Dodaj do ulubionych

Wystające uszki

27.11.04, 20:59
Cześć, Nasza 5 miesięczna córka zaczyna mieć odstające uszki. Czy to oznacza
że tak już jej zostanie? Czy mogą się jeszcze zmienić? Czy coś można na to
poradzić?
NEO(n)
Obserwuj wątek
    • honi_29 Re: Wystające uszki 27.11.04, 21:06
      Witaj. Mój Piotruś(5 mies.) też ma odstające prawe uszko,bo najzwyczajniej w
      świecie śpi zawijając go jakby składał je na półwinkPróbowaliśmy je poprawiać,ale
      bezskutecznie.A niech sobie ma.Wygląda słodko.To taki miś uszatek z klapniętym
      uszkiem.Pozdrawiam ciepło.Honi
    • lui_iwo Re: Wystające uszki 27.11.04, 23:59
      Witaj!
      Bron Boże nie chciałabym tu wygłaszac jakichś herezji, więc potraktuj to, co tu
      piszę bardziej jako ciekawostkę, niz jako radę. Kilka lat temu poddałam się
      operacji korekty uszu (po rodzicach miałam trochę za bardzo odstające, co
      ograniczało mi dobór fryzur i ogólnie zawsze irytowało). Lekarz - bardzo dobry
      znany warszawski chirurg plastyk skonkludowal, że i tak długo wytrzymałam, bo w
      dzisiejszych czasach takie korekty przeprowadza się już przedszkolakom (!!!),
      aby do szkoły poszły bez żadnych kompleksów. Podobno dzieci dużo lepiej znoszą
      sam zabieg i gojenie się ranek niż dorośli.
      Mój synek też ma trochę odstające uszka, ale nie wiem, czy kiedykolwiek
      zdecydowałabym się na taki krok. To bardzo trudna decyzja - z jednej strony
      pomagasz dziecku na przyszłość, ale z drugiej... sam zabieg i ból... Brrrr,
      wolę o tym nie myśleć.
      Pozdrawiam Ciebie i Dzidzię
      Luiza

mój SKARBEK:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17676962
    • maya13 Re: Wystające uszki 28.11.04, 00:22
      Mój synus również skończył 5 m-cy i właśnie zaczęły mu troszkę odstawać uszka
      ppomimo tego,że nikt w rodzinie takich nie ma. No cóż pożyjemy zobaczymy...
      Najwyżej będzie miał jako jedyny w rodzince najfajniejsze- bo najbardziej
      widoczne uszywink))
    • wiesia12 Re: Wystające uszki 28.11.04, 12:26
      Mój synek też ma odstające prawe uszko. Ma 8 miesięcy. Tłumaczymy sobie, że
      powiększył mu się horyzont słuchu i przez to lepiej słyszy wszystko.
      Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka