zielona kupkę jak jem brokuły, cukinię, i czekoladę.
      moze u ciebie podobnie?
    • anuchna1 Re: ZIELONA KUPKA 27.09.04, 18:51
      A ja mam pytanko czy kupka zawsze musi być grudkowata? Moja córcia też czasami
      ma zielone kupki ale częściej są żółte. Nie są natomiast już grudkowate. Były
      może ze 3 tyg. Teraz córcia ma 2 miesiące i konsystencja jest raczej
      musztardki, czasami trochę ze śluzem.
    • mamabuberka Re: ZIELONA KUPKA 27.09.04, 22:08
      Mój synek robił zielone kupki (taki szpinak) jak piłam dużo mleka. Może powinnaś zweryfikować swoją dietę. A osobiście nie znam określenia "mocny pokarm", chyba nie ma czegoś takiego.
      • ania800 Re: ZIELONA KUPKA 29.09.04, 12:37
        Dzieki dziewczyny za wszystko teraz wiem ze nie jestem sama i inne maluchy tez
        tak maja.Wczoraj byla u mnie polozna i powiedziala ze wszystko jest ok jak maly
        nie placze tzn. ze Go nic nie boli tylko ja musze cos jesc -pewnie te kotleciki
        dzis juz zjem co innego i zobaczymy.Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze raz dziekuje
    • mamamarcela Re: ZIELONA KUPKA 29.09.04, 14:17
      witam
      nie powinnas sie przejmowac jesli nie ma innych nie popkojacych objawow typu
      kaszel, katar i temperatura
      ja tez to przechodzilam i tesciowa mi mowila ze jest chory i powinnam przestac
      karmic piersia bo od mojego pokarmu kupki sa zielone!!!
      pozdrawiam
    • ania800 Re: ZIELONA KUPKA 03.10.04, 10:39
      Juz wiem dlaczego tak bylo mamlybyl niedojedzony albo z moim mlekiem cos nie tak
      jadlam normalnie wszystko gotowane itd.
      Wczoraj juz nie wytrzymalam i dalam malemu butle i wszystko sie znienilo kupki
      sa takie jak powinny byc i spi duzo lepiej.Pozdrawiam
      ania i Mati GG 2365046
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka