kookoolinoo 27.11.04, 20:59 Cześć, Nasza 5 miesięczna córka zaczyna mieć odstające uszki. Czy to oznacza że tak już jej zostanie? Czy mogą się jeszcze zmienić? Czy coś można na to poradzić? NEO(n) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honi_29 Re: Wystające uszki 27.11.04, 21:06 Witaj. Mój Piotruś(5 mies.) też ma odstające prawe uszko,bo najzwyczajniej w świecie śpi zawijając go jakby składał je na półPróbowaliśmy je poprawiać,ale bezskutecznie.A niech sobie ma.Wygląda słodko.To taki miś uszatek z klapniętym uszkiem.Pozdrawiam ciepło.Honi Odpowiedz Link Zgłoś
lui_iwo Re: Wystające uszki 27.11.04, 23:59 Witaj! Bron Boże nie chciałabym tu wygłaszac jakichś herezji, więc potraktuj to, co tu piszę bardziej jako ciekawostkę, niz jako radę. Kilka lat temu poddałam się operacji korekty uszu (po rodzicach miałam trochę za bardzo odstające, co ograniczało mi dobór fryzur i ogólnie zawsze irytowało). Lekarz - bardzo dobry znany warszawski chirurg plastyk skonkludowal, że i tak długo wytrzymałam, bo w dzisiejszych czasach takie korekty przeprowadza się już przedszkolakom (!!!), aby do szkoły poszły bez żadnych kompleksów. Podobno dzieci dużo lepiej znoszą sam zabieg i gojenie się ranek niż dorośli. Mój synek też ma trochę odstające uszka, ale nie wiem, czy kiedykolwiek zdecydowałabym się na taki krok. To bardzo trudna decyzja - z jednej strony pomagasz dziecku na przyszłość, ale z drugiej... sam zabieg i ból... Brrrr, wolę o tym nie myśleć. Pozdrawiam Ciebie i Dzidzię Luiza mój SKARBEK: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17676962 Odpowiedz Link Zgłoś
maya13 Re: Wystające uszki 28.11.04, 00:22 Mój synus również skończył 5 m-cy i właśnie zaczęły mu troszkę odstawać uszka ppomimo tego,że nikt w rodzinie takich nie ma. No cóż pożyjemy zobaczymy... Najwyżej będzie miał jako jedyny w rodzince najfajniejsze- bo najbardziej widoczne uszy)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia12 Re: Wystające uszki 28.11.04, 12:26 Mój synek też ma odstające prawe uszko. Ma 8 miesięcy. Tłumaczymy sobie, że powiększył mu się horyzont słuchu i przez to lepiej słyszy wszystko. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś